Najkrajšia príroda v Ázii? Rozhodne Vietnam!

2022-10-04 12:00:00 |   |    | 

Ázia ponúka množstvo nádherných prírodných oblastí. Podľa posledných výsledkov World Travel Awards je však v tomto ohľade najlepšou destináciou Vietnam, ktorý predbehol aj Čínu, Indiu či Nepál. Podľa oficiálnych údajov je v krajine až 33 národných parkov, 57 prírodných rezervácií či 9 biosférických rezervácií. Tak ktorú z jej krás sa vyberiete spoznávať vy?



 

Hang Son Doong

Vo Vietname nájdete najväčšiu jaskyňu na svete, čo sa týka objemu priestoru. Meria až päť kilometrov a v najvyššom bode dosahuje výšku 200 metrov. Na šírku má v niektorých miestach až 150 metrov, takže ide o obrovský otvorený priestor. Nachádza sa v blízkosti hraníc s Laosom. Vo vnútri preteká rieka, ktorá vytvára príjemnú a pokojnú atmosféru. Jaskyňa má nádhernú výzdobu a tunajšie stalagmity a stalaktity patria taktiež k rekordným. Veľmi dlho bola len voľne prístupná, ale nedávno sa tam rozhodli robiť aj oficiálne prehliadky. V minulosti slúžila najmä ako úkryt pre lovcov. Keď sa nestihli vrátiť včas domov, prenocovali tam. Taktiež sa tam skrývali pred veľkými zvermi, ktorých sa obávali a chránili sa tak pred nimi.

 

Ha Long – Dračia zátoka

Počas dovolenky vo Vietname by ste nemali vynechať ani top atrakciu v podobe Dračej zátoky. Ha Long je vzdialená tri hodiny jazdy autom od Hanoju. Medzi cestovateľmi je veľmi obľúbená, čo pocítite najmä počas hlavnej sezóny. Vtedy sa tam plaví veľké množstvo lodí, preto sa môže stať, že tam zažijete veľkú premávku a nevychutnáte si ju v tak intímnej atmosfére, ako by si toto miesto vyžadovalo. Výnimočné je vďaka súboru vápencových skál, ktoré vyčnievajú priamo z vody. Pôsobia veľmi tajomne, preto sa s týmto miestom spájali viaceré legendy. Podľa jednej z nich tam v minulosti žili draci, preto aj zátoka dostala takéto pomenovanie. Niektoré lodné tour majú zastávku aj v jaskyni, kde údajne žili tieto legendárne tvory. Keď sa dostanete späť na plavbu, pozrite sa ešte raz na okolité skaly. Pri troche predstavivosti totiž vyzerajú ako rôzne zvieratá, takže môžete medzi sebou súťažiť, kto pred sebou uvidí aký zaujímavý príbeh.

 

Provincia Trang

Ak máte radi výlety do prírody, v tom prípade zvážte aj výber samotnej destinácie. Z hľadiska rozmanitých možností je najlepšia provincia Trang, ktorej dominuje najmä areál Trang An. Ten sa rozprestiera na ploche 2168 hektárov a ponúka rôzne prírodné zaujímavosti. K dispozícii máte desiatky kilometrov turistických chodníčkov. Priamo v údolí vyviera 31 prameňov vody, ktorá patrí medzi najčistejšie a najkvalitnejšie v krajine. Taktiež sa tu nachádzajú menšie jaskyne, ktoré sú voľne prístupné a môžete si ich celé obzrieť. Vyberte sa na výlet k jazeru, kde si môžete prenajať čln a plaviť sa v obklopení hôr.

 

Sa Pa

Vietnam je vo svete známy aj vďaka ryžovým poliam. Tie sú obľúbeným miestom pre fotografov, pretože sa krásne vynímajú na fotografiách. Produkciou ryže je známa oblasť Sa Pa. Na týchto kopcoch uvidíte hneď niekoľko fariem, kde sa venujú tradičnému pestovaniu. Nádherné sú počas celého roka, keď postupne menia svoje sfarbenie. V období zrenia má totiž ryža zelenú farbu a keď už nastane čas zberu, sfarbí sa dozlata. Viaceré farmy sú prispôsobené pre návštevy, takže v prípade záujmu si môžete pozrieť, odkiaľ a akým spôsobom sa dostáva táto príloha na naše taniere.

 

Vodopád Ban Gioc

Počas dovolenky vo Vietname si môžete pozrieť niekoľko zaujímavých vodopádov. Medzi nimi vyniká najmä Ban Gioc, ku ktorému sa môžete priplaviť aj pomocou loďky. V jeho blízkosti postavili niekoľko menších bungalovov a hosťovských domčekov, ktoré využívajú až dodnes. Počas bývania v nich budete mať ten najkrajší výhľad na vodopád. Vyberte sa k nemu skoro ráno, keď tam bude málo ľudí a užijete si vďaka tomu lepšiu atmosféru.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa