Singapur láka jednoduchosťou a nápaditosťou

2012-09-21 14:00:00 |   |    | 

SINGAPUR - O Singapure niektorí môžu hovoriť ako o malej červenej bodke, avšak v dnešnom svete má vybudované svoje pevné miesto. Rušné kozmopolitné mesto ponúkajúce prvotriedne prostredie pre život, všadeprítomná koláž vytvorená z prítomných kultúr, ktoré žijú vedľa seba. Mnoho ľudí žasne nad krásou Singapuru a jeho progresivitou, o čom sa môžete presvedčiť na vlastné oči, ak vás táto exotická časť juhovýchodnej Ázie zláka na jeho návštevu.



Čo vidieť a robiť počas návštevy Singapuru

Ak si naplánujete pobyt v Singapure len na niekoľko dní, možno budete uvažovať nad predĺžením svojej cesty. Milovníci umenia môžu nahliadnuť do múzeí a galérií ako sú Tan Swie Hian Museum a Red Dot Design Museum, zatiaľ čo nadšenci histórie si môžu prezrieť historické múzeá a centrá. Nadšenci prírody si prídu na svoje v dažďových pralesoch a záhradách, prípadne navštívte nočné safari alebo Jurong Bird Park. Športuchtiví sa môžu tešiť na rôzne akcie a celá rodina môže stráviť spoločný čas v zábavných parkoch

 

Rozmanitá  a pestrá kuchyňa Singapuru

Vaša cesta do Singapuru sa nemôže zaobísť bez toho, aby ste neochutnali ich kuchyňu. Potešte teda svoje chuťové bunky a začnite čínskou, malajskou a indickou kuchyňou a vyskúšajte pokrmy, ktoré vám odporučia domáci ako sú Hainanese Chicken Rice, Nasi Lemak a rybie karí. Návšteva Singapuru vám ponúka príležitosť vyskúšať jedlá z rôznych častí Číny. Môžete sa tešiť na vynikajúce dim sum, pečené mäso a dvakrát varené polievky podávané kantonskými prisťahovalcami. Takže sa určite pripravte na luxusný sviatok, ktorí poteší vaše chuťové poháriky.

 

Exkluzívnosť a zaujímavosť miesta

Cestu do Singapuru si môžete naplánovať v čase adrenalínovej akcie roka, ktorou je najmä pre mužov Formula 1. Nevyhnite sa návšteve finančnej štvrti Marina Bay, ale najmä úžasnému výhľadu na ňu. Zaujímavosťou pre ženy, ktoré nemusia zájsť tak ďaleko a v centre mesta môžu navštíviť superpark, ktorý má viac ako 100 hektárov, kde nájdu viac ako štvrť milióna vzácnych rastlín.

Menej než päť minút chôdze od Marina Bay sa nachádza záhrada so zátokou, toto miesto si určite nenechajte ujsť, je rozložené na tri krásne nábrežné záhrady. Ak budete mať možnosť navštíviť mesto nachádzajúce sa na konci Malajského polostrova, neváhajte, zapáči sa vám. Jedným z dôkazov môže byť pre vás aj to, že Singapur má jedno z najvyšších percent počtu cudzincov v populácii mesta.

 

Zdroj/autor: yoursingapore.com, wikipedia, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa