Tisíce korčuliarov na jedinom mieste: Najväčšie klzisko Európy je v Moskve

2019-12-06 08:00:01 |   |    | 

Moskva je dokonalou destináciou pre tých, ktorí majú radi zimu so všetkým, čo k nej patrí. Vrátane nízkych teplôt, snehu a korčuľovania. V metropole Ruska je k dispozícii viacero klzísk. Najkrajším okolím sa môže pochváliť to na Červenom námestí, ak si ale chcete čo najlepšie zašportovať, mali by ste zamieriť do Výstaviska úspechov národného hospodárstva. Práve tam sa nachádza vôbec najväčšie klzisko v Európe.



 

Moskovské Výstavisko úspechov národného hospodárstva (VDNCH) patrí k najväčším na svete. Okrem výstav sa tam konajú aj rôzne kultúrne či športové podujatia. Od roku 1954 je pravidelnou zimnou súčasťou areálu aj rozľahlé klzisko. O štyri roky neskôr sa na ňom konal prvý Ruský zimný festival s rôznymi divadelnými predstaveniami či vystúpeniami skrotených zvierat.

V 90. rokoch však začala tradícia zimných podujatí upadať a oživili ju opäť až v roku 2014. O rok neskôr otvorili vo VDNCH najväčšie klzisko v Európe. Rozkladá sa na ploche 20.500 metrov štvorcových a podľa organizátorov aktuálneho ročníka pojme naraz až 4.500 korčuliarov.

Klzisko pritom funguje bez ohľadu na počasie. Ľad chladí špeciálna technológia, ktorú využívali aj počas ZOH 2014 v Soči, takže sa dá bez problémov korčuľovať aj pri plusových teplotách.

Klzisko je rozdelené do viacerých zón s názvami Veľký okruh, Nekonečno, Alej milencov, Detské ihrisko a Hokejová plocha. Návštevníci majú k dispozícii aj šesť požičovní korčúľ, tri prezliekarne, niekoľko kaviarní a reštaurácií. To všetko v nádhernom prostredí dotvorenom tisíckami farebných svetielok, hudbou a fontánou.

Jednou z hlavných atrakcií sú špeciálne obrazovky priamo pri ľade, ktoré zobrazujú tamojšie oslavy od 50. rokov až do súčasnosti. Ak ich chcete vidieť aj vy a dopriať si tento netradičný zážitok v srdci Moskvy, môžete tak urobiť do 1. marca 2020.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: ВДНХ

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa