Dovolenka plná zábavy a výletov: Haslital a región Jungfrau sú na to ako stvorené

2014-05-15 10:00:00 |   |    | 

ŠVAJČIARSKO - Nadchádzajúce leto v údolí Haslital a regióne Jungfrau je plné najrôznejších zážitkov. Pestrofarebné zakvitnuté horské lúky, zurčiace potoky a burácajúce vodopády, strmé skalné bralá a zasnežené ľadovce žiaria v jagavých lúčoch slnka. Perfektnú dovolenku v oblasti Berner Oberland dopĺňa bohatá ponuka výletov, široká paleta aktivít a nespočetný rad športových a kultúrnych podujatí.



Ak v lete 2014 navštívite Haslital a región Jungfrau, môžete sa tešiť na dovolenku, na ktorú nezabudnete. Každý deň tu ponúka za priehrštie nezvyčajných zážitkov.

 

Von do prírody

Haslital a región Jungfrau sú rajom pre turistov, ktorí môžu využiť sieť pohodlných turistických chodníkov pre rodiny, vysokohorských túr pre horolezcov či lezeckých trás pre alpinistov. Sú aj eldorádom pre bikerov, ktorí môžu využiť celý rad náročných trás pre jazdu na horských bicykloch či širokú ponuku elektrobicyklov. Priatelia adrenalínových a zábavných športových disciplín ako je paragliding, si prídu na svoje rovnako ako dovolenkári, ktorí si chcú pokojne zaplávať v niektorom z horských jazier na pozadí impozantných hôr. Skvelé je, že športovci si môžu zvoliť rôzne stupne náročnosti.

Dovolenkári sa môžu vybrať na ľahšie výlety, ako napríklad z horského sedla Grimsel Passhöhe až po Nägelisgrätli, či prejsť okruh Wenige - Hunnenfluh - Leiterhorn - Wengen. V ponuke sú však aj viacdňové vysokohorské túry okolo končiarov Eiger, Mönch a Jungfrau či okolo masívu Wetterhorngruppe alebo  do oblasti Grimselgebiet či Sustengebiet. Spolu možno v údolí Haslital a regióne Jungfrau absolvovať takmer 1 000 kilometrov značených turistických a cyklistických chodníkov. To však nie je všetko, miestna príroda plná kontrastov ponúka objaviteľom mnoho ďalších atrakcií.

Atraktívne výlety vo vysokohorskom prostredí

Haslital a región Jungfrau ponúkajú množstvo výletov do vysokohorského prostredia. Hostí láka napríklad panoramatická reštaurácia Alpen Tower s jedinečnou vyhliadkou, lanovka Gelmerbahn, so sklonom až 106 percent najstrmšia pozemná lanovka v Európe, známy rezort Jungfraujoch - Top of Europe a oblasť Schilthorn s množstvom atrakcií, medzi ktoré patrí vyhliadka Piz Gloria View, plošina Skyline View Plattform, Bond World 007, nový Skyline Walk pri stanici lanovky Birg aj nové detské ihrisko Flower Park Allmendhubel.

Európskym unikátom je adrenalínová lanovka First Flieger, ktorá vynesie návštevníkov vysokou rýchlosťou do výšav. Príjemné osvieženie počas horúceho leta naopak ponúka výlet do ľadovcovej priepasti Gletscherschlucht Rosenlaui, do rokliny Alpbachschlucht alebo k vodopádom Trümmelbachfälle.

 

Ponorte sa do víru podujatí

Leto nabité podujatiami najprv Haslital rozozvučí hudbou. Počas festivalu Musikfestwoche budú od 4. do 12.7.2014 v kostole Michaelskirche hosťovať svetoznámi umelci. Divadelné umenie pod šírym nebom poteší dovolenkárov od 9. do 23.8.2014 na scéne Landschaftstheater Ballenberg. Inscenácia hry „Via Mala“ od Johna Knittela je považovaná za mimoriadny kultúrny zážitok. V Haslitale sa 16.8.2014 uskutoční jeden z najdlhších pretekov v horskom behu (trail running) vo Švajčiarsku.

5. Mountainman je výzvou pre extrémnych a vytrvalostných športovcov, ktorí trénujú, aby v rekordnom čase prekonali 80 kilometrov dlhú trať s prevýšením 5 000 metrov. Maratón a polmaratón v rámci súťaží Mountainman sa konajú na skrátenej trati. Okrem medzinárodných pretekov sa v rámci podujatia Mountainman uskutočnia aj Majstrovstvá Švajčiarska v horskom behu na ultradlhej trati.

 

Zdroj/autor: haslital.ch, jungfrauregion.ch, drom

 

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa