Snívate o exotike, potápaní, histórii a krásnej prírode? Navštívte Bahamy!

2022-05-22 13:00:00 |   |    | 

Bahamy tvoria stovky ostrovčekov, ktoré pre cestovateľov prinášajú stále niečo iné a zaujímavé. Nájdete tam opustené miesta, kde si celý deň oddýchnete v štýle Robinsona a o kúsok ďalej si už vychutnáte pestrý podmorský svet. Nechýbajú ani luxusné rezorty, jedinečné pláže a kus zaujímavej histórie. Jedna dovolenka vám na preskúmanie tejto krásy ani nebude stačiť!



 

Rezort Atlantis

Jednou z najväčších atrakcií v krajine je hotelový rezort Atlantis. Ten postavili na ostrove Paradise a ponúka doslova malý raj na zemi. Celé toto miesto je prispôsobené len pre váš oddych a zábavu. Nájdete tam najväčší akvapark v krajine a zabavíte sa v jedenástich bazénoch, pričom väčšina z nich je vždy prispôsobená nejakej konkrétnej téme. Vykúpať sa môžete napríklad aj pri imitácii mayského chrámu.

Pre deti sú k dispozícii ihriská a detský kútik, dospelí sa zabavia na golfe alebo v najväčšom kasíne v Karibiku. Majú tam 21 reštaurácií, 19 barov, nočné kluby a pár tematicky zameraných kaviarní. O hostí sa stará niekoľko stoviek zamestnancov. Na ostrov môžete prísť vlastnou jachtou, pretože sa tam nachádza jeden z najväčších prístavov pre menšie lode. Popri pobreží sa môžete potápať, plávať alebo vyskúšajte iné vovdné športy. Rezort bol vybudovaný s dôrazným ohľadom na ekológiu, funguje na princípe udržateľnosti a časť jeho priestoru je vyhradená na vedecké výskumy.

 

Pláž s divokými prasiatkami

Slávna pláž, kde sa môžete okúpať v spoločnosti divokých prasiatok, sa nachádza v časti Exuma. Ide o opustený ostrov, ktorý kompletne ovládli tieto zvieratká. Nikto presne nevie, ako sa tam presne dostali. Hovorí sa o dvoch najpravdepodobnejších teóriách. Podľa prvej ich tam doviezli námorníci, ktorí ich chceli po ceste naspäť vyzdvihnúť a zjesť. Zatiaľ mali podrásť a nemuseli sa o ne starať. Druhá verzia hovorí o tom, že tam priplávali z neďalekého potopeného vraku. Odvtedy tam už žije niekoľká generácia týchto zvieratiek. Obľubujú návštevy turistov, plávajú s nimi a ihneď idú k ich člnom. Keďže sú zvyknuté, že im ľudia nosia rôzne dobroty, niekedy sú kvôli tomu otravné a môžu do vás dobiedzať. V jednom období museli bahamskí predstavitelia zasiahnuť, aby ich turisti priveľmi neprekrmovali, pretože im to škodilo, takže prísne limitovali množstvo ich stravy.

 

Nassau

Hlavným mestom Bahám je Nassau. Najznámejšie je Parlamentné námestie, kde sa nachádzajú viaceré stavby z 19. a začiatku 20. storočia. V centre nechýba socha Krištofa Kolumba, ktorý je objaviteľom týchto ostrovov. V minulosti sa hlavná časť mesta rozprestierala pri pevnosti Fincastle, z ktorej sa už dnes podarilo uchovať len ruiny. Obľúbenou atrakciou je aj pirátske múzeum, v ktorom vám predstavia všetky zaujímavosti z ich zlatej éry. V Nassau sa nachádza aj lokálny liehovar na whiskey. Ak chcete ísť na pláž, najbližšia a najkrajšia sa volá Junkanoo a je navyše obklopená množstvom obľúbených podnikov.

 

Kráľovnino schodisko

Od pevnosti Fincastle vedie smerom do centra zaujímavé schodisko, ktoré vybudovali otroci medzi rokmi 1793 a 1794. Do vápencovej skaly vysekali až 66 schodov, takže to bola mimoriadne náročná práca, no jej výsledok je dychberúci aj po toľkých rokoch. Neskôr toto miesto premenovali na Kráľovnino schodisko, aby tak vzdali úctu anglickej kráľovnej Viktórii.

 

Deanova modrá diera

Na Bahamách nájdete aj jednu prírodnú zaujímavosť. Ide o 202 metrov hlbokú dieru pri pobreží v blízkosti mesta Clarence, kde má voda nádhernú tmavomodrú farbu, ktorá kontrastuje s okolím. Ide o najhlbšiu dieru tohto druhu. Postupne prechádza do jaskyne a keďže je tam more priezračne čisté, dokážete vidieť až do hĺbky 35 metrov. Často ju vyhľadávajú potápači, ktorí v nej skúšajú prekonať rekordy v ponoroch. Bežní turisti sa sem chodia radi okúpať alebo si prídu po zaujímavé fotografie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa