Doprajte si lacné trópy i uprostred zimy: 36 eur a ste v exotickom raji

2015-10-22 08:00:00 |   |    | 

Pre milovníkov letného počasia a dovoleniek pri mori prichádza ťažké obdobie. Musia sa vysporiadať s pochmúrnym jesenným a zimným počasím a popri tom iba spomínať na krásnu dovolenku. Exotické krajiny sú pre mnohých cenovo nedostupné, no napriek tomu majú na dosah ešte jednu cenovo oveľa prijateľnejšiu možnosť. Tropical Island sa nachádza blízko Berlína a kedykoľvek počas roka vám ponúkne lacnú alternatívu tropického dovolenkového raja.



 

Zo Slovenska i autobusom

 

Ako prvý problém musíte pri každom výlete vyriešiť dopravu. I v tomto prípade máte na výber niekoľko možností. Cestovné kancelárie ponúkajú víkendové poznávacie zájazdy, ale tie majú veľmi slabú frekvenciu, takže by ste sa tomu museli priveľmi prispôsobovať. Ďalším spôsobom je cestovanie vlakom, no počítať musíte i s prestupmi. Vybrať sa môžete dlhšou trasou cez Rakúsko alebo kratšou cez Prahu. Veľmi pohodlným spôsobom je autobusová doprava, ktorá vás zavezie priamo do Berlína. Cestuje sa zväčša v noci a jedna cesta stojí v závislosti od dopravcu od 35 eur vyššie. Využiť môžete aj nové letecké spojenie z Bratislavy. Ak budete nakupovať rýchlo, môžete využiť vstupné akciové ceny, keď vás jedna cesta s príručnou batožinou bude stáť okolo 10 eur. Využiť môžete aj vlastnú prepravu cez Českú republiku. Z Bratislavy je to autom približne 6 hodín.

 

Otvorené nonstop

 

Po uvoľnení bývalého režimu zostalo v Nemecku mnoho opustených budov. Medzi nimi i veľká hala, ktorá slúžila v minulosti pre letectvo Sovietskeho zväzu. Keď potom dlhší čas chátrala, jedna ázijská firma prišla so zaujímavým nápadom prerobiť ju na veľké tropické centrum. V ňom sa teraz nachádzajú imitácie dažďových pralesov, pláží a ilúzia dokonalého morského prostredia. Po prekročení prahu tejto atrakcie ako keby ste sa mávnutím čarovného prútika ocitli v inom svete. Teplota vody tam neklesá pod 25 stupňov a teplota ovzdušia pod 30 stupňov. Tropical Island je otvorený nepretržite počas celého roka. Po 24 hodín denne si môžete užívať skvelé služby a napriek zime sa tešiť skvelému počasiu. Denný lístok iba do tropickej časti stojí 36 eur, ak chcete mať vstup aj do sáun, zaplatíte 44 eur. Počítajte aj s dodatočnými výdavkami na stravu a niektoré atrakcie. Ak máte narodeniny, pripravená je pre vás ako pozornosť malá zľava. Tropical Island dokáže naraz poňať takmer 7000 návštevníkov.

 

Tropická pláž alebo sauny?

 

Atrakcie v Tropical Island sa delia do dvoch hlavných častí. Prvou je tropická časť a druhou je saunový svet. V tropickej časti kraľujú predovšetkým umelo vytvorené pláže s imitáciou mora. Popri nich sú rozložené ležadlá a iné oddychové zóny. Súčasťou tohto areálu je i veľmi obľúbená atrakcia v podobe letu balónom. Po tom, čo doňho nasadnete, môžete sa vyviesť hore ku streche komplexu a pozrieť si tento parádny miniatúrny svet ako na dlani. Nachádza sa tam taktiež imitácia dažďového pralesa s exotickými rastlinami, veľká lagúna a kúpanie v jaskynných priestoroch. Okrem toho sú jednotlivé bazény rozdelené pre dospelých a deti. Deti majú navyše k dispozícii rôzne tobogany a iné atrakcie. Novinkou je, že k tropickému raju pribudli aj vonkajšie priestory, ktoré sa taktiež premenili na luxusné vonkajšie bazény pripomínajúce exotické prostredie.

Druhú časť tvoria sauny a kúpele. Nachádza sa tam niekoľko druhov rôznych tematických a aromatických sáun. Tie sú postavené trebárs v mayskom, ázijskom alebo karibskom štýle. Každá z nich prináša iný zážitok a pomáha vám odpútať sa od okolitého sveta. Súčasťou sú aj kúpele s masážami a rôznymi relaxačnými, zdravotnými a beauty procedúrami. Tie je potrebné platiť naviac.

 

Na svoje si príde naozaj každý

 

Celý komplex je vyriešený tak, aby ste sa v ňom ani na chvíľku nenudili. Keď vás omrzia vodné radovánky, môžete sa ísť prejsť po tropickej záhrade. Potom si môžete napríklad zahrať mini golf, navštíviť akúsi obdobu skanzenu v tropickom ladení, pozrieť sa na jednu z tradičných šou, oddýchnuť si v kúpeľoch a vyskúšať si niektorú z relaxačných zón s rôznymi hrami. K dispozícii sú aj rôzne druhy reštaurácii. Tie nie sú len tematicky, ale aj cenovo odlišné. Pokojne si tam môžete dopriať luxusné jedlo prvotriednej kvality, ale aj pochutnať si na chutných pokrmoch do 5 eur.

 

Môžete sa i ubytovať

 

Súčasťou tohto areálu je i ubytovanie pre hostí. Pokiaľ je leto, môžete sa ubytovať v blízkom kempingu, kde sú najprijateľnejšie ceny. Ak máte vlastný stan alebo karaván, cena je od 6 eur na noc. Pokiaľ chcete bývať vo vonkajšom indiánskom stane, cena je 12,50 na osobu. Vo vonkajšom areáli sa nachádzajú aj príjemné prázdninové domčeky vhodné najmä pre rodiny s deťmi.

V interiéri sa nachádzajú tri tipy ubytovania. Najlacnejšie je to v stanoch, pri ktorých je cena 69 eur na noc. V tejto sume máte kyvadlovú dopravu, parkovné, vstup do Tropical Island, niektoré atrakcie a tobogany, raňajky a nocľah. Na výber máte aj stany prémiovej kvality. V malých chatkách je ubytovanie od 105 eur na osobu, no v tejto cene už máte okrem predošlých výhod i vstup do sáun a fitnes centra. Najlacnejšie ubytovanie hotelového typu je za 115 eur, v ktorých máte všetky uvedené výhody, plus izby majú vyšší komfort a lepšie zariadenie. K dispozícii sú i apartmány. Ak chcete v Tropical Island prenocovať, nemusíte si nutne rezervovať niektoré z týchto ubytovaní. Môžete pokojne prenocovať aj na ležadle alebo budete ležať na osuške na pláži.

 

Urobte si program i v Berlíne

 

Výlet do Tropical Island často turisti kombinujú aj s návštevou Berlína. Ten sa totiž nachádza iba hodinu cesty z centra a navyše väčšinou sa cestuje vlakom práve cez toto mesto. Naplánujte si preto váš čas presne tak, aby ste si mohli pozrieť i tunajšie pamiatky. Určite by ste mali stihnúť také symbolické miesta ako Brandenburskú bránu, zvyšky Berlínskeho múru, veľkú katedrálu, zoologickú záhradu, ale aj krásne námestia.

 

Zdroj/autor: tropical-island.de, visitberlin.de, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa