Najväčšie klzisko Európy otvorilo svoje brány: Naraz pojme takmer 5000 korčuliarov

2020-12-03 00:00:00 |   |    | 

Ku nám poriadna zima prichádza až v týchto dňoch, v Moskve však už dlhšie teploty klesajú pod nulu. A tak sa domáci dočkali aj jednej z najobľúbenejších zimných atrakcií. V areáli Výstaviska úspechov národného hospodárstva (VDNCh) otvorili najväčšie klzisko v Európe.



 

Moskva je dokonalou destináciou pre tých, ktorí majú radi zimu so všetkým, čo k nej patrí. Vrátane nízkych teplôt, snehu a korčuľovania. V metropole Ruska je k dispozícii viacero klzísk. To najväčšie sa nachádza v areáli Výstaviska úspechov národného hospodárstva na ploche vyše 20.000 metrov štvorcových.

Klzisko je otvorené v čase od 11. do 23. hodiny denne okrem pondelka. Cez víkend sa jeho brány otvárajú ešte o hodinu skôr. Návštevníci však musia počítať s tým, že v čase od 13. do 15. hodiny je technická prestávka, počas ktorej upravujú ľad.

Ani klzisku sa však nevyhli nariadenia súvisiace s koronavírusom Covid-19. Návštevníkom merajú teplotu a vstup je tento rok povolený len s rúškom a rukavicami. Obsluha bude tiež kontrolovať (a prípadne regulovať) počet ľudí na klzisku a v okolitých priestoroch.

Realita je však predsa len trochu iná. Väčšina korčuľujúcich si aj napriek obavám z ochorenia priamo na ľade rúško sňala a voľne dýchala. „Konečne cítim príchod zimy a Nového roka,“ povedala pre zahraničné médiá návštevníčka Svetlana.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: SITA/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa