San Francisco: Na tieto miesta len tak nezabudnete

2016-07-01 00:00:01 |   |    | 

V Amerike nájdete množstvo miest, ktoré lákajú ročne tisíce dovolenkárov. Okrem New Yorku. Los Angeles a Las Vegas patrí medzi top turistické ciele aj San Francisco. Mesto strmých kopcov, legendárnych električiek a najviac fotografovaného mosta na svete toho ponúka veľa. Ak sa tam niekedy v budúcnosti vyberiete, istotne nevynechajte ani tieto zaujímavé miesta a atrakcie.



 

Pilier 39

Nielen milovníci prírody si prídu na svoje pri známom pilieri 39, ktorý je od istého obdobia obľúbeným domovom tuleňov. Často sa ich tam na jednej kope nachádza niekoľko a vy môžete prísť do jedinečného kontaktu s týmito zvieratkami. V tejto lokalite sa nachádza aj menší trh so zaujímavými ručne robenými vecami a môžete sa tadiaľ prejsť aj ku Golden Gate Bridge.

 

Alcatraz

Najobávanejšie väzenie Ameriky už dnes nevyvoláva hrôzu medzi zločincami, teší sa však titulu najnavštevovanejšej atrakcie v San Franciscu. Kedysi si v jeho celách musel svedomie spytovať i slávny Al Capone, neskôr ho však uzavreli a o desať rokov neskôr sprístupnili verejnosti.

V súčasnosti sa dostanete na ostrov pomocou turistických lodí, kde vám poskytnú podrobné informácie a pikantérie spoza múrov tohto väzenia. Odporúčame vám kúpiť si lístky online a v predstihu, pretože prehliadky bývajú často vypredané.


Historická električka

Navštíviť San Francisco a nepreviesť sa na historickej električke by bolo naozaj hriechom. Lístok na jednu jazdu stojí 7 dolárov, využiť môžete aj rôzne zľavové karty. Linka prechádza okolo všetkých dôležitých pamiatok v meste a tak si užijete nielen jazdu, ale aj atrakcie mesta. Električka má typické otvorené priestranstvo, no neodporúčame vám na ňu naskakovať, ako vidíte vo filmoch. Vodiči to nemajú kvôli bezpečnosti veľmi radi.

 

Twin Peaks

Nájsť vo veľkomestách pokojnú a nezastavanú oblasť býva umením. San Francisco vám však ponúka aj takúto exkluzívnu možnosť. Stačí sa vybrať na dvojicu vedľa seba stojacich vrcholov Twin Peaks a ocitnete sa v úplne inom svete. Fantastická vyhliadka, ktorá sa vám z tejto lokality naskytne, je len bonusom naviac.

 

Vedecká akadémia

Niet lepšieho zážitku, ako keď sa vyberiete do kvalitného interaktívneho múzea. V San Franciscu preto neobíďte Vedeckú akadémiu, ktorá na prvý pohľad uchváti už svojim netradičným exteriérom. Akadémia je rozdelená do niekoľkých častí, ktoré mapujú napríklad oblasť prírody, astronómie, podmorského sveta alebo technických vied. K dispozícii sú aj VIP nočné prehliadky a pravidelne tam organizujú rôzne semináre, prednášky, ale aj netradičné koncerty. Lístok stojí 35 dolárov.

 

Katedrála Grace

Oproti európskym katedrálam je táto v San Franciscu mladicou. Postavená bola v polovici 19. storočia, no svojou majestátnosťou za konkurentkami istotne nezaostáva. Dominantným prvkom sú vysoké sklenené okná, na ktorých sa skvele vynímajú veľké mozaiky. V jednej z častí sa na podlahe nachádza aj zaujímavý labyrint. Súčasťou katedrály je zvonica, v ktorej sa nachádza 44 veľkých zvonov. Mimo konania omší je katedrála prístupná aj na prehliadku pre verejnosť.

 

Tipy a triky:

  • Ak chcete kúpiť lacnú letenku do San Francisca, musíte sledovať akcie a nakupovať včas. Spiatočná cesta s jedným prestupom v Európe alebo v Amerike vás v tom prípade vyjde od 400 do 500 eur.
  • Keď máte chuť na nejaký výlet a chcete vidieť napríklad aj Los Angeles a slávny Hollywood, opäť sa posaďte k počítačom s predstihom a hľadajte lacné autobusové linky medzi týmito dvoma mestami. Pri nakupovaní v polročnom predstihu vás môže jeden lístok vyjsť na neuveriteľných 5 dolárov.

  • San Francisco ponúka špeciálnu zľavovú kartu, ktorú je možné využiť počas jedného týždňa. V cene máte bezplatnú dopravu na sedem dní po celom meste (vrátane historickej električky) aj návštevu štyroch veľkých múzeí a pamiatok. Jeho základná cena je 174 dolárov, no v tejto sume sa online predáva len málokedy. Veľmi často je možné kúpiť ju aj v 50 percentnej zľave.
  • Ak hľadáte nejaké zaujímavé miesto na občerstvenie, zájdite do brasserie Saint James. Tá je súčasťou menšieho pivovaru a okrem chutných jedál sa tu teda špecializujú aj na ponuku pív. Nájdete ich tam dokopy štrnásť a väčšina z nich pochádza z domácej tvorby.

  • Pokiaľ chcete mať aj vy krásnu fotku so známym Golden Gate Bridge, vyberte sa na vychádzku do Golden Gate National Recreation Area. Keď vyjdete na jeden z kopcov, budete mať skvelý výhľad na mesto a na populárny most.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa