Grenada – lahodne omamné korenie Karibiku

2022-09-30 07:30:00 |   |    | 

Karibik už dávno nie je pre cestovateľov tak nedostupný, ako to bolo v minulosti. Lacné letenky teraz zoženiete do viacerých krajín a navyše sa môžete vybrať na výlet loďami na susedné ostrovy. Dnes vám predstavíme ďalšiu krásavicu Grenadu.



 

Grand Anse a ostatné najkrajšie pláže v krajine

Tak ako väčšina krajín v Karibiku, aj Grenada je vyhľadávaná najmä vďaka kombinácií krásnych pláží a prírody. Tá najobľúbenejšia sa nazýva Grand Anse. Je dlhá tri kilometre, nachádza sa na nej jemný biely piesok, ktorý nádherne kontrastuje s azúrovo modrou vodou. Dokonalú atmosféru dotvára fakt, že popri nej nájdete viacero podnikov a dokonca i menší trh, kde si môžete nakúpiť občerstvenie. Taktiež tam stojí niekoľko hotelov, v ktorých sa môžete ubytovať a pokochať sa tými najkrajšími výhľadmi na ostrove. K ďalším zaujímavým plážam patrí Levera, kde sa nachádza najväčšia populácia vodných korytnačiek. Pokiaľ máte radšej pokojné a tiché miesta, kde si môžete oddýchnuť od davov turistov, tak sa vyberte na Duquesne. Ide o menšiu opustenú pláž, ktorá je obklopená krásnou zeleňou.

 

St. George

Hlavným mestom Grenady je St. George. Podľa mnohých cestovateľov je tým najkrajším, ktoré môžete vidieť v Karibiku. Vyberte sa na prechádzku k pevnosti George, ktorú postavili Francúzi v 18. storočí. Je z nej nádherný výhľad na mesto a pobrežie. Obľúbenou atrakciou je aj prístav, z ktorého najlepšie uvidíte množstvo farebných domčekov a lodí. Z múzeí sa určite vyberte do Domu čokolády, kde si užijete prehliadku o tejto sladkej lahôdke. Počas víkendov nevynechajte skvelý trh s lokálnymi produktami, ktorý sa nachádza priamo na hlavnom námestí St. George.

 

Národný park Levera

Spomínaná pláž Levera je súčasťou rovnomenného parku. Nachádza sa na mieste, kde sa stretáva Karibské more s Atlantikom. Medzi dovolenkármi je vyhľadávaná vďaka nádhernému podmorskému svetu, nachádza sa tam tiež množstvo krásnych koralov. V parku uvidíte ojedinelý vulkanický kráter, ktorý využívajú vtáky na hniezdenie. Vďaka tomu tam môžete pozorovať viacero zaujímavých druhov. Súčasťou parku je aj návštevné centrum, ktoré sa nachádza priamo pri vstupe.

 

Vodopád Annandale

Jednou z dôležitých prírodných atrakcií je vodopád Annandale. Je vysoký desať metrov a vyhľadávajú ho takmer všetci dovolenkári, ktorí zavítajú na Grenadu. Ide o skutočne nádherné miesto, pretože v jeho blízkosti rastie množstvo exotických kvetov. Ocitnete sa tak akoby uprostred rajskej záhrady. V jazierku pod vodopádom si navyše môžete zaplávať a keď máte chuť, zoberte si so sebou aj šnorchel a pozrite si svet pod hladinou.

 

La Sagesse

Pláž La Sagessa je výnimočnou vďaka tomu, že toto miesto v minulosti vlastnil lord Brownlow, ktorý bol bratrancom kráľovnej. Mal tam postavené svoje sídlo a taktiež si vybudoval menšiu farmu. V súčasnosti sa už v jeho dome nachádza jeden z najkrajších hotelov v krajine, ktorého súčasťou je reštaurácia s nádherným výhľadom na pobrežie. Na pláž sa dostanú aj bežní dovolenkári, ktorí si tam môžu zaplávať, poprechádzať sa alebo budú pozorovať vzácne vtáky, ktoré žijú v tejto oblasti.

 

Tipy a triky:

Ceny leteniek a trvanie cesty: Do Grenady sa dostanete zo všetkých väčších európskych letísk. Najlepšie spojenie je cez Londýn, pretože pri ňom absolvujete len jeden prestup na Barbadose. Odtiaľ vás už čaká len hodinový let do St. Georgea. Ceny sa v závislosti od sezóny začínajú od 800 eur za spiatočný let z Anglicka. Ak budete mať šťastie, môžete nájsť aj nižšiu akciovú cenu.

Najlepšie obdobie na dovolenku: Najpríjemnejšie teploty a najnižšie riziko zrážok je od konca decembra do konca apríla.

Vízum: Pokiaľ plánujete na Grenade iba krátky pobyt do 90 dní, tak nepotrebujete žiadne víza. Postačí vám pas s minimálnou platnosťou 6 mesiacov od dátumu odchodu.

Mena: Na ostrove sa platí východokaribským dolárom. Za jeden dolár zaplatíte približne 40 eurocentov.

Klíma: Počas celého roka tam panujú tropické teploty s vysokou vlhkosťou. Relatívne chladné obdobie je od decembra a silnejšie dažde bývajú od konca júna do novembra.

Bezpečnosť: Bezpečnosť je tu na dobrej úrovni, dávajte pozor len na menšie krádeže.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa