Zázrak prírody - sopka Taal na Filipínach

2012-05-30 16:15:00 |   |    | 

FILIPÍNY - Asi 50 kilometrov od hlavného mesta Filipín Manily sa môžete pokochať nezvyčajným pohľadom na prírodný úkaz - sopku, ktorá sa nachádza v jazere.



Je to akési nekonečno - sopka Taal sa nachádza v jazere Taal. Toto jazero je súčasťou ešte omnoho väčšej sopky. Aby toho nebolo málo, v sopke Taal je ďalší ostrov s ďalším jazerom, zvaný Volcano Island.

A v tomto kráteri sa ešte nachádza maličký ostrovček Vulcan Point Island. Celý komplex vznikal neustálou opakovanou sopečnou činnosťou počas státisícov rokov, kedy sa podoba komplexu neustále menila.

Tento zázrak prírody nájdete na najväčšom filipínskom ostrove Luzon neďaleko mestečka Tagaytay. Oblasť je jedným z najlákavejších turistických cieľov na Filipínach, malebný pohľad na sopečný komplex si možno vychutnať z vyhliadky v Tagaytay.

Organizujú sa aj plavby jazerom až k sopke, na ktorú možno vystúpiť na koni cez upravený terén. Pri návšteve Filipín je to rozhodne bod, ktorý by cestovateľ s chuťou na dobrodružstvo rozhodne nemal minúť. Z kráterov a zo zeme sa neustále dvíha dym.

Vytvárať si trvalé obydlia na ostrovoch je zakázané filipínskymi úradmi, avšak niektorí chudobní obyvatelia si tam napriek tomu na vlastné riziko vybudovali domy. Početné erupcie tejto sopky mali v minulosti za následok zničenie mnohých dedín v okolí a straty tisícok životov. Dnes je sopka stále činná, i keď k výbuchu nedošlo už niekoľko desaťročí.

 

Zdroj/autor: wikipedia, ek, drom

Foto: wikipedia, hidariki58, joy mulati, Zuanzuanfuwa, Mike Gonzalez, jhun80, chensiyuan

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa