Poklady z piesku a vody: 12 najkrajších pláží južného Karibiku

2018-07-19 00:00:01 |   |    | 

Najkrajšie pláže južného Karibiku vám rozhodne nedajú spať. Mnohým z nich udelili prestížne ocenenie v podobe Modrej vlajky a nejedna dokonca bojuje v hitparádach a rebríčkoch celosvetovej obľúbenosti. Pohodlne sa usaďte a vyrazte s nami na zaujímavú plážovú exkurziu.



 

Bavaro Beach, Punta Cana

Nemôžeme začať inak, než najslávnejšou plážou Bavaro (ocenenie Modrá vlajka), ktorú nájdete v obľúbenom letovisku Punta Cana. Niekoľko kilometrov dlhý pás belostného piesku sa tiahne pozdĺž východného pobrežia a ponúka perfektné podmienky pre šnorchlovanie.

 

Playa Caleta, La Romana

Tyrkysové more, biely trblietavý piesok a chladivý tieň niekoľkých desiatok paliem – i tak možno veľmi zjednodušene a v skratke charakterizovať krásku s menom Playa Caleta. Pláž nájdete v obľúbenom letovisku La Romana, ktoré je súčasťou Dominikánskej republiky.

 

Cockleshell Beach, Bassetere

Divoká, napriek tomu však absolútne očarujúca – taká je Cockleshell Beach. Pláž nájdete v letovisku Bassetere, ktoré je ideálne pre cestovateľov a turistov vyznávajúcich pokojnú a príjemnú dovolenku bez všadeprítomných barov a divokých diskoték.

 

 

Trunk Bay, Virgin Islands National Park, St. John

Panenské ostrovy sa môžu pochváliť hneď niekoľkými prírodnými skvostmi. Jedným z nich je i národný park Virgin Islands, ktorého súčasťou je zátoka Trunk Bay s rovnomennou plážou. Pokiaľ by sme si mohli vybrať miesto kde stroskotať, bolo by to určite tu.

 

Juanillo Beach, Punta Cana

Že sa vám cnie po panenskej a takmer nedotknutej prírode a všadeprítomnom pokoji? Máte plné zuby luxusných komplexov, plážových reštaurácií a hlučných barov? Zamierte na pláž Juanillo, ktorá je súčasťou hotelového komplexu Cap Cana, napriek tomu je však verejnosti prístupná.

 

Bayahibe Beach, La Romana

Pláž Bayahibe Beach, La Romana nájdete v rovnomennom letovisku, ktoré sa nachádza neďaleko ostrova Saona. Pláž tvorí úzky piesočný pás a ten obmýva azúrové more. Celú scenériu dokresľujú okolité palmy, poskytujúce chladivý tieň. Jednu „chybu krásy“ však pláž predsa len má. Pri odlive sa totiž ponorí do závesu rias.

 

Arena Gorda Beach, Punta Cana

Obrovské vlny, tyrkysové more a nikde ani živáčika? Tak toto je pláž Arena Gorda – ďalšia z karibských krások (ocenenie Modrá vlajka), ktoré nie sú obkľúčené turistami. Očarujúca tyrkysová modrá dokonale ladí s okolím smaragdových paliem a pieskom, ktorý hrá odtieňmi od striebristo bielej, cez slamovo žltú až po zlatistú.

 

Sand Bank Bay, Bassetere

Biele pláže a tyrkysové more? Že vám pripadajú všetky rovnako krásne, avšak veľmi podobné? V tom prípade zamierte na pláž nazvanú Sand Bank Bay. Táto divoká kráska možno nezaujme každého, je však úplne odlišná od všetkých, na ktoré ste boli v Karibiku zvyknutí. Nájdete ju v letovisku Bassetere a jej súčasťou je len niekoľko viliek a prázdninových domčekov. Luxusné reštaurácie a bary tu nečakajte. I napriek tomu však počítajte s čarovnou scenériou, ktorá vás absolútne pohltí.

 

Galley Bay Beach, Saint John's

A sme znovu späť pri plážach, ktorých piesok vám bude svojou štruktúrou i farbou úplne oprávnene pripomínať hladkú múku. Kráska, ktorej hovoria Galley Bay Beach, je súčasťou letoviska Saint John's v karibskej Antigue.

 

Grace Bay, Turks and Caicos

Súostrovie Turks a Caicos ukrýva najkrajšiu pláž planéty pre rok 2011. Stala sa ňou pláž Grace Bay, ktorá má na dĺžku osem kilometrov. Veľmi pozvoľný vstup do vody iste ocenia rodiny s deťmi a osoby so zníženou pohyblivosťou.

 

Varadero Beach, Varadero, Cuba

Varadero je alfou a omegou Kuby. Lákadlom a magnetom pre turistov, ale i miestom, kde je sústredené množstvo prekrásnych pláží. Jednou z nich je i pláž Varadero – 20 kilometrov dlhá kráska, ktorú počas návštevy Kuby jednoducho nesmiete vynechať.

 

Anse Maurice, Pointe-a-Pitre

Presuňme sa na Guadeloupe, konkrétne teda do letoviska Pointe-a-Pitre, kde nájdete ďalšiu „atypickú“ karibskú pláž. Je ňou Maurice – pláž ukrytá medzi náhornými plošinami. Pokiaľ sa vám ich podarí prekonať, naskytne sa vám výhľad na divokú krásku s nespútanou povahou.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Eso Travel
Zdroj: ESO travel

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa