Dovolenka ako v raji. Toto sú najkrajšie pláže v Mexiku

2022-08-15 07:30:00 |   |    | 

Mexiko sa stáva čoraz populárnejšou voľbou na dovolenku pri mori aj pre Európanov, ktorí vymenili pláže karibských ostrovov za túto exotiku. Vyberte si tie najkrajšie miesta na pobreží a strávte dovolenku ako v raji.



 

Tulum

Celá Mayská riviéra sa môže pochváliť perfektnými plážami s najvyšším hodnotením. No pre turistov je najväčším lákadlom Tulum, ktorý sa počas ostatných rokov vypracoval na pozíciu top luxusnej destinácie väčšiny turistov. Pláž je výnimočná vďaka ruinám stavby, ktorá patrí medzi vzácne dedičstvo mayskej kultúry. Pochádza z 13. storočia a stojí na útese rovno nad morom. V okolí sa nachádza veľa zelene, vďaka čomu si môžete počas horúcich dní oddýchnuť v príjemnom chládku pod palmami. V Tulume sa tiež nachádza viacero exkluzívnych rezortov, takže ak vyhľadávate tento typ dovolenky, môžete sa ubytovať priamo pri pláži. Z vodných aktivít sú tam dobré podmienky pre plávanie i kitesurfing.

 

Ostrov Holbox

Hlavným dôvodom na návštevu ostrova Holbox sú práve jeho pláže. Nech sa pohnete kamkoľvek, všade nájdete kúsok pobrežia s jemným bielym pieskom a až gýčovo nádhernou prírodou v okolí. Navyše sa tam nachádza aj nádherná lagúna, ktorá ešte viac umocňuje romantickú atmosféru. Jedno z najobľúbenejších miest je Playa Punta Cococs. Okrem opaľovania sa a plávania si tam môžete vychutnať tiež iné aktivity. Sú tam vynikajúce podmienky na rybolov, tak oslovte miestnych obyvateľov s člnmi, ktorí vás ochotne vezmú na výlet na more. Neskôr si úlovky môžete upiecť priamo na pláži. Taktiež je tam výborné miesto pre pozorovanie vtákov a sú tam aj skvelé podmienky na plávanie. Na ostrove žije väčšia populácia plameniakov, ktoré často prichádzajú priamo k vode a patria medzi obľúbené objekty fotografov. Nezabudnite si do batožiny pribaliť pomôcky na šnorchlovanie, aby ste sa pokochali pestrým podmorským svetom, ktorý je okolo celého ostrova.

 

Playa del Amor

V Mexiku je populárna tiež oblasť Cabo Sa Lucas. Preslávila sa vďaka vysokým útesom, ktoré vytvárajú impozantnú atmosféru. V týchto miestach nájdete Oblúk milencov a pláž Playa del Amor, ktorá je obklopená týmito skalami. Jej výhodou je, že sa nachádza trošku ďalej od mestečiek alebo dediniek. Dostanete sa tam pomocou vodného taxíka, takže počas dňa tu panuje pokojná atmosféra a okrem zvukov prírody nebudete počuť nič iné. Piesok je tam zlatistý a veľmi jemný a vlny mierne, takže sú vhodné aj pre ľudí, ktorí nepatria medzi výborných plavcov. Doneste si so sebou občerstvenie, aby ste mali počas výletu najmä dostatok vody.

 

Playa Mazunte

Pláž Mazunte sa delí na dve hlavné časti. Jedna sa nachádza v obývanej časti a v jej okolí sú chatky, pričom v niektorých z nich sa môžete ubytovať. Aj tu je jemný piesok v kombinácii s okolitou zeleňou. Presuňte sa však trochu ďalej a dostaňte sa do opustenej časti. Pre ňu sú charakteristické väčšie skaly, pričom niektoré z nich sú obrastené zeleňou a vyzerajú ako z rozprávky. Popri pobreží sa nachádza viacero podnikov a taktiež výborné reštaurácie s morskými plodmi a rybami. Ak patríte medzi fanúšikov surfovania, aj pre tento šport tu nájdete výborné podmienky. V blízkosti Mazunte sídli známe centrum na záchranu korytnačiek, ktoré môžete navštíviť.

 

Bahia Balandra

Pokiaľ radšej vyhľadávate odľahlé pláže a pohodlie so službami vymeníte za pokojnejšiu prírodu, v tom prípade zamierte na Bahia Balandra. Tiché a pokojné miesto je pre vás balzamom pre dušu. V okolí sa nachádzajú formácie kameňov, ktoré nazývajú Diamantové (alebo Hríbové) skaly. Voda v zátoke je veľmi mierna a vhodná aj pre plavcov začiatočníkov. Počasie je tam po väčšinu roka príjemne teplé a môžete sa opäť tešiť na krásnu prírodu v okolí.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa