Toto doma nezažijete: Najzaujímavejšie letné festivaly ponúkajú výnimočné zážitky

2018-07-12 12:00:00 |   |    | 

Letné festivaly sa nemusia týkať výsostne iba hudby. V Európe je v tomto období množstvo zaujímavých podujatí, na ktorých sa stretávajú fanúšikovia rôznych vecí počnúc umením, končiac gastronomickými lahôdkami. Stačí si už len vybrať ten, ktorý je blízky vášmu srdcu a naplánovať si tam dovolenku.



 

Le Voyage de Nantes, Francúzsko, počas celého leta

Predstavitelia Nantes vymysleli v roku 2012 festival, ktorým chceli pritiahnuť do mesta čo najviac turistov. Jeho princípom je prejsť postupne 13-kilometrový úsek, ktorý je označený zelenou značkou. Počas neho musíte sledovať body, ktoré vás zavedú k rôznym historickým budovám, umeleckým galériám, rodinným vinárstvam, reštauráciám alebo iným atrakciám. Tie navyše v tomto období dopĺňajú rôznymi podujatiami, ktoré dotvárajú kultúrny obraz tohto mesta. Väčšina udalostí je bezplatná, niektoré sú však pre obmedzený počet ľudí. Pokiaľ si chcete pozrieť iba zaujímavosti z tejto mapy, na vyznačenú cestu sa môžete pridať kedykoľvek a začať môžete z ktoréhokoľvek bodu.

 

Medzinárodný festival umenia, Galway, Írsko, 16. - 29. júl

V júli sa mení Galway na centrum európskeho umenia. Organizátori Galway International Arts Festival pozývajú najlepších umelcov z rôznych krajín, ktorí majú návštevníkom predostrieť krásy ich odvetvia. Počas týchto dní môžete navštíviť galérie, naplánujte si návštevu divadla, baletu, opery a nechýbajú ani amatérske súbory, ktoré prezentujú vlastnú formu umenia. Niektoré podujatia sa konajú priamo v uliciach mesta a tie bývajú zväčša bezplatné. Inak si musíte zakúpiť lístok na každé predstavenie zvlášť.

 

Grec de Barcelona, Barcelona, Španielsko, počas júla

Názov tohto podujatia navádza k predstave prezentovania gréckej kultúry. V skutočnosti však dostal festival pomenovanie podľa veľkého divadla v gréckom štýle, ktoré sa nachádza na vrchu Montjuic. Práve tam sa konajú hlavné podujatia, ktoré majú pod holým nebom osobitú atmosféru. Barcelona počas júla opäť potvrdzuje pozíciu silného kultúrneho mesta. V tomto čase združuje niekoľko vystúpení, ktoré prezentujú pohľad na klasické a moderné umenie. Vrcholom festivalu sú vždy divadelné predstavenia v gréckom divadle. Zakúpiť si môžete zvýhodnené vstupy na viacero podujatí alebo osobitne navštívite vybrané zaujímavosti.

 

I Suoni delle Dolomiti, Taliansko, počas celého leta

Niet krajšieho pocitu, ako keď zažijete unikátne spojenie voľnej prírody a hudby. Festival v Dolomitoch už inšpiroval niekoľko iných oblastí, medzi inými aj naše Tatry. Jeho princípom je preniesť muziku na nečakané zaujímavé miesta. Počas celého leta sa konajú malé intímne koncerty v rôznych lokalitách Dolomitov. Priestor na ich konanie vyberú tak, aby boli dostupné lanovkou, alebo sa tam dostanete len po ľahšej túre. Väčšina z koncertov je bezplatná a vstup je neobmedzený, ale niektoré sú kvôli priestorovým možnostiam prístupné len na lístky. Prioritu má vážna hudba, ale nevyhýbajú sa žiadnym žánrom. Keď potom začujete, ako sa zvuky hudobných nástrojov a spev odrážajú od okolitých končiarov, budete mať hneď zimomriavky na tele.

 

Kodaňský festival jedla, Dánsko, 24. august – 2. september

Dánsko asi nepatrí medzi vaše vysnívané gastronomické destinácie. No práve Copenhagen Cooking & Food Festival vám chce ukázať ich kuchyňu z nečakaného pohľadu. Pravidelne na konci leta sa v Kodani stretnú nadšenci varenia. Ich úlohou je ukázať dánske jedlá v modernej atraktívnej podobe. Počas desiatich dní prezentujú približne sto malých podujatí, ktoré sa venujú vždy inej téme z oblasti gastronómie. Takýmto spôsobom chcú prezentovať jedlá z jednotlivých regiónov, ale aj fúziu s ostatnými severskými kuchyňami.

 

Ardesio DiVino, Ardesio, Taliansko, 4. - 5. augusta

Bratislava má s Bergamom vynikajúce letecké spojenie, čo vám umožňuje vychutnať si ďalší zaujímavý festival. Z letiska to máte do mestečka Ardesio, ktoré je súčasťou tohto regiónu, len 40 kilometrov. Hlavným spojivkom tohto festivalu je víno. Začiatok augusta tam patrí regionálnym špecialitám, hudbe, umeniu a dobrému pitiu. Keď sa toto zaujímavé podujatie skončí, môžete sa ešte vybrať na pár dní do Milána.

 

Great British Beer Festival, Londýn, Anglicko, 7. - 11. augusta

Niet žiadnych pochýb o tom, že Anglicko je krajinou piva a domáci obyvatelia ho milujú rovnako ako ich obľúbenú whisky. Ostrovania majú až 350 pivovarov, ktoré sa pravidelne každý rok predstavia na veľkom londýnskom festivale. Počas celého podujatia môžete ochutnať až 900 rôznych druhov pív. Lístok na celé trvanie tejto akcie stojí 29 libier, no nápoje musíte hradiť zvlášť. Okrem rôznych seminárov sa môžete tešiť aj na bohatý kultúrny program.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa