VIDEO: Najizolovanejšie mesto sveta má novú atrakciu len pre turistov

2015-11-16 08:00:00 |   |    | 

Ako by sa vám páčilo navštíviť kúsok zeme, ktorý návštevníkov takmer nemá? Boli by ste rozhodne jednými z mála, čo by nazreli práve sem. O ktorej krajine hovoríme? Pozrite si jednu z najizolovanejších krajín našej planéty. Vyberte sa na poznávačku do Severnej Kórei.



 

V ľudovodemokratickej republike

 

Dostať sa na výlet do Severnej Kórei nie je vlastne žiadna veda. Aktuálny diktátor Kim Čong-un sa totiž rozhodol pre vylepšenie jej postavenia v očiach turistov. Aj preto sa sem ročne dostane vyše 6 tisíc zahraničných turistov. Väčšina z nich však je prevažne z Číny.

To čo je nové na cestovaní do Severnej Kórei je však to, že od tohto mesiaca sa tu turisti môžu prevážať dokonca aj v lietadlách. Nad hlavným mestom Pchjongjang sa preletíte v starom sovietskom lietadle Mil Mi-17 alebo aj v helikoptére. Všetko preto, aby ste sa ako návštevníci cítili výnimočne.

Z tohto uhlu totiž máte možnosť vidieť mesto tak ako nikto. Hlavne úplne inak ako jeho obyvatelia, ktorí musia žiť s množstvom obmedzení a s nízkymi platmi. Výlet, ktorý ponúkajú aj zahraničné cestovné kancelárie stojí v prepočte približne 180 eur, čo je na tunajšie pomery pomerne veľa.

Let trvá približne 30 až 40 minút a podľa spoločnosti, ktorú si vyberiete, uvidíte najväčší štadión sveta, kam sa zmestí až 150 tisíc ľudí, pamätník komunistickej vlády, pyramídový hotel Ryugyong, označovaný aj za najškaredší hotel sveta, vežu Juche a mnohé iné.

 

Ak si chcete vedieť aké to je, navštíviť Pchjongjang, pozrite si toto video:

 

 

Výlet zo Slovenska

 

Aby sme len mlátili prázdnu slamu, pozreli sme sa aj na to, ako sa môžeme do Pchjongjangu dostať my. Ak sa vyberieme niektorou cestovnou kanceláriou, cena sa pohybuje od 2300 eur, no v tomto prípade musíme rátať ešte s dodatočnými príplatkami. Okrem letiskovej taxy zvyčajne priplatíte za víza, do Číny 2x50 eur, do KĽDR 80 eur a tiež turistický poplatok za vstup do Pchjongjangu.

Prajeme pekný let.

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, youtube.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa