Cetrum luxusu a rekordov: Spoznajte najdrahší hotelový komplex sveta

2016-11-11 00:00:01 |   |    | 

Najšialenejšia terasa sveta, najatraktívnejší bazén na svete, najdrahšia budova planéty, najdrahšia samostatne stojaca nehnuteľnosť s kasínom na svete… Všetkými týmito názvami označujeme jedno veľkolepé staviteľské dielo, hotelový komplex Marina Bay Sands v Singapure. To množstvo služieb a luxusu, ktoré ponúka, si hocikto nedokáže ani predstaviť.



 

Pozrieť sa do Singapuru, to znamená vidieť sochu Merliona, ktorá je symbolom tohto mestského štátu, tunajšie chrámy, prístav, Underwater World alebo navštíviť ostrov Sentosa, centrum zábavy a kultúry. Pre mnohých je však vysnenou atrakciou tiež pobyt v Marina Bay Sands, hotelovom komplexe, ktorý tu vybudovali a otvorili v roku 2010 a ktorý ponúka nespočetné množstvo služieb a toľko luxusu, koľko poskytuje len hŕstka miest na celej planéte.

 

Hotel, ktorého sláva sa hviezd dotýka

Práve preto, že sa k budove viaže toľko superlatívov, o nej asi každý niekedy niečo započul, či už v Ázii, Európe alebo v Amerike. Zátoka Marina Bay je sama osebe krásna a považujeme ju za jeden zo symbolov Singapuru, od roku 2010 sa nad ňou navyše týči ikonický hotel s tromi vežami a spájajúcou terasou, v ktorého útrobách, ale i v periférnych častiach nájdete všetko, na čo si len spomeniete.

Hotel ponúka 2 561 izieb, 120 tisíc štvorcových metrov výstavných priestorov, múzeum v tvare rozkvitnutého lotosového kvetu, v ktorom sa konajú výstavy tých najznámejších diel na svete, 74 tisíc štvorcových metrov obchodov a obchodíkov najrôznejších druhov, dve ohromné sály, asi dve desiatky reštauračných zariadení, v ktorých varia šéfkuchári zvučných mien, kúpele, salóniky, tanečný klub, kasíno na najvyššej svetovej úrovni s 500 stolmi a 2 500 automatmi a ďalšie kratochvíle.

V hoteli sa konajú najrôznejšie kultúrne vystúpenia pre deti i dospelých, často tu prebiehajú ukážky bojových umení, obľúbená je show BjornAgain, ktorá poteší milovníkov hudobnej skupiny ABBA a absolútne fascinujúca je tiež pravidelne sa konajúca laserová a vodná show s názvom Wonder Full.

Iste vás prekvapí i Garden by the Bay, tropický park s vysokými umelými stromami, ktoré cez deň čerpajú solárnu energiu a cez noc nádherne svietia. Chodník sem vedie priamo z hotela, takže je celý park na dosah.

Do Garden by the Bay zamierte i večer

Nič proti návšteve tropického parku cez deň, musíme však dodať, že po zotmení je jeho návšteva ešte krajšia. Každý, kto tu bol, vám potvrdí, že show, ktorá sa tu koná a v ktorej hrá rolu hudba a rytmické premeny svetiel na stromoch, je magická a nezabudnuteľná.

 

To najúchvatnejšie z komplexu je terasa

Tým najpopulárnejším kúskom celého komplexu je pravdepodobne 340 metrov dlhá terasa Skypark, ktorej snímky ihneď po otvorení obleteli svet. Nachádza sa totiž vo výške 200 metrov nad zemou, jej rozmery by sa dali porovnať s dvoma futbalovými ihriskami a okrem barov a vyhliadkovej plošiny je na nej umiestnený bazén. Preplávať sa ním dá až na samotný okraj terasy a pozerať sa na Singapur s vodou po ramená, to je naozaj bezkonkurenčný zážitok. Naraz tu môže byť i 900 osôb.

I bazén samotný je značne veľký – jeho 151 metrov pôsobí tak, akoby ste skutočne plávali v oblakoch. Z bazéna, ale samozrejme i z akéhokoľvek iného miesta terasy, sa môžete pokochať pohľadom na Singapur, obzvlášť na siluetu jeho finančného centra alebo na obrovské ruské koleso s výškou takmer 165 metrov, ktorou o 30 metrov prevyšuje to londýnske.

Okrem toho všetkého je tu ďalšia vec, ktorú by ste tu nečakali. Zeleň. Na terase rastie asi 250 stromov a viac než šesť stoviek rastlín.

 

K dispozícii je 100 druhov izieb a z každej nádherný výhľad

V hoteli sú klasické izby i apartmány, všetky jednotky pritom dosahujú vysokú úroveň luxusu a komfortu. Jedna stena každej izby je presklená, aby bol z každej z nich vo dne i v noci krásny výhľad a nikto oň nebol ochudobnený. Pri budovaní a zariaďovaní izieb architekti a dizajnéri veľmi dbali na použitie vhodných a vzájomne ladiacich materiálov i jednotlivých elementov. Všetky izby sú vybudované v dokonale vyváženej zmesi indického, čínskeho, malajzijského a západného štýlu, v ktorej možno nájsť tunajšiu kultúru i multikultúrny charakter Singapuru.

Každá izba je vybavená sociálnym zariadením, súčasťou VIP apartmánov sú však dokonca i vírivé vane. Tu vám rozhodne nebude chýbať vôbec nič. Je však vhodné dodať, že cena za jednu noc začína na 240 €.

 

V hoteli sa dá plávať na loďke i nastúpiť na metro

Súčasťou hotela je samozrejme sekcia s obchodmi celosvetovo najuznávanejších značiek. To, čo by ste tu však pravdepodobne nečakali, je umelo vybudovaný kanál, po ktorom sa môžete plaviť na loďke a tak sa pohybovať medzi obchodmi. Na plavidle môžete zamieriť i do niektorej z famóznych reštaurácií.

Možno vás prekvapí tiež to, že priamou súčasťou hotela je stanica metra Bayfront. Nuž, tu sa myslelo na všetko.

 

Money, money, money. Kasíno k hotelu neodmysliteľne patrí

Kasíno v Singapure je na špičke svetových kasín. A nie nadarmo. Ponúka takmer 500 stolov na stolné hry s rôznymi limitmi stávok a asi 2 500 hracích automatov, medzi ktorými sú samozrejme nielen klasické, ale i moderné video automaty či multi-game sloty. Denne sa tu vystrieda až 25 tisíc hráčov.

Vydajte sa na cestu okolo sveta za 26 dní!

Páčilo by sa vám za 26 dní precestovať svet a vidieť z neho 10 absolútne dych berúcich miest? Vezmite si do hľadáčika Cestu okolo sveta 2017 a premeňte svoj sen na realitu!

Bahamy, Kolumbia, Chile, Veľkonočný ostrov, Cookove ostrovy, Nová Kaledónia, Austrália, Malajzia, Singapur a Mjanmarsko, to môže byť práve váš plán. A nemusíte sa pritom vôbec o nič starať. Cestovná kancelária ESOtravel sa o to postará sama a ešte pre vás bude mať pripravené jedno cezhraničné prekvapenie.

Po celej planéte sa budete pohybovať súkromným Boeingom 737-800, špeciálne upraveným pre tento účel. Namiesto 189 tu nájdete len 64 komfortných kresiel a starať sa o vás bude česky hovoriaci personál.

Každú noc strávite v luxusnom hoteli, čomu je prispôsobený i plán letov. Nečakajte tentoraz na lietadlo. Nechajte ho, aby ono čakalo na vás a doletelo s vami tam, kam si prajete.

Zistite o Ceste okolo sveta 2017 viac!

 

 

Až 57 poschodí, 8 miliárd dolárov alebo Marina Bay Sands v číslach

A teraz niekoľko čísel, ktoré hovoria za všetko. Hotel pojme až 45 tisíc ubytovaných osôb, 3 900 ich môže ísť naraz na terasu. Štyri dni – tak dlho v priemere trvala výstavba jedného poschodia budovy. Výstavba celého komplexu stála asi 5 miliárd dolárov. V súčasnej dobe tu pracuje na najrôznejších pozíciách zhruba 10 tisíc ľudí.

 

Autor: Petra Malá & Tomáš Cikán

 

Inzertné oznámenie:

 

Objavte Singapur na ceste okolo sveta!

Spoznajte počas nádherných 26 dní 10 úžasných destinácií rozprestierajúcich sa po celej planéte a nevynechajte pritom návštevu ultramodernej kozmopolitnej metropoly s najdrahšou budovou sveta, s Marina Bay Sands!

 

Zlatý klenot Ulu Temburong

Ostrov Borneo je politicky rozdelený na 3 časti: najväčšia patrí Indonézii, druhá Malajzii a tá najmenšia patrí sultanátu Brunej. Prečo stojí za to si urobiť z malajzijskej časti ostrova zachádzku a navštíviť národný park Ulu Temburong, vám prezradí článok na portáli Cestovinky.cz, kde nájdete rozprávanie i o ďalších destináciách, kam sa môžete pozrieť so zájazdmi cestovnej kancelárie ESO travel.

 

Singapur a Malajzia počas jednej dovolenky

Páčila by sa vám na Vašej ďalšej dovolenke možnosť preskúmať tie najkrajšie a najzaujímavejšie miesta Singapuru a Malajzie? V tom prípade pre vás máme tip, ktorý vaše cestovateľské túžby plne uspokojí. Na 17 dní tohto zájazdu nikdy nezabudnete!

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Eso travel / Bigstock, Pixabay, Wikimedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.9/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa