Pripravte sa! Na tento des a hrôzu v centre Londýna v živote nezabudnete!

2015-01-08 08:00:00 |   |    | 

Cestovateľský osud vás niekedy zavedie na také miesta, kde by ste sa za normálnych okolností nikdy neocitli. Sladká nevedomosť priviedla k tejto londýnskej atrakcii i nás. I keď sme po celej tour vyšli von poriadne vyčerpaní, jedno vám môžeme zaručiť. Na túto atrakciu istotne nikdy nezabudnete. London Bridge Experience a spolu s tým súvisiaca prehliadka londýnskych hrobiek, bola päť rokov po sebe vyhlásená za najstrašidelnejšiu atrakciu Anglicka a pravidelne sa objavuje aj v rebríčkoch hodnotiacich tie najdesivejšie atrakcie na svete.



 

Súčasť London passu

 

Túto atrakciu nájdete v blízkosti rieky Temža. Zvezte sa metrom na stanicu London Bridge Station, od ktorej už vedú značky priamo k tejto atrakcii. London Bridge Experience je otvorená denne od 10.00 do 17.00, okrem Vianoc. Okrem tradičných prehliadok usporadúvajú každoročne aj špeciálne prehliadky. Najčastejšie je to pochopiteľne počas Halloweenu. Vtedy sú prehliadky v závislosti od špeciálneho programu aj dlhšie ako jednu hodinu. Vstupné je pre dospelého 24 libier, pre deti 18 libier. Prostredníctvom internetu ich kúpite lacnejšie za 20 a 16 libier. Táto atrakcia je zároveň súčasťou London passu, takže ak ste jeho držiteľom, dostanete sa dnu zadarmo. Presne takto nebadane sme sa k nej dostali i my.

 

Dôrazný zákaz pre rizikové skupiny

 

Ešte pred vstupom vás pri vyberaní lístkov upozornia, že do týchto priestorov nemôžu ísť niektoré skupiny ľudí. Strašidelné divadlo je napríklad zakázané pre deti mladšie ako 11 rokov. Najmä poslednú časť prejdú v špeciálne upravenej verzii s takzvaným anjelským sprievodcom. Rovnako by tam nemali ísť ľudia s klaustrofóbiou, arachnofóbiou, psychicky labilní ľudia a obzvlášť veľká výstraha platí pre tehotné ženy a epileptikov. Neberte tieto upozornenia na ľahkú váhu. Jednotlivé miestnosti boli pripravené psychológmi a priamo vplývajú na vaše zmysly a z tohto dôvodov by ste v prípade niektorých fóbií mohli dnu chytiť záchvat paniky.

 

Tma a strašidelní herci

 

Po príchode na miesto činu nás hneď v úvode prekvapila veľká tma. Zo slnečného dňa si oči na toto prostredie privykali ťažšie a človek kontrolujúci lístky asi len pobavene pozoroval turistov, ktorí si ťažko zvykali na tento prvý najjednoduchší úsek. Keď sa dostanete za prvé dvere, pôjdete v úplnej tme a viesť vás bude iba zábradlie. Zrazu sa na vás z čista-jasna vyrúti zmenšená verzia metra s kostrou ako šoférom. Keď sa potom dostanete do prvej miestnosti mapujúcej históriu samotného mosta, pozeráte na trojicu dverí s veľkou obavou, kedy vás kto prekvapí. Po skompletizovaní celej skupiny do miestnosti vošiel prvý z hercov.

Postupne budete prechádzať historickými miestnosťami, no herci vás budú vždy vťahovať do deja, takže budete musieť s nimi utekať pred nepriateľmi, skúšať si hon na čarodejnicu a ostatné atrakcie. Najzaujímavejšou časťou bol trasúci sa most a pre nás osobne najproblematickejšou bola pitevňa, v ktorej bol mimoriadne nepríjemný zápach. Človek radšej nechce vedieť, ako sa im ho podarilo v tejto miestnosti vykúzliť. Posledným úsekom je prechod psychadelickým tunelom. Práve ten je problematický pre epileptikov. Ide o farebný valec s malými žiarovkami, ktorý je stále v pohybe. I keď prechádzate po rovnom moste, na konci už máte problém s pohybom, pretože budete mať pocit, že neustále padáte.

 

Skúška nervov – vydržíte to?

 

Po opustení tejto miestnosti dostanete krátku chvíľku na vydýchanie pretože v hlave sa vám bude točiť aj dve-tri minútky po jej absolvovaní. S radosťou sme privítali ďalšiu herečku a dúfali, že toto je už koniec. Namiesto toho prišlo upozornenie, že to horšie nás ešte len čaká a pokiaľ je medzi nami tehotná žena alebo človek s psychickými problémami, má to ihneď oznámiť, pretože ďalej už nemôže pokračovať. Keďže jednotlivé etapy sú poriadnou skúškou nervov, návštevníci sa musia držať za ramená a vytvoriť vláčik, aby ho tak ostatní podržali a potiahli ďalej, keby dostal blok. Nasledujúce miestnosti boli práve tie, ktoré vytvorili psychológovia. Budete sa musieť vysporiadať so svojim strachom, väčšinou pôjdete v tme, skákať budú na vás rôzne strašidlá, rozvešané budú figuríny mŕtvol, pavučiny, prechádzať budete medzi veľmi úzkymi priestormi vytvorenými žinienkami, odvšadiaľ pôjdu zvláštne zvuky.

Skutočne priznávame, že sme s kamarátkou toho mali miestami dosť a hľadali sme dvere s označením „exit“. Keď už ste na konci, dostanete sa do miestnosti šialenca s motorovou pílou a rozvešanými kusmi prasiat. Tento herec pobehuje pomedzi ľudí so zapnutou pílou a i keď vám rozum hovorí, že vám nemôže nijako ublížiť, nervová sústava je už tak podráždená, že ste vystresovaní z každého jeho pohybu. Celí spotení sme potom vošli do obchodu, ktorý sa nachádza na konci prehliadky. S úsmevom sme si potom uvedomili, že tunajší zamestnanci musia mať pravidelne dobrú zábavu z vystresovaných tvárí, ktoré odtiaľ prichádzajú. Bodkou na záver je toaleta, ktorej dvere sú vyrobené v tvare truhly.

 

Ak si trúfnete, vyskúšajte aj London Dungeon

 

Pokiaľ by ste predsa len toho strachu nemali dosť, v tesnej blízkosti sa nachádza ďalšia atrakcia podobného charakteru. My sme už na ňu odvahu nenašli, no oproti London Bridge Experience sa nemôže pochváliť toľkými titulmi najstrašidelnejšej atrakcie. Takže možno si na nej trošku nervov ušetríte. Odlišnou časťou je v tomto prípade 3D divadlo, ktoré má zároveň interaktívny charakter.

 

Zdroj/autor: thelondonbridgeexperience.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa