To najlepšie z metropoly Kanady: TOP 10 atrakcií v Toronte

2019-12-16 12:00:00 |   |    | 

Najväčšiemu mestu Kanady nechýba typická charizma veľkomiest, ktoré si musíte obľúbiť už po prvej návšteve. História Toronta je dokonalé skĺbená s modernou architektúrou a pestrými atrakciami, ktoré zaujmú každého cestovateľa. Môžete sa prejsť po rušných uliciach centra a už o chvíľu si pokojne posedíte v obklopení nádhernej prírody, ktorá vám dodá potrebný pokoj. Toronto je jednoducho mestom, ktoré by nemalo chýbať na vašom turistickom zozname, pretože vám veľmi rýchlo prirastie k srdcu.



 

1. Kráľovské ontárijské múzeum

Vzácne torontské múzeum otvorili v roku 1914. Odvtedy si tam môžete pozrieť niekoľko permanentných výstav, ktoré ukazujú dejiny Ontária v tej najatraktívnejšej podobe. Na prehliadke uvidíte pozostatky dinosaurov, unikátne vykopávky, ale aj vzácne kamene, ktoré sa v minulosti ťažili v tejto oblasti. Zaujímavá je aj samotná budova, ktorej v roku 2007 pribudlo nové krídlo v tvare obrovského kryštálu. Jeho autorom je Michael Lee-Chin, ktorý sa snažil priblížiť modernejšiu stránku architektúry, tá nádherne vynikne najmä počas slnečných dní a pri nočnom osvetlení.

 

2. Hokejová sieň slávy

Kanada je známa tiež ako kolíska hokeja. Fanúšikovia tohto športu majú veľký sen navštíviť najmä Toronto, kde sa môžu pozrieť do Hokejovej siene slávy. Medzi najznámejšími menami svetového hokeja sa už objavilo aj niekoľko šikovných Slovákov. Keď sa chcete dozvedieť informácie o tých najlepších hokejistoch a pozrieť si aj ich dresy, hokejky a iné vzácne trofeje, vyberte sa rovno do tohto netradičného múzea. Druhým lákadlom sú zápasy domáceho tímu Toronto Maple Leafs, ktorý patrí k najstarším klubom v NHL.

 

3. Veža CN

Charakteristickým bodom na panoráme mesta je veža CN, ktorú postavili v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Je najvyšším vyhliadkovým bodom v meste, keď sa jeho najvyššie položená plošina nachádza v bode 447 metrov nad zemou. Tam sídli okružná prehliadková trasa so sklenenou podlahou, ktorá pridáva adrenalínový bonus navyše. V tomto bode sa nachádza aj obľúbená reštaurácia, ktorá ponúka nádherný výhľad na mesto. Počas krásneho počasia dovidíte až k Niagarským vodopádom a do štátu New York. Pre milovníkov vzrušenia je tu prechádzka po vonkajšej strane vyhliadkovej plošiny, počas ktorej prechádzate po chodníčku s pohľadom na celé Toronto.

 

4. Casa Loma

Nádherná budova vyzerá na prvý pohľad ako historický stredoveký zámoček. V skutočnosti ide o novšiu stavbu zo začiatku 20. storočia, ktorú si nechal postaviť známy kanadský miliardár. Henry Pellatt miloval európsku históriu a túžil vlastniť domov, ktorý by pripomínal majestátny hrad. Svoj sen si splnil prostredníctvom Casa Loma, v ktorom neskôr bývala aj jeho rodina. Po jeho smrti sa rozhodli vilu s vyše 100 miestnosťami premeniť na múzeum.

 

5. Akvárium Ripley

Medzi novšie atrakcie Toronta patrí akvárium Ripley, ktoré je jednou z najmodernejších atrakcií tohto druhu v krajine. V obrovských nádržiach tam žije vyše 20.000 podmorských živočíchov, ktoré zastupujú 450 jedinečných druhov. Veľmi obľúbený je podmorský tunel, v ktorom sa najlepšie pokocháte pestrými rybkami. Zakúpiť si môžete aj drahšie vstupenky, ktoré zahŕňajú možnosť zúčastniť sa priamo kŕmenia niektorých zvierat a dostanete sa tiež do zákulisia tohto úžasného sveta.

 

6. Ostrov Toronto

V blízkosti mesta sa na jazere Ontário nachádza menší ostrov, ktorý sa taktiež volá Toronto. Domáci obyvatelia ho milujú pre jeho pokojnú atmosféru, ktorá ponúka program pre celé rodiny. Nachádza sa tam starší zábavný park, ktorý poteší najmä deti. Pri brehoch sú príjemné piesočné pláže, kde sa môžete opaľovať alebo okúpať. Po celej ploche sa nachádzajú cyklistické a vychádzkové chodníky, ktoré môžete používať pri športových aktivitách. Dostanete sa tam jednoducho pomocou lodnej dopravy, ktorá pravidelne premáva niekoľkokrát denne priamo z prístavu. Cesta trvá len pár minút.

 

7. High Park

Zelené pľúca mesta, oáza pokoja a aktívne centrum Toronta. High Park si od svojich obyvateľov vyslúžil niekoľko pekných prezývok, ktoré poukazujú na výnimočnosť tohto miesta. Nachádza sa priamo pri pobreží a oproti vyhliadke na centrum. K dispozícii máte niekoľko ihrísk, detských preliezok, piknikový areál, cyklistické i bežecké trasy. Máte tam niekoľko možností na turistiku, alebo si len vyhľadajte odľahlejšie lokality s lavičkami, kde sa môžete potešiť nádhernými výhľadmi.

 

8. Distillery District

Táto obľúbená štvrť vznikla počas viktoriánskej éry, čomu zodpovedá aj miestna architektúra. Jednotlivé stavby vás prenesú do starého Anglicka a dodajú vašej prechádzke osobité čaro. V tejto časti Toronta sa v minulosti nachádzal liehovar, v ktorom vyrábali whisky a podľa neho získala aj svoje pomenovanie. V súčasnosti tam sídlia najmä známe obchodné domy, ale aj menšie predajne s remeselníckymi výrobkami. Nájdete tam tiež štýlové podniky s gastronómiou z celého sveta.

 

9. Scarborough Bluffs

Približne 15 kilometrov od Toronta nájdete krásnu oblasť Scarborough Bluffs, ktorá vyzerá ako vystrihnutá z exotického ostrova. Tyrkysovo sfarbená voda, pláž s jemným pieskom a vysoké biele útesy predstavujú to najkrajšie z tunajšej prírody. Veľkou výhodou je, že toto miesto nepozná veľa turistov, takže nie je natoľko preplnené. Väčšinou si tam zájdu domáci obyvatelia, ktorí sa v lete kúpu, alebo počas jesene chodia na túry v okolí.

 

10. Graffiti Alley

Toronto patrí medzi prestížne svetové street art mestá. Ulica Graffiti Alley je exteriérovou galériou moderného umenia. Stretávajú sa tam pouliční umelci z rôznych krajín, ktorí predvádzajú svoj talent. Mesto každoročne premaľuje steny budov v dohodnutý dátum čiernou farbou, aby tak mohli avantgardní maliari prezentovať svoje nové nápady a diela. Táto ulica je zároveň obľúbeným miestom pre stretávanie sa mladých ľudí.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images, TASR/AP, Thinkstock

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa