Jazero Como – Perla Talianska, ktorá sa vám vryje do pamäti

2016-03-28 07:00:00 |   |    | 

Ak pre dovolenku potrebujete aj oddych pri vode, no predsa nie ste fanúšikom preplnených pláží pri mori, máme pre vás ďalšiu alternatívu. Môžete sa vybrať i k jednému z najkrajších európskych jazier, ktoré sa nachádza v Taliansku pri meste Como. V spojení s okolitými horami a úžasnou prírodou sa stáva jedným z najpokojnejších miest v tejto krajine. K tomu si môžete pripraviť aj niekoľko alternatív pre spoznávanie pamiatok a prírody v okolí.



 

Autom alebo letecky

 

Letenky do Bergama patria u nás medzi tie najlacnejšie. Keď vás už omrzí skúmanie mesta alebo blízkeho Milána, môžete si naplánovať aj výlet mimo región. Z centra mesta je to k jazeru Como len hodinu a pol cesty autom. Veľmi rýchlo sa tak dostanete do diametrálne odlišného sveta, kde si oddýchnete od všetkých starostí. Ak by ste predsa len stavili radšej na vlastnú dopravu a cestou tam by ste si urobili aj pár zaujímavých zastávok, potom sa môžete z Bratislavy pripraviť na približne 9 a polhodinovú cestu. Jedna trasa vedie cez Bolzano, a zaujímavejšou a ani nie o 15 minút dlhšou trasou potom môžete ísť juhom Rakúska a tak potom cestovať napríklad cez taliansku Veronu a Benátky.

 

Romantika na pohľadanie

 

Nádhernú lokalitu jazera Como objavili už dávno domáci aj zahraniční návštevníci. I vďaka tomu šľachta v jeho okolí vybudovala niekoľko luxusných sídiel, kam chodievali tráviť väčšiu časť svojho leta. V súčasnosti sa viacero týchto zámočkov premenilo na malé príjemné penzióny, ktoré ponúkajú jednu z najkrajších možností na ubytovanie. Často sídlia priamo pri jazere a pokiaľ ide o menšie vilky, tie sú prenajímané ako samostatný komplex, kde budete bývať sami. A teraz si predstavte, že po dlhej ceste do Talianska sa vyspíte v historicky cennej a nádhernej izbe, aby ste sa ráno zobudili s výhľadom na jazero, na ktorého hladine sa odráža obraz okolitých kopcov. Čo viac by si mohol človek priať?

 

Plavba loďou

 

Najlepšou možnosťou na spoznávanie okolia je plavba loďou po jazere. Tá má viacero zastávok v menších dedinkách a vy sa tak najjednoduchšie prepravíte na vami želané miesto. Ďalším bonusom je pohľad na jazero a jeho okolie, pretože takto z lode budete mať najlepší výhľad na pohorie v pozadí a môžete sa tešiť ja jednu z najkrajších plavieb v živote.

 

Vila Balbianello

 

Niektoré z bývalých šľachtických rezidencií zostali uchované v pôvodnom stave, a preto slúžia verejnosti na prehliadky. K vile Balbianello sa najjednoduchšie a najpompéznejšie dostanete práve loďou. Tá vám zastane na malom súkromnom móle, odkiaľ sa už môžete vybrať na prehliadku krásneho sídla. Po jej skončení neutekajte hneď späť na palubu, ale si vyhraďte čas aj na tunajšie záhrady, ktoré patria k najväčšej pýche okolitých atrakcií.

 

Kúpeľná oblasť

 

Okolie Comského jazera je známe aj vďaka kúpeľom. Vo viacerých dedinkách nájdete malé wellness zariadenia, takže vašu dovolenku môžete naplánovať tak, že sa budete venovať len dokonalému relaxu. Priamo v meste Como sa nachádzajú tie najznámejšie.

 

Športové aktivity

 

Dovolenku v tejto oblasti môžete pokojne poňať aj aktívnejšie a dopriať si konečne čas na záľuby a obľúbené športy. Prím hrajú predovšetkým tie vodné. V jazere sa dá počas leta kúpať, s obľubou si tam svoje prvé skúsenosti nacvičujú windsurfisti, zároveň veľmi romantické je člnkovanie a vyskúšať si môžete aj potápanie. V okolí máte niekoľko možností na túry rôznej náročnosti. V blízkosti jazera sa nachádza aj niekoľko cyklistických trás. A samozrejmosťou sú aj lyžiarske strediská, kde si môžete zalyžovať až do neskorej jari.

 

Naprázdno nevyjdú ani rybári

 

Jazero je veľmi obľúbenou oblasťou rybárov. Musíte si však nájsť pokojnejšie lokality skôr v blízkosti menších dediniek. Ešte predtým si vybavte potrebné povolenie. S ním sa už pokojne vyberiete k hladine, pod ktorou objavíte prevažne pstruhovkaprov.

 

Lanovka Brunate

 

Ak nie ste fanúšikom turistiky, no predsa by ste radi zašli aj do kopcov, potom sa vám naskytá skvelá možnosť zviesť sa pozemnou lanovkou Brunate. Tá sídli vo východnej časti jazera a po vystúpení sa dostanete práve na vyhliadku, z ktorej je najlepší pohľad na jazero. Odtiaľto vedie aj jedna z turistických trás na Monte Boletto s výhľadom na celý región.

 

Zdroj/autor: lakecomo.info, homeaway.co.uk, discovercomo.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.5/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa