Bora Bora a 10 dôvodov prečo investovať do dovolenky na rajskom ostrove

2015-05-31 07:00:00 |   |    | 

Dovolenka vo Francúzskej Polynézii patrí k finančne náročnejším investíciám. Napriek tomu si nachádza mnoho fanúšikov i medzi slovenskými dovolenkármi. Hlavne Bora Bora je stelesnením dovolenkového raja, ktorý predstavuje dokonalé miesto pre oddych v obklopení úžasnej prírody. Keď si chcete dopriať niečo luxusnejšie, na čo však do konca života istotne nezabudnete, tu je desať dôvodov, prečo by ste si to mali namieriť práve na Bora Bora.



 

1. Pokoj

Na Bora Bora platia ohľadom turizmu striktné limity. I kvôli tomu je tam dovolenka drahšia. Nechcú, aby tam bývali davy turistov, čím by si poškodili dobré meno. Namiesto toho radšej obmedzili ich pobyt a taktiež nedovolili stavbu veľkých hotelov. Bývať budete v malých súkromných chatkách na pláži, kde si môžete perfektne od všetkého oddýchnuť a vyjdete len do blízkej reštaurácie, kde sa budete stravovať.

 

2. Skvelá nočná zábava

 

I keď sa vám možno zdá, že tieto dve veci nesedia dokopy, skutočne sa to dá zvládnuť. Stačí si len vybrať tú správnu časť ostrova. Zatiaľ čo niekde panuje príjemná atmosféra počas tanečných večerov pre staršie generácie, inde je časť ostrova vyhradená pre mladých, ktorý sa môžu viac odviazať. Zároveň sa vzájomne nerušia a môžu si dovolenku užívať podľa svojich predstáv. S tým sa spája aj predstavenie polynézskeho tanca, ktoré sú u hosti veľmi obľúbené.

 

3. Podmorský svet

 

Nádherne čisté pobrežie ponúka ďalšie zo zaujímavých využití voľného času. A tým je potápanie. Dokonca miestni podnikatelia ponúkajú ako špeciálny zážitok kŕmenie malých žralokov. Tí odvážnejší môžu zájsť aj ďalej od pláží a vo väčšej hĺbke skúmať nádherný svet koralov a pestrých rybiek.

 

4. Ostrovná tour

 

Výhodou Bora Bora je, že nepatrí medzi veľké ostrovy. Vďaka tomu si ho počas dovolenky môžete prejsť pokojne celý a preskúmať všetky zákutia. K takejto ostrovnej tour máte hneď niekoľko možností. Tou najpohodlnejšou je prenajať si auto, okolo pobrežia by ste pohodlným tempom mali prejsť ostrov do dvoch hodín. Ak patríte medzi vášnivých športovcov, požičajte si bicykel a vyberte sa na celodenný výlet. Nevynechajte ani možnosť dlhších prechádzok. No a keď hľadáte niečo originálne, požičajte si čln a preplavte sa okolo nádherných pláží.

 

5. Kamenné maľby

 

Je zaujímavé, že tieto vzácne pamiatky sa nenachádzajú oficiálne zaznačené v cestovateľských sprievodcoch. Podľa viacerých návštevníkov Bora Bora je však práve to na nich zaujímavé. Musíte si tie svoje pohľadať sami a to vám poskytne väčšie dobrodružstvo. Ide o historické kamenné kresby, ktoré nájdete len tak počas prechádzky v prírode. Mnoho malieb sa týka práve úžasnej fauny a flóry, ktoré tam sú. Veľa z nich je ukrytých blízko pláže.

 

6. Polynézska kuchyňa

 

Nesiahajte po štandardnej kontinentálnej strave. Nebojte sa trošku experimentovať a ochutnajte tunajšie pôvodné pokrmy. Polynézska kuchyňa má veľmi výrazné chute. Domáci radi pridávajú do stravy rôzne bylinky a používajú mnoho čerstvých surovín. Vďaka tomu je jedlo veľmi chutné, farebné a lákavo voňajúce. Do jednotlivých chodov pridávajú veľa zeleniny a ovocia a nechýbajú ani ryby a morské plody.

 

7. Múzeá

 

I na tomto malom ostrove nájdete kúsok kultúry a histórie. Z tohto hľadiska sú zaujímavé najmä dve múzeá, ktoré sa tam nachádzajú. Prvé sa venuje námorníctvu. Dozviete sa, ako tam žili a pracovali pôvodní obyvatelia a ako pre nich rybolov predstavoval hlavný zdroj potravy. Druhé múzeum bude atraktívne najmä pre ženy. Nájdete tam výstavu a informácie o získavaní perál a všetkého, čo sa týchto vzácnych šperkov týka.

 

8. Tradičný večer

 

Istotne si nenechajte ujsť ani tradičný večer, ktorý vždy usporadúva niektorý z rezortov. Ten sa nesie v duchu tunajších tradícií. Vystúpia na ňom domáci obyvatelia v pôvodných odevoch. Ochutnať môžete rôzne tradičné pokrmy, ukážu vám niektoré zo zvykov a navyše niektoré vystúpenia sú aj tematicky ladené. Pozrieť sa tak môžete na privítanie nového roka, pôvodnú svadbu a iné udalosti.

 

9. Najromantickejšie pláže

 

Pozorovať západ slnka na Bora Bora má istotne svojskú príchuť. Krásne biele pláže vyzerajú pri jeho lúčoch zraniteľne a predsa tak neodolateľne zároveň. Tento ostrov je kvôli tomu veľmi obľúbenou destináciou aj pre zamilované páry. Ponúka dostatok súkromia a v samostatnom ubytovaní si môžete užiť tú najromantickejšiu dovolenku na svete.

 

10. Vodné športy

 

Dovolenka na Bora Bora však nemusí byť iba o leňošení. Mnoho mladých ľudí tam smeruje práve kvôli tomu, že tam majú vynikajúce podmienky pre rôzne vodné športy. Vyskúšať si môžete všetko počnúc plávaním, menej náročným člnkovaním, až po windsurfing a iné zábavky.

 

Zdroj/autor: virtualtourist.com, traveltobora.com, boraboraallinclusiveguide.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.5/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa