Zradná krása: Diablov most je nádherný, no nesmiete naň vstúpiť

2017-09-14 00:00:01 |   |    | 

Ako v rozprávke sa cítia návštevníci malebnej nemeckej dedinky Kromlau. Či však bude mať dobrý alebo zlý koniec, to záleží len na nich. Tunajší most totiž zvádza turistov svojou dokonalou krásou, no nesmú naň vkročiť.



 

Toto čarokrásne miesto s netypickým mostom nájdeme neďaleko dedinky Kromlau v Nemecku, iba 6 kilometrov od poľských hraníc. Rakotzbrücke je vďaka svojej nebezpečne vyzerajúcej konštrukcii prezývaný aj Diablov most, pretože vyzerá, akoby ho bol postavil sám diabol a nie obyčajný smrteľník. V skutočnosti ho však dal vybudovať Friedrich Hermann Rötschke, knieža z Kromlau.

Most pochádza z 19. storočia a v ideálnom počasí vytvára dokonalý odraz vo vode, čo z neho robí rozprávkovú optickú ilúziu úplného kruhu. Architekti si však viac ako na funkčnosti mosta dali záležať na jeho estetike, aj preto je v súčasnosti prísne zakázané naň vstúpiť.

Most je súčasťou zámockého parku plného nedotknutej prírody, rododendronov a malých jazierok. Dostanete sa doň cestičkou z neďalekého parkoviska v dedinke Kromlau a vstup je celoročne úplne bezplatný. Tento nádherný park aj s Diablovým mostom odporúčame navštíviť v lete, kedy sú kvety rozkvitnuté a stromy plné zelene alebo aj teraz v jeseni. Vtedy sa park mení na farebnú scenériu ako z impresionistického obrazu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock

Hodnotenie článku:
4.5/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa