Rarita kúsok za hranicami: Najväčší snežný labyrint na svete je v Zakopanom

2018-01-30 00:00:00 |   |    | 

O Tatrách opäť hovorí celý svet, škoda len, že v súvislosti s ich poľskou stranou. Tam aj tento rok vybudovali najväčší snežný labyrint na svete, ktorý dopĺňa snežný zámok či minizoo. Atraktívny komplex Snowlandia máme zo Slovenska na skok.



 

Snehové bludisko

Snežný labyrint sa nachádza pod skokanským mostíkom Wielka Krokiew v poľskom Zakopanom asi 25 kilometrov od našich hraníc. Po prvýkrát ho vytvorili už pred dvomi rokmi a hneď sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov ako najväčší na svete.

Poliaci dúfali, že tento rok sa im podarí postaviť ešte o 500 metrov väčší labyrint, kvôli poveternostným podmienkam však opäť pokrýva „len“ plochu 2500 metrov štvorcových. Výstavba dvojmetrových múrov a tunelov v celkovej dĺžke jedného kilometra pritom trvá asi mesiac a je možná len počas mínusových teplôt.

 

Snežný hrad a palác Snehovej kráľovnej

Hneď pri bludisku nájdete aj ďalšiu atrakciu v podobe veľkého snežného hradu, ktorý je ako vystrihnutý z rozprávky. Deti aj dospelých nadchne množstvo komôr, tajných chodieb či tunelov. Bašty hradu sa týčia do výšky 16 metrov a z ich vrcholu sa vám naskytne nádherný výhľad na vrch Giewont, mostík Wielka Krokiew a zasneženú krajinu pod nimi.

Minulý rok bol súčasťou snežného sveta aj palác Snehovej kráľovnej s ľadovými sochami umelcov z Podhalia a zo Slovenska, kde ste si mohli posedieť na tróne z ľadu alebo si ľahnúť na ľadové lôžko. Tento rok ho mali otvoriť už v polovici januára, na správne poveternostné podmienky sa však stále čaká.

 

Mini ZOO a sánkovanie

Ak sa na návštevu labyrintu vyberiete s deťmi, určite oceníte aj ďalšie aktivity v Snowlandii. Najmenší sa môžu vyšantiť na 200-metrovej sánkarskej dráhe, ktorá je v tme osvetlená. Sánky či boby si môžete zapožičať na mieste a ich prenájom je zahrnutý v cene vstupenky.

Keď si budete chcieť po snežných radovánkach trochu oddýchnuť, navštívte neďalekú Mini ZOO. V nej môžete vidieť mnohé druhy vtákov, jelene, kozy, daniele aj muflóny, ktoré sa za kúsok jabĺčka či mrkvy dokonca nechajú pohladkať.

 

Praktické informácie

Labyrint je otvorený v čase od 10:00 do 22:00, snežný hrad zatvárajú o 20:00 a zvieratká v Mini ZOO idú oddychovať už o 16:30.

Vstupné do labyrintu je 18 zlotých (4,30 €) pre dospelých a 12 zlotých (2,90 €) pre deti. Ďalšie atrakcie sú spoplatnené samostatne, alebo môžete využiť výhodné kombinované a rodinné lístky. Za parkovanie zaplatíte 10 zlotých za deň.

Foto: Facebook / Snowlandia - Śnieżny Labirynt

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa