Páčil by sa vám Karibik za 250 eur? Maurícius? Potom si prečítajte, ako hľadať najlacnejšie letenky

2015-05-21 16:00:00 |   |    | 

Vysnívali ste si dovolenku a následne ste zistili, že je rozhodne nad vaše pomery? Stalo sa to už asi nám všetkým, keď sme si predstavovali Havaj a a skončili sme v obci Havaj pri Stropkove. Jednoducho matematika nepustí a keď na to nie sú peniaze, tak do trópov sa jednoducho nedostaneme. No aj pre nás existuje zopár rád, ktoré pomôžu s cestovaním. Na tropické ostrovy sa totiž dostaneme niekedy aj za 300 eur. Stačí vedieť, kde hľadať. Prečítajte si preto tieto rady, ktoré vás priblížia vašim snom a na letenkách vám ušetria aj niekoľko stoviek eur.



 

Zopár rád z workshopu

 

Tento týždeň sme sa s Dromedárom zúčastnili na zaujímavom workshope o Travel Hackingu. Usporiadala ho mladá cestovateľka Janka a dala nám zopár užitočných rád. Nechajte sa nimi inšpirovať aj vy:

 

Letiská

 

Pri cestovaní často hľadáme najpohodlnejšiu možnosť. Teda Bratislava maximálne Viedeň. Treba však myslieť na to, že v našom okolí sa nachádza hneď niekoľko letísk, ktoré vedia ponúknuť zaujímavé možnosti. Ak chcete preskúmať Európu, prípadne jej blízke krajiny, vyberte sa nízkonákladovkami z Ostravy, Krakowa, Brna a iných.

 

Viete, kde sa najlepšie lieta? 10 najlepších letísk sveta. Majster sveta si drží svoju priečku už tretí rok

 

Spoločnosti

 

Vyberte si taktiež správnu spoločnosť. Ak chcete letieť dlhé vzdialenosti, vyberte si trochu lepšie spoločnosti. Ponúknu vám o niečo vyšší komfort a lietajú z miest, kam sa pokojne dostanete. Z Budapešti či Londýna dokáže precestovať celý svet, len sa nebojte trochu presunúť.

 

Hľadajte

 

Nájsť tú najlepšiu letenku vyžaduje veľa času a pozornosti. Preto sa postupne oboznamujte s cenami a spravte si prehľad. Na stránkach ako napríklad skyscanner.com nájdete aj celoročné prehľady letov, takže budete dopredu vedieť koľko letenky kedy stoja. Oboznámte sa s ich fungovaním a využite všetky dostupné funkcie každého z nich.

 

Čas

 

Je umenie vystihnúť správnu dobu nákupu. Ceny sa neustále menia v závislosti od rôznych faktorov a je len na vás, či sa vám podarí objaviť tú vašu. Zistite si aké sú priemerné ceny a vyhnite sa napríklad sezónam, kedy sú najvyššie. Ideálne je ak budete hľadať tak 6-8 týždňov vopred, no nikdy nie je nič isté.

 

Fixné verzus voľné

 

Pri hľadaní si taktiež uvedomte, či máte vopred stanovený termín cestovania, alebo len tak hľadáte najlepšiu ponuku. Ak máte voľné možnosti, tak isto využite spomínané mesačné zobrazenia letov a počkajte si. Výhodné pre vás budú aj upozornenia na ceny, ktoré niektoré vyhľadávače majú.

 

Kombinujte

 

Nebojte sa lety kombinovať aj v zvláštnych zmesiach. Idete do Istanbulu? Možno nájdete najvýhodnejší let cez Barcelonu. Skúste hľadať možnosti, ktoré by vám ani nenapadli a hneď ušetríte niekoľko eur.

 

Poznáte svoje práva? Viete načo máte nárok pri cestovaní lietadlom? Rady ako riešiť meškanie aj stratenú batožinu

 

Sociálne siete

 

Na moderných sociálnych sieťach v dnešných dňoch nájdete obrovské množstvo stránok, ktoré pravidelne oznamujú najlepšie ponuky leteniek. Stačí si ich len „lajknúť“ a pravidelne sa k vám budú dostávať zaujímavé oznamy. Čím viac si ich pridáte, tým máte väčšiu šancu, len pozor občas od seba obkúkajú.

 

Maličkosti, na ktoré nezabudnite

 

Možno teraz nepovieme nič svetaborné ani nové, ale občas nám aj tie najjednoduchšie veci vypadnú z hlavy a treba si ich pripomenúť. Preto si vopred premyslite kam chcete ísť, koľko chcete približne zaplatiť, dohodnite sa s ľuďmi, s ktorými chcete cestovať, a majte dostatok financií na účte, aby ste mohli okamžite reagovať. Zvyčajne sú tie najlepšie ponuky rýchlo vypredané a keď budete váhať, tak vám ich niekto vyfúkne spred nosa.

Ďalej sa oplatí kupovať letenky vždy naraz, aby ste neskončili s tým, že vy si kúpite za lacno a druhá už bude o stovky eur drahšia. Dobre si ešte prečítajte čo všetko je zahrnuté v cene, na aké letiská priletíte, kde musíte prestupovať a či budete mať na to dosť času.

 

Travel Hacking

 

Všetky rady, ktoré sme vám práve posunuli vychádzajú zo stále obľúbenejšieho Travel Hackingu, o ktorom sme už na Dromedári písali. Jeho zámerom je práve to, aby sme pomocou rôznych trikov našli čo najlacnejšie možnosti na cestovanie. Ak sa o ňom chcete dozvedieť viac, pozrite si FB stránku Travel Hacking. Kde ju nájdete? Tak to bude vašou prvou úlohou ako „travelhackerov,“ Veľa zdaru.

 

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.9/5 (17 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa