Thajsko patrí medzi top destinácie: Toto sú jeho skryté poklady

2019-09-17 00:00:01 |   |    | 

Exotická príroda, skvelá gastronómia a priaznivé ceny pasujú Thajsko už niekoľko rokov medzi top dovolenkové destinácie a Bangkok je dokonca najnavštevovanejším mestom sveta. To si však vyžiadalo daň v podobe preľudnenia niektorých obľúbených oblastí. Počas vašej dovolenky sa preto vyhnite davom a zájdite si k doposiaľ stále dobre skrytým perlám tejto úžasnej krajiny.



 

Koh Lanta

Niektoré lokality vo vychytených destináciách akoby zázrakom unikajú návalu turistov. Koh Lanta sa síce nachádza v blízkosti ostatných populárnych ostrovov, napriek tomu sa tam zatiaľ podarilo uchovať všetky svoje tromfy v neporušenom stave. Nájdete tam krásne pláže, nádherné exotické rastliny a nechýba ani pár zaujímavých pamiatok. Popri pobreží máte vynikajúce podmienky na plávanie a šnorchlovanie a ostrov ponúka viacero možností na aktívnu dovolenku. Jeho veľkou výhodou je, že nie je veľmi veľký, takže ho pokojne preskúmate aj na bicykli alebo motorke. Zatúlajte sa tiež do tradičných dediniek s malými bambusovými chatkami, ktoré vám predstavia pravé autentické Thajsko.

_______________________________________________________________________________________________

NÁJDITE UBYTOVANIE V THAJSKU

Booking.com_______________________________________________________________________________________________

Wat Pha Son Kaew

Jeden z novších budhistických chrámov si zachováva svoje súkromie aj vďaka kvôli horšiemu prístupu dopravnými prostriedkami. Wat Pha Son Kaew vybudovali na kopci v blízkosti mesta Kheam Son. Rozsiahla budova púta pozornosť už z veľkej diaľky. Jej exteriér vyzdobili pomocou drobnej farebnej mozaiky, ktorá ju premenila na pestrofarebné umelecké dielo. Dokopy použili päť miliónov menších kachličiek, ktoré poskladali do zaujímavých vzorov. Na chráme sa taktiež hrdo týčia sochy Budhov, ktoré demonštrujú úctu voči tomuto svätcovi. Komplex je prístupný pre verejnosť, ale počas jeho návštevy musíte rešpektovať prísne pravidlá tejto viery.

 

Mae Hong Son

Táto provincia sídli v blízkosti hraníc s Mjanmarskom. Dovolenkári ju časom začali nazývať thajským Švajčiarskom. Celý región sa vyznačuje krásnou horskou krajinou, ktorá na každom kroku ponúka ďalší zaujímavý podnet pre vaše spomienky. Domáci obyvatelia tam žijú v súlade s prírodou a vážia si všetko, čo im nadelila do vienka. Nájdete tam niekoľko turistických chodníkov, ktoré prechádzajú pomedzi ryžové polia a cez dažďové pralesy. Mae Hong Son je známe aj vďaka pestovaniu a spracovaniu bavlny a tiež kvôli práci šikovných remeselníkov.

 

Jaskyňa Phraya Nakhon

Odhalenie niektorých tajomstiev si musíte najprv zaslúžiť a obetovať pre ne veľký kus úsilia. Jaskyňa Phraya Nakhon sa nachádza v horskom prostredí a vedie k nej dvojhodinová túra cez náročnejší kamenistý terén. No keď sa dostanete do cieľa, budete musieť na chvíľku zatajiť dych. Pred vami sa bude nachádzať rozsiahla jaskyňa, ktorá má uprostred otvorený strop. Presne tam, kde dopadajú dnu lúče slnka, postavili v minulosti kráľovskú besiedku. Okolo nej začala rásť zeleň, ktorá ešte viac podčiarkla výnimočnosť tohto miesta. V tom momente zabudnete na náročný výstup, ktorý ste museli absolvovať po ceste k tejto unikátnej kráse.

 

Mor Hin Khao

Thajsko ukrýva pre turistov podobnú záhadu akou je anglický Stonehenge. Aj v tomto prípade stoja v kruhu pri sebe vysoké kamene, ktoré vyzerajú ako obetné miesto. Na rozdiel od európskej verzie ale Mor Hin Khao vzniklo pravdepodobne prirodzeným zvetrávaním veľkého skalistého útvaru. Pieskovec nakoniec vytvoril toto zaujímavé dielo, ktoré je ešte krajšie v čase sezóny kvitnutia thajských tulipánov. Tie sa nachádzajú na lúkach všade okolo kamenných stĺpov a vytvárajú kontrast s ich drsnosťou. Celá oblasť je navyše turisticky veľmi obľúbená. Cestovatelia objavujú zákutia krásnej prírody a môžu navštíviť aj archeologické múzeum, v ktorom sa nachádzajú fosílie a otlačky stôp dinosaurov.

 

Provincia Trang

Teraz by mali zbystriť pozornosť všetci gurmáni. Provincia Trang je podľa viacerých cestovateľov najlepšou voľbou pre turistov, ktorí chcú zažiť kulinárske nebo. Tunajšia kuchyňa je pestrá, špecializuje sa na čerstvé suroviny a kuchári veľa pracujú s morskými plodmi a rybami. Priamo na pobreží sídli niekoľko reštaurácií, v ktorých vám pripravia jedlá na objednávku priamo z nových úlovkov. Okrem toho sa môžete tešiť na krásne pieskové pláže, ktoré vyzerajú ako vystrihnuté z reklamného katalógu.

 

Nakhon Si Thammarat

V minulosti patrila táto oblasť k významným miestam. Stála priamo na dôležitej obchodnej ceste a prechádzalo tadiaľ množstvo kupcov. Vďaka tomu rýchlo prosperovala a čoskoro otvorila aj trh smerom do Európy. Bohatí obyvatelia venovali veľa peňazí do budovania nových miest a osád, ktoré patrili medzi tie najkrajšie v Ázii. Veľkou zaujímavosťou je park Budhov, v ktorom sa nachádza niekoľko sôch tohto svätca.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa