Tip na výlet: vymeňte sivé zimné dni za pestrofarebný karneval v Benátkach

2013-01-22 14:00:00 |   |    | 

Už len pár dní chýba do prepuknutia jedného z najstarších a najslávnejších karnevalov nielen v Európe, ale aj na svete - Carnevale di Venezia.



Vo svete sa každoročne konajú tisícky karnevalov. Ale iba zopár z nich dokáže pritiahnuť celosvetovú pozornosť. V prvej trojke najznámejších - Rio de Janeiro, Benátky a Nice majú práve Benátky špecifické postavenie. Miestom karnevalu je totižto celé mesto a aktívnym účastníkom sa môže stať každý návštevník. Pre nás na Slovensku majú Benátky ešte jednu veľkú výhodu - z Bratislavy sú naozaj na skok. Tak prečo nevymeniť sivý začiatok februára za farbami a vôňami presýtený Benátsky karneval?

Benátsky karneval s takmer 900 ročnou tradíciou začína vždy 58 dní pred Veľkou nocou. Karnevaly boli populárnym podujatím na oslavu konca obdobia radosti pred kresťanským pôstom a následnou Veľkou nocou. Prvý zaznamenaný karneval sa konal už v jedenástom storočí a od trinásteho storočia pochádzajú záznamy o slávnych karnevalových maskách. Práve ony robia karneval výnimočným.

Prvé stretnutie s maskami čaká na návštevníka v stánkoch so suvenírmi. Sú na každom kroku. Ponúkajú nepreberné množstvo masiek rôznych farieb a tvarov, s rôznymi ozdobami. Ak si z nich nedokážete vybrať, môžete si nechať namaľovať masku priamo na tvár. Stačí sa zastaviť v jednom z miniateliérov rovno na ulici.

Náš tip: vydajte sa na výlet na karneval do mesta lagún so zľavovým kupónom Boomer len za 49 €. Karneval v Benátkach - to sú pestrofarebné masky, hluční muzikanti a krásne ženy!

 

Zdroj/autor: reklamný článok, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa