Krásna neznáma Okinawa

2012-10-30 10:00:00 |   |    | 

JAPONSKO - Tropickú Okinawu nájdeme na juhu Japonska, neďaleko Taiwanu. Je najväčším spomedzi 49-tich obývaných a 111-tich neobývaných ostrovov Ryuku, ktoré spadajú pod Prefektúru Okinawa. Na tomto koralovom ostrove sa spája tradičná japonská kultúra s obdivuhodným prírodným bohatstvom, vďaka čomu sa Okinawa teší vzrastajúcej návštevnosti každým rokom. Názov znamená „povraz na otvorenom mori,“ pravdepodobne vďaka pozdĺžnej formácii s ďalšími ostrovmi prefektúry.



Hlavné mesto Naha ponúka nemálo zaujímavých miest a atrakcií. Veľmi populárne je tu bojové umenie karate. Ostrov je uznávaný aj pre svoju kuchyňu či osobitú hudbu.

Typickým pre Okinawu je nástroj „sanshin“. Pripomína bendžo s troma strunami a je veľmi bežný na hudobných festivaloch.

Naplánovať dovolenku môže byť extra zaujímavé v októbri, kedy sa tu koná  „Great tug of war“. Natrafíte tu na dav ťahajúci obrovské  lano o dĺžke 200 metrov, pričom neobyčajný gigant váži takmer 40 ton. Zapojiť sa môže každý, v závere je samozrejmosťou odniesť si kúsok lana domov. Tento festival je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov.

Pre milovníkov japonskej architektúry a histórie je tu Shuri, palác zo 14. storočia. Pod ním sa nachádzajú podzemné chodby, ktoré počas druhej sv. vojny slúžili na veliteľskú korešpondenciu. V priebehu dejín palác niekoľkokrát vyhorel a v roku 1945 bol takmer úplne zničený. Jeho dnešná podoba je výsledkom rekonštrukcie na základe fotografií, historických dokladov a pamäti.

V neposlednom rade patrí k nezabudnuteľným zážitkom prehliadka akvária Churaumi, ktoré je s 1,98 mil. galónov vody tretie najväčšie na svete. Veľkosťou ho predčí akvárium v Atlante a v Dubaji. Milovníci potápania a pláží s priezračnou vodou či farebným podmorským svetom takisto nebudú sklamaní.

 

Zdroj/autor: wikipedia, okinawastory.jp, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa