Svetové centrum čiernej mágie: Fetish Market v Togu je životným zážitkom

2017-02-01 00:01:16 |   |    | 

Počas vašich ciest ste sa už istotne stretli s rôznymi druhmi trhov. Taký, ako sa však nachádza v africkej krajine Togo, ste určite ešte nikdy nevideli.



Akodessewa Fetish Market je určený len pre najsilnejšie povahy, pretože na ňom zoženiete všetko, čo budete potrebovať na prevádzanie čiernej mágie a vúdú. Prechádzka jeho uličkami vás bude stáť veľa zapierania a namiesto dobrého nákupu tam zažijete skôr nepríjemný chlad na chrbte a od strachu zdvihnuté chlpy na celom tele.

Všetko pre čierne rituály

Po vstupe na Akodessewa fetish market budete mať pocit, že ste sa nejakým zázrakom vybrali na cestu časom. To, čo by podľa vyspelých civilizácií malo byť pochované do zabudnutia, zrazu v meste Lomé v africkom štáte Togo prichádza opäť na svetlo sveta. Mágiu a rituály berú stále viaceré africké krajiny ako samozrejmosť a je ešte sále súčasťou ich každodenného života. Tajomný trh vás najprv zarazí podivným pachom, ktorý vládne všade naokolo a akoby prinášal temnú atmosféru smrti, ktorá vyžaruje z ponúkaného tovaru. Vašu pozornosť ako prvé upútajú hlavy rôznych zvierat. Psy, zajace, ale aj divoké šelmy padli za obeť týmto šamanom, ktorí ich svojim klientom ponúkajú na rôzne rituály. Môže ísť priamo o vúdú techniky, ktoré majú svoj domov práve na tomto kontinente alebo ich využijete pri rôznych zaklínadlách. Nie je problém, ak žiadne z nich nepoznáte, pretože spolu s exkluzívnym tovarom dostanete aj desiatky dobrých rád, ako tajnú mágiu previesť, aby vám všetko vyšlo podľa predstáv.

Ľudské lebky nesmú chýbať

Ak si myslíte, že teraz ste už popri mŕtvych zvieratách absolvovali najťažší úsek a potom už prejdete len tou pokojnejšou časťou trhu, mýlite sa. To najhoršie príde pri pohľade na ľudské lebky. Len ťažko sa budete stotožňovať s myšlienkou, že teraz nejde o žiadnu lacnú napodobeniny, ale o skutočnú lebku, ktorú niekto vyhrabal z hrobov. Tá má podľa predajcov pochopiteľne najsilnejšiu moc a určená je len pre tých ľudí, ktorí vedia s mágiou rozumne narábať a dokážu ju udržať pod kontrolou. Po takýchto skúškach potom príde malé uvoľnenie. Pach smrti vystriedajú rôzne ťažké arómy bylín, ktoré majú taktiež zázračnú moc. Stretnete sa s viacerými novými druhmi, ktoré rastú iba v týchto končinách a preto sa zháňajú podstatne ťažšie.

Okrem tovaru si môžete zakúpiť aj ich služby

Amatér, ktorý sa nevyzná v zákutiach týchto čarov, by sa mohol cítiť stratený. Keď však urgentne potrebuje pomoc, nemá ani s tým žiaden problém. Stačí osloviť správnych ľudí a tí vám nedohodia len potrebný materiál, ale aj človeka, ktorého k tomu potrebujete. Šaman, čarodejník, okultista alebo tiež iba sprievodný pomocník, ktorý vám bude vysvetľovať, čo máte počas daného rituálu robiť. Ak by ste si neboli istí, tak všetko nakoniec prevedie za vás. Niektoré služby nie sú ani drahé, všetko závisí len od vašej povahy a ochoty riskovať, aby ste sa spájali aj s touto temnou stránkou života. Predstavitelia turizmu upozorňujú najmä cestovateľov, ktorí sa vyberajú do Toga iba kvôli vúdú a mágii, že sa to môže v konečnom dôsledku obrátiť proti nim. Pokiaľ sa trhom prebehnú iba zo zvedavosti a kúpia si len pár talizmanov pre šťastie, nemusí sa to otočiť voči nim. Lenže ak natrafia na nesprávnych ľudí a okultizmus sa im vymkne spod kontroly, môžu sa dostať do veľkých problémov.

Bizarná nemocnica

Trh však nefunguje iba ako priestor pre mágiu. Domorodci nedajú naň dopustiť ako na ich najlepšiu nemocnicu v krajine. Množstvo bylinkárov sa dušuje, že vám pomôže s každou chorobou, s ktorou k nim prídete. Môžu to byť alergie, časté prechladnutia, ale aj neplodnosť. Stačí maličkosť, poslúchať ich niekedy až bizarné rady, ktoré vám majú vrátiť pevné zdravie a duševnú pohodu. Ich triky nespočívajú iba v používaní byliniek, niekedy budete musieť priniesť aj malé obete, ktoré vám potom zabezpečia želaný výsledok. Úspešnosť je vraj zaručená, no často ide skôr o psychiku ako o reálnu pomoc vášmu zdravotnému stavu.

Neexistuje problém, ktorý by nevyriešili

Rovnako kuriózne znie aj hlavné heslo, ktorého sa držia všetci trhovníci. Podľa nich neexistuje žiaden problém, ktorý by nedokázali vyriešiť. Rady pre vás budú hľadať dovtedy, pokiaľ nebudú naozaj prospešné. Otázne je, či radšej dobrovoľne rýchlo neprisvedčíte na to, že ste konečne našli svoju pomoc, len aby ste sa nemuseli dlhšie zdržiavať v prítomnosti podivného tovaru, ktorý ponúkajú často šokovaným klientom.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa