Známi ľudia utekajú do exotiky: Hitom je Dominikánska republika

2021-01-20 12:01:00 |   |    | 

Možno ste si všimli, že mnoho slovenských a českých prominentov trávi tieto týždne na dovolenke v Dominikánskej republike. Okrem priaznivej situácii s koronavírusom si túto krajinu vyberajú kvôli dobrým cenám, krásnej panenskej prírode a príjemnému počasiu. Necháte sa touto ponukou zlákať aj vy?



 

Oddych na Punta Cana

Najobľúbenejším miestom pre dovolenkárov sa stala časť Punta Cana. Tunajšie pláže patria k tým najkrajším, navyše sa v okolí nachádza nádherná exotická príroda, takže veľké hotelové reťazce ihneď skočili po skvelej príležitosti a začali tam stavať veľké rezorty. Vďaka tomu máte na tomto mieste k dispozícii rozmanité možnosti ubytovania. Nájdete tam hotely len pre dospelých, špecializované na rodiny s deťmi a aj niekoľko party rezortov. Cez deň nemusíte iba leňošiť na pláži. Nádherné pobrežie prináša skvelé možnosti na vodné aktivity. Na viacerých miestach je vstup do vody mierny, takže sa tam môžu vyšantiť aj deti a neplavci. Ak sa vám nechce plávať alebo šnorchlovať, rezervujte si niektorý z výletov na lodi. Najkrajšou plážou na Punta Cana je Bavaro, ktorá sa často objavuje aj na propagačných materiáloch o Dominikánskej republike.

 

Jarabacoa

Aj v tejto krajine nájdete hneď niekoľko možností na príjemnú turistiku. Z tohto hľadiska je najobľúbenejšou oblasť Jarabacoa, ktorú domáci nazývajú „krajom večnej jari“. Môžete sa tešiť na nádhernú prírodu, kde neustále kvitnú nejaké iné rastliny, ponúkajúce dokonalý obraz o tom, ako kedysi vyzerala Dominikánska republika. Z toho dôvodu tam sídli aj malé výskumné centrum, ktoré sa zaoberá skúmaním miestnej flóry. V Jarabacoa sa nachádza aj viacero nádherných vodopádov a zažiť môžete rôzne adrenalínové zábavky. Veľmi obľúbené sú prechody po visutom drevenom moste ponad divokú rieku. V obklopení tejto nádhernej prírody sa nachádza opátstvo zasvätené Panne Márii, ktoré patrí k miestnym historickým zaujímavostiam.

 

Santo Domingo

Hlavné mesto Dominikánskej republiky je považované za veľké centrum nočného života. Domáci obyvatelia sa radi zabávajú, večer sa stretávajú v podnikoch, kde tancujú, spievajú a zabúdajú na svoje starosti. Ešte pred takouto zábavou sa vyberte na spoznávanie samotného mesta. Santo Domingo má historické centrum v typickom koloniálnom štýle. Tam sa nachádza aj viacero podnikov s tradičnou gastronómiou. Hlavnou dominantou je národný palác, ktorý postavil Diego, syn Krištofa Kolumba. V širšom centre si môžete pozrieť aj pozostatky pôvodných budov. Veľmi vyhľadávaná je najmä Nemocnica svätého Mikuláša. Tú postavili v 16. storočí v gotickom a renesančnom štýle a pôvodne mala tvar kríža a dve poschodia. Využívali ju až do 18. storočia, keď ju vystriedala nová väčšia budova. V súčasnosti sú tieto ruiny sprístupnené pre verejnosť aj s prehliadkou na tému histórie medicíny v tejto krajine.

 

Ostrov Saona

Vyskúšať si môžete aj ekologickú dovolenku. Stačí zájsť na ostrov Saona, ktorý patrí medzi chránené prírodné parky. Vďaka tomu sa tam podarilo uchovať veľa pôvodných rastlín a drevín. Populácia na ostrove je veľmi malá, trvalý pobyt tam má len 300 ľudí a nie všetci tam žijú počas celého roka. Saonu dovolenkári obľubujú aj kvôli množstvu vodných aktivít. Pobrežie je nádherne čisté, takže sa budete cítiť ako v raji. Nenechajte si ujsť možnosť spoznávania podmorského sveta, pretože sa v okolí nachádzajú nádherné koraly. Doprava na ostrov je veľmi jednoduchá, pohodlne sa tam dostanete pravidelnými spojmi z prístavu v Santo Domingo.

 

Los Tres Ojos

V preklade znamená názov Los Tres Ojos park Troch očí. Svoje pomenovanie dostal podľa troch nádherných modrých lagún, ktoré vznikli na netradičnom mieste v podzemí. Tunajšie jaskyne majú tri nádherné jazierka s modro žiariacou vodou, ktorá počas slnečných dní dodáva krásne osvetlenie aj okolitým skalám. K lagúnam sa dostanete po schodisku a už ako budete klesať dole do jaskyne, tak sa vám naskytne prvý pohľad na vodnú plochu. Keď sa nasýtite tejto krásy, môžete zájsť na prechádzku do okolia, kde vedie chodník krásnou divočinou. Park sa nachádza v blízkosti hlavného mesta a organizujú tam tiež skupinové zájazdy.

 

El Limon

Túra k najdlhšiemu vodopádu v Dominikánskej republike patrí k tým najkrajším zážitkom. Budete totiž prechádzať rôznym terénom od kávových a kakaových polí, cez malú džungľu až k tomuto vodnému prekvapeniu, ktoré vás poteší najmä počas horúcich dní. Vybrať sa tam môžete pešo, ale domáci tiež ponúkajú netradičný výlet na koňoch. Na chvíľku sa budete cítiť ako v dávnych dobách, keď takýmto spôsobom spoznávali krajinu prví objavitelia. Voda vo vodopáde je priezračne čistá a turisti sa v nej môžu po túre okúpať a trochu sa osviežiť.

 

Lagúna Gri Gri

Pokiaľ hľadáte pokojnejšie miesto, kde si môžete trochu oddýchnuť, v tom prípade by ste sa mali vybrať do lagúny Gri Gri. Tá je medzi cestovateľmi známa z dvoch dôvodov. V prvom rade je obľúbená kvôli nádhernej prírode v okolí. Nachádza sa tam totiž prales s mnohými vzácnymi drevinami a rastlinami. Vďaka tomu sa tam darí aj vodným korytnačkám a niekoľkým ojedinelým vtákom. Druhým dôvodom je priezračne čistá voda, ktorá je ideálna na šnorchlovanie a taktiež na plávanie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa