Letné radovánky a nekončiaca zábava – tie najlepšie zábavné parky v Európe

2020-06-30 12:00:00 |   |    | 

Užívatelia Tripadvisoru si zvolili tie najlepšie zábavné parky v Európe za rok 2019. Pokiaľ máte dosť všetkých starostí a stresov a chceli by ste sa na chvíľku vrátiť do bláznivého sveta zábavy, potom zbystrite pozornosť. Tieto areály plné letných radovánok sú tie najlepšie, ktoré môžete navštíviť podľa prísnych kritikov užívateľov známej platformy.



 

Le Puy du Fou, Les Epesses, Francúzsko

I keď tento zábavný park nie je v našich končinách natoľko známy, už po preskúmaní prvých fotografií vás chytí za srdce. Založili ho v roku 1977 na mieste, kde sa pôvodne nachádzal starobylý zámok. Heslom Le Puy du Fou je priniesť vám emocionálne intenzívny zážitok. Vyvolajú vo vás všetky druhy emócií, vďaka čomu na ich návštevu nikdy nezabudnete. V jednotlivých častiach sa odohrávajú scény prispôsobené danej dobe alebo téme, v ktorých vystupujú profesionálni herci. Ich výkony sú rovnako skvelé, ako keby natáčali filmové scény. Vďaka nim sa dostanete do sveta vikingov, do starobylej usadlosti, zažijete dobový rytiersky turnaj alebo si užijete večerné divadlo, do ktorého sú zakomponované aj vodné plochy a fontány. Lístok do parku v kombinácii s nočným predstavením stojí 65 eur.

 

Tivoli Gardens, Kodaň, Dánsko

Jeden z najstarších stále aktívnych zábavných parkov sa nachádza v Dánsku. Tivoli Gardens patria k top atrakciám v Kodani. Po prvýkrát ich otvorili v roku 1843, keď sa tam okrem exotickej záhrady nachádzalo aj niekoľko kolotočov a zábavných atrakcií. Tento štandard sa rozhodli uchovať až dodnes, keď si okrem zábavy užijete aj relax v obklopení nádhernej prírody. Časť atrakcií má retro charakter, aby sa podčiarkla pôvodná atmosféra parku. K nim postupne pridali niekoľko moderných, najmä adrenalínových zábaviek, ktoré potešia aj dospelých. Najobľúbenejšou atrakciou je historická horská dráha, ktorá pochádza z roku 1914. Celodenný vstup s neobmedzeným lístkom na atrakcie, jedným ľahkým jedlom a nápojom stojí 39 eur.

 

Europa Park, Rust, Nemecko

Spoznajte Európu na jednom mieste - to je hlavné heslo Europa Parku v Ruste. Celý komplex pozostáva okrem atrakcií aj z ubytovacích komplexov, reštaurácií, kina a divadla. Môžete sa tešiť dokonca aj na kulinárske šou. Základná časť je rozdelená do 18 areálov. Väčšina z nich zodpovedá niektorým krajinám Európskej únie, pár z nich je zameraných na populárne rozprávky. Vďaka tomu sa dostanete napríklad do Írska, Rakúska, Grécka, Portugalska, Španielska a mnohých iných štátov. Každá z týchto častí ponúka špeciálny program zameraný na danú kultúru a tešiť sa môžete aj na zábavné atrakcie súvisiace s ich hlavnými zaujímavosťami alebo dôležitými historickými momentami. Veľmi populárne sú najmä horské dráhy kombinované s vodnými úsekmi. Celodenný lístok spolu s atrakciami stojí 55 eur.

 

Disneyland, Paríž, Francúzsko

Prvý európsky Disneyland otvorili v roku 1992. Vtedy sa nestretol s nadšením miestnych obyvateľov, pretože Parížania sa domnievali, že sa vôbec nezhoduje s ich pôvodnou kultúrou. No zo sveta Mickey Mousea a jeho kamarátov sa stal tak veľký hit, že sa časom ešte viac rozrastal a pridali do neho aj iné obľúbené časti podľa aktuálnych filmových či rozprávkových trhákov. O 10 rokov neskôr tam postavili druhý park, ktorý sa venuje najmä kinohitom z dielne Walta Disneyho. Pri vstupe do tohto komplexu si preto môžete zakúpiť dva druhy lístkov. Celodenný vstup do jedného parku neobmedzene počas akejkoľvek sezóny stojí 89 eur, pokiaľ sa chcete pozrieť do oboch častí, zaplatíte 109 eur.

 

Leolandia, Capriate San Gervasio, Taliansko

Tento park je zameraný najmä na malé deti. Leolandia je plná hrdinov z rozprávok a špecializuje sa na ich obľúbené postavičky. Vďaka tomu sa môžu zabaviť na štyridsiatich rôznych atrakciách. Okrem toho majú k dispozícii detské predstavenia a služby s občerstvením. Aj slovenské deti istotne poteší sekcia venovaná neprekonateľnej dvojici Máša a medveď. Niektoré z postavičiek pochádzajú z talianskych detských seriálov, ktoré však taktiež ponúkajú zaujímavé kolotoče, kde sa deti sa zabavia aj bez toho, aby im tieto animované bytosti boli známe. Park bol otvorený v roku 1971 a jeho maskotom je modrý panáčik s červenou hrivou. VIP vstup s parkovaním, lístkom na všetky atrakcie a predstavenia, s najlepšími sedadlami a stretnutiami s obľúbenými hrdinami stojí 100 eur na osobu.

 

Efteling, Kaatsheuvel, Holandsko

Prezývka tohto parku je „svet zázrakov“. Po prvýkrát ho otvorili v roku 1952, keď tam bol len Rozprávkový les s niekoľkými kolotočovými atrakciami. Časom sa rozrástol na jeden z najväčších zábavných parkov v Európe, ktorý zamestnáva až 3000 zamestnancov. V súčasnosti tam už nájdete aj hotely a zariadenia na občerstvenie. Tunajšie postavičky sa stali tak populárne, že podľa nich v Holandsku natočili seriály a samotný park má vlastné rádio a YouTube kanál, ktorým môžete potešiť deti v čase, keď ho nemôžu navštíviť. V Eftelingu sa nachádza 34 rôznych atrakcií, tie sú určené pre deti všetkých vekových kategórií a na svoje si prídu aj dospelí. Niektoré nadväzujú na obľúbené rozprávky a počas dňa sa môžete tešiť na predstavenia obľúbených muzikálov. Celodenný lístok s niektorými atrakciami stojí 41 eur.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa