Exotický Barbados – Takto vyzerá skutočné leto

2014-08-21 15:00:00 |   |    | 

Pamätáte si ešte ako skutočné leto vyzerá? Po dlhých dňoch s nízkymi teplotami a pod mrakom je ťažké si slnko, vodu a teplo čo i len predstaviť. V takýchto dňoch je zrejme lepšie nepozerať sa z okna a radšej vyraziť do skutočných letných destinácií. Ak však na to nemáte čas ani prostriedky, pozrite si s nami slnkom zaliaty karibský Barbados.



 

„Fúzatý“

Tak sa zo španielčiny dá preložiť názov ostrova ležiaceho v Malých Antilách. Dovolenkový raj patrí k britskému Commowealthu (Britskému spoločenstvu národov), takže jeho formálnou hlavou je kráľovná Alžbeta II. Aj napriek tomu, že leží už pomaly v Atlantiku a je čiastočne oddelený od ostatných ostrovov, stále hovoríme o Karibiku - raji. A mimo hurikánového obdobia (jún - november) ním skutočnej aj je. Dokonalé more a pláže a pokojný život, to je tá správna kombinácia pre dovolenku snov.

 

Čo si na Barbadose obzrieť?

Vylihovanie pri mori je asi základom karibskej dovolenky. Na východnom pobreží čakajte divoké more, vysoké vlny a viac príležitostí pre adrenalínové vodné športy. Západne pobrežie je pokojné a ako stvorené pre romantiku.

V okolitých koralových ostrovoch, Bell Buyon, alebo Dottins, sa nachádza množstvo ideálnych miest na potápanie. Objavovanie podmorskej flóry a fauny je obľúbené aj v podmorských vrakoch, ako pri potopenej gréckej lodi Stavronikita alebo v zálive Carlise, kde je potopených lodí dokonca viac.

Komu nestačí príroda v podobe mora a voľnej zelene, nech zájde do Huntovej záhrady (Hunte´s Garden). Výnimočná expozícia rôznorodých rastlín očarí aj skúsených záhradkárov a botanikov. Unikátne exotické rastliny potešia všetky duše, čo si ich prídu pozrieť. Ešte aj sám majiteľ vám o nich porozpráva, ak ho náhodou postretnete pri prechádzke záhradou.

Dosť bolo však faktov a rád. Radšej si pozrite niečo čo rozohreje vaše srdcia a pripomenie vám, ako môže leto vyzerať.

Ostrov je aj rajom pre surferov, ktorí brázdia hladinu mora.

Perličkou vo farebných domčekoch je skvelý bar. Už ho len identifikovať.

Kto postavil niečo takéto na pláži? Hoci výhľad sa isto cení.

Nevyzerá to, že by plavčíci mali veľa práce.

Aj malé zátoky majú svoje čaro.

Výhľad na nekončiace more priamo z terasy. Za taký pohľad sa však aj platí.

Aj takéto unikátne skaly nájdete na pobreží Barbadosu.

Terasy, móla aj promenády isto využívajú ako turisti tak i domáci.

Zdroj/autor: visitbarbados.org, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.9/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa