Chcete si žiť ako aristokrati? Nebojíte sa investícií? Kúpte si Butrón

2014-10-02 13:00:00 |   |    | 

A opäť vám prinášame najnovšiu ponuku na svetovom trhu. Nakúpite si hrad? Majestátny, v prekrásnom prostredí... Možno je to prepych, ale kto niekedy netúžil ukryť sa a byť nedosiahnuteľný. Navyše, ak sa vám niektorý návštevník znepáči, ukážete mu tú najzaujímavejšiu miestnosť na hrade – ŽALÁR.



 

Španielsky unikát

 

Hrad Butrón stojí na sever od Bilbaa, hlavného mesta španielskej oblasti Baskytsko. Patrí k jedným z mála hradov na polostrove, ktoré sú postavené v takomto štýle. Romantický vzhľad totiž v tejto oblasti nie je práve bežný.

 

Z histórie

 

Stredoveký hrad začali stavať v približne 11. storočí. Vtedy tu stála len veža, ktorá patrila rodu Butronovcov. Postupne stavbu rozširovali a v 15. storočí už môžeme hovoriť o ozajstnom hrade. No vtedy mal ešte svoju pôvodnú štruktúru. Tá sa po 400 rokoch zmenila. Na hrad totiž prišiel markíz z Torrecilly a zmenil ho na nepoznanie. Tradičnú stavbu zmenil na romantický hrad, akoby vystrihnutý z rozprávok Walta Disneyho.

Markíz sa nechal inšpirovať bavorskými hradmi a zámkami, ktoré v sebe majú nádych romantiky. Dodal vežičky a okná. Vytvoril sídlo ideálne na krátkodobé pobyty. To je ale asi aj dôvod prečo hrad dnes nikto neobýva. Jeho rozloženie je veľmi nepraktické, a tak sa využíva len na oslavy a podujatia.

 

 

Čo sa ukrýva vnútri?

 

Keďže je vstup do hradu zakázaný, aspoň vám opíšeme ako to vnútri vyzerá. V hrade sa ukrývajú salóniky, zbrojnica, slávnostná hala, kaplnka, knižnica aj bazén. Butrón má 5 poschodí, 5 veží a temnicu, ktorá k desivému stredoveku istotne patrí.

No pri vybavovaní sa na temný stredovek našťastie zabudlo. V hrade je totiž zavedené kúrenie, tečúca voda, nachádza sa tu aj vínna pivnica, výťah, kuchyňa a aj prírodná studňa. 2 moderné kúpeľne zase očaria ženy.

 

Exotické okolie

 

Hoci sa návštevníci do hradu nedostanú, môžu si pozorne obzrieť jeho okolie. To je očarujúce, keďže samotný hrad sa nachádza uprostred lesa. Sivé múry kontrastujú s jasným zeleným okolím. Bývalí majitelia si dali záležať aj na parku. Vysadili tu tropické palmy a zaujímavé rastliny, ktoré hradu dodávajú na atraktivite.

 

Na predaj

 

Teraz správa pre tých, ktorí hľadajú príležitosť na investíciu. Aktuálni majitelia sa totiž rozhodli Butrón predať. Mierne chátrajúci hrad sa tak má šancu dostať do nových rúk, ktoré ho zveľadia do jeho pôvodnej krásy.

Ten, kto sa zapojí do internetovej aukcie a vyhrá, získa očarujúce sídlo priamo aj v vybavením. Všetok tento prepych a aristokratická pompéznosť ho výjdu len na 3,4 milióna eur.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa