Zabudnite na Dubaj: Novým hitom je dovolenka v Katare

2023-02-22 12:01:00 |   |    | 

Katar patrí k aktuálnym veľkým dovolenkovým hitom. Turistom ponúka dokonalý luxus v kombinácii s krásnymi plážami a skvelými službami. Bola by však škoda, keby ste celé dni iba preležali pri mori. V krajine je množstvo zaujímavých pamiatok a atrakcií, ktoré sa vám istotne zapáčia a ponúknu vám iný pohľad na túto krajinu.



 

Veža Barzan

Pôvodná veža vznikla v druhej polovici 19. storočia. Neskôr ju však kompletne zrenovovali, aby mohla slúžiť aj počas ďalšieho obdobia. Na jej výstavbu použili zmes vápenca a koralov. Pomocou nich vytvorili jeden meter hrubé a šestnásť metrov vysoké múry veže Barzan. Na strechu ešte pridali vrstvu mangrovníkových konárov, ktoré mali zabrániť prílišnému prehrievaniu interiéru počas horúcich mesiacov. Kedysi veža slúžila na dva hlavné účely. Prvým bola obranná funkcia, keďže odtiaľ mali vojaci výborný výhľad na pobrežie a dokázali tak včas zasiahnuť pri prípadnom útoku. Druhým účelom bolo, že odtiaľ chodili pozorovať mesiac, aby presne vedeli spísať lunárny kalendár a riadiť sa podľa neho. V súčasnosti je veža vyhľadávaná vďaka fantastickému výhľadu na okolie. Na jej vrchol sa dostanete pomocou schodiska, ktoré je umiestnené z vonkajšej strany. Odmenou vám bude nádherný pohľad až ku pobrežiu.

 

Khor Al Adaid

Chránená rezervácia Khor Al Adaid patrí k najvyhľadávanejším prírodným zaujímavostiam v krajine. Podarilo sa ju uchovať v takmer nedotknutom stave. Kombinuje viacero zaujímavých prvkov ako napríklad kamenistú aj klasickú púšť, stolovú horu, duny a menšie jazerá či zátoku. Veľmi obľúbené je taktiež pobrežie, kde máte perfektné miesto na oddych pri vode. Nájdete tam tiež nádhernú lagúnu. Pripravte sa na to, že v tejto oblasti žije aj veľa divokých zvierat. Na vlastné oči môžete vidieť vodné korytnačky, vzácne druhy vtákov a gazely. V minulosti bola na tomto mieste známa pastierska oblasť. Neskôr tam vytvorili aj prvú rybársku osadu, popri ktorej vznikli lokálne trhy.

 

Pretekárska dráha pre ťavy

Kedysi hľadali ľudia zábavu v rôznych súťažiach, ktorých sa zúčastňovali aj zvieratá. Vďaka tomu zostala v Európe tradícia konských dostihov a v Katare zas v súťaži v behu tiav. Oficiálna dráha pre ne sa nachádza v Šahányii a patrí k najväčším v celom regióne. V areáli sú vybudované trate rôzneho typu. Môžu na nej súťažiť džokeji s ťavami alebo len samostatne tieto zvieratá. Časom sa z toho stala obľúbená atrakcia, keď si turisti taktiež prichádzali vsadiť na nevšedné preteky a dobre sa zabaviť.

 

Banánový ostrov

Viacerí dovolenkári prichádzajú do Kataru kvôli exkluzívnym rezortom. Najznámejší z nich sa nachádza na Banánovom ostrove. Ide u umelo vytvorený ostrov, ktorý má tvar podobný tomuto ovociu. Pre svojich klientov ponúkajú množstvo aktivít. Môžete si zahrať golf, bowling, vyberte si spomedzi zaujímavých vodných aktivít, vyskúšajte potápanie alebo si užite zábavu v podobe večierkov pre ubytovaných hostí. To všetko je prezentované v najväčšom luxuse, takže sa môžete tešiť na nezabudnuteľnú dovolenku. Z ostrova máte navyše výborný výhľad na pobrežie, ktoré vynikne najmä večer, keď je všetko v okolí krásne rozsvietené.

 

Pláž Al Thakhira

Štyridsať kilometrov od hlavného mesta sa nachádza jedna z najkrajších pláži v krajine. Al Thakhira (Dakhira) je známa vďaka najstaršej rezervácii na pestovanie mangrovníkov, ktoré rastú v tejto oblasti. Voda pri pobreží je nádherne priezračná. Na viacerých miestach môžete pozorovať ryby len voľným okom. Pláž je vyhľadávaná ako ideálne miesto na plávanie, potápanie sa, ale aj na niektoré vodné športy. Obľúbené sú plavby na kajaku popri celom pobreží. Ak tam chcete stráviť celý deň, vezmite si so sebou veci na piknik a užite si aj takúto dovolenkovú romantiku.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa