Poistenie do hôr vám môže ušetriť až tisíce eur

2014-09-08 10:00:00 |   |    | 

Plánujete dovolenku v horách? Nezabudnite na poistenie. Náklady spojené so zásahom záchranárov si často musíte zaplatiť z vlastného vrecka.



Ak plánujete dovolenku alebo turistiku v slovenských horách, nezabudnite, že náklady spojené s technickou časťou zásahu Horskej záchrannej služby (HZS) si musia osoby staršie ako 18 rokov uhradiť sami. Samozrejme len v prípade, že nemajú uzatvorené poistenie do hôr, vďaka ktorému všetky náklady preplatí poisťovňa.

 

V akých prípadoch zasahuje Horská záchranná služba najčastejšie?

 

Z dlhoročných štatistík Union poisťovne vyplýva, že v letných mesiacoch zasahuje HZS najmä pri zraneniach, ktoré neumožňujú turistom pokračovať v ceste (podvrtnuté členky, kolená), alebo v situáciách, keď ľudia v horách stratili orientáciu a zablúdili. Suma za zásah sa pohybuje v stovkách, ale nezriedka až v tisíckach eur.

 

 

Poistenie do hôr už od 0,35 EUR na deň

 

Kým náklady na technickú časť zásahu HZS sa môžu vyšplhať na tisícky eur, poistenie do slovenských hôr od Union poisťovne získa dospelá osoba za 0,50 EUR, držitelia študentských kariet dokonca už za 0,35 EUR na deň. Toto poistenie kryje náklady spojené s vyhľadávaním osoby v horskej oblasti, jej vyslobodzovaním a prepravou z miesta zásahu k najbližšej zdravotnej službe alebo do zdravotníckeho zariadenia. V prípade úmrtia sú z poistenia hradené aj náklady za prepravu (zvoz) telesných pozostatkov. Poistenie platí v horských oblastiach v územnej pôsobnosti Horskej záchrannej služby na území Slovenskej republiky: v Belianskych, Nízkych, Vysokých a Západných Tatrách, Malej a Veľkej Fatre, Pieninách, Stredných Beskydách a v Slovenskom raji. Navyše okrem poistenia nákladov na zásah HZS si môžete uzatvoriť aj poistenie batožiny, zodpovednosti za škodu a úrazové poistenie

 

Poistenie do hôr si môžete uzatvoriť pohodlne a rýchlo na www.union.sk.

Union poisťovňa, a.s.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa