Dobrá správa pre dobrodruhov: Splnenie ľadového sna je na dosah

2016-04-23 12:01:00 |   |    | 

Ľadovo ostrý vzduch, božské ticho a nekonečné biele pláne. Ak je toto vaša predstava ideálnej dovolenky a drieme vo vás srdce dobrodruha, máme pre vás dobrú správu. Zažiť dokonalú ľadovú krásu už nemusí byť nedosiahnuteľným snom, koncom minulého roka poprvýkrát pristálo dopravné lietadlo s turistami v Antarktíde.



 

Amundsen a Scott o niečom takom ani nesnívali. V najjužnejšom cípe Južnej Ameriky (v čílskom meste Punta Arenas) nastúpite do lietadla a za štyri hodiny ste tam - uprostred dokonalej ľadovej krásy. Ubytujete sa v stanoch, ktoré dokáže slniečko vyhriať až na príjemných 20 stupňov a v jedálni vám každý deň pripravia čerstvé jedlo. Vitajte v Antarktíde 21. storočia.

Doteraz museli návštevníci Južného pólu absolvovať dlhú a náročnú cestu loďou, v novembri minulého roka však na ľadovej pristávacej dráhe pristálo lietadlo Boeing 757. Poprvýkrát sa sem turisti dostali dopravným lietadlom.

Už dnes spoločnosť ALE pravidelne lieta na 3000-kilometrovej linke Punta Arenas – Antarktída jedenkrát týždenne. Využíva však nákladné lietadlo Iliušin IL-76 s kapacitou 60 pasažierov, ktoré vezie na základne zásoby a vedcov, turisti sa na palube objavili len výnimočne. Do troch rokov však spoločnosť plánuje rozbehnúť pravidelné komerčné lety dopravným lietadlom Boeing, ktoré je pohodlnejšie a bezpečenejšie.

A cena? Na let, ubytovanie a stravu si pripravte pekných 20 000 eur. Za tie peniaze vás však obklopí ľadová krása, o akej sa vám ani nesnívalo.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: pixabay.com, wikimedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa