Dobrá správa pre východ: Svetoznáma letecká spoločnosť bude lietať z Košíc!

2016-04-19 13:30:01 |   |    | 

Turkish Airlines, najlepšia letecká spoločnosť v Európe, konečne prichádza aj na Slovensko! V júni otvorí letecké spojenie Košice - Istanbul, z ktorého sa môžete vydať do celého sveta.



 

Turkish Airlines, podľa prieskumu Skytrax najlepšia letecká spoločnosť v Európe, lieta do 285 destinácií na celom svete, Slovensko doteraz na mape tejto leteckej spoločnosti chýbalo.

To sa však 16. júna 2016 zmení. Na tento dátum je naplánovaný prvý let na trase Košice - Istanbul s odletom o 10:05 a príletom o 13:05 hod. miestneho času.

Lietať sa bude trikrát týždenne, vždy v utorok, štvrtok a piatok a samotný let potrvá asi dve hodiny. Cena spiatočnej letenky začína na úrovni 200 eur (vrátane všetkých poplatkov). Spoločnosť Turkish Airlines bude na linku nasadzovať rôzne typy lietadiel v závislosti od aktuálneho dopytu, najmä však lietadlá typu Boeing 737-800, Airbus A319 alebo Airbus A320. Rezerváciu leteniek na webovej stránke spoločnosti už spustili.

Mesto na dvoch kontinentoch však nemusí byť vašou konečnou destináciou. Turkish Airlines lieta z miestneho letiska do celého sveta. Tak napríklad Tel Aviv je s prestupom v Istanbule dostupný od 350 eur, Johannesburg od 540 eur, Singapur od 575 eur, Honk Kong od 580 eur, Bangkok od 585 eur a do Los Angeles poletíte od 750 eur.

Cestujúci Turkish Airlines si pochvaľujú skvelé služby na palube a to nielen v biznis, ale aj v ekonomickej triede. Strava v lietadle je medzi pasažiermi považovaná za jednu z najlepších. Pri viac ako 8-hodinových letoch si dokonca môžete jedlo objednať z jedálneho lístka. Letecká flotila patrí medzi najmladšie a najväčšie, momentálne má Turkish Airlines k dispozícii 309 lietadiel.

„Spolu s letiskom Košice pracujeme na tomto projekte viac ako štyri roky a dnes sme konečne vo fáze, že tu budeme mať tri lety týždenne. Veríme, že vzhľadom na očakávaný dopyt na trhu budeme mať do konca tohto roka denné spojenie. Pre nás Košice nie sú „len“ Košice. Berieme do úvahy hneď niekoľko regiónov: celé východné Slovensko s mestami ako Prešov, Poprad, či Michalovce, severovýchod Maďarska (Miskolc), severozápad Rumunska, juhovýchod Poľska a Zakarpatskú Ukrajinu,”  povedal viceprezident Turkish Airlines pre obchod v strednej Európe Fatih Cigal.

Richard Raši, primátor mesta Košice sa z novej spoločnosti teší: „Pre Košice je veľký úspech, že k nám bude lietať taký významný letecký dopravca, s takou širokou ponukou destinácií, ako je Turkish Airlines.“ Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice dodáva: “Sme nesmierne radi, že cestujúci z východného Slovenska, severného Maďarska, západnej Ukrajiny i juhovýchodného Poľska budú mať možnosť objaviť množstvo destinácií v Amerike, Ázii či Afrike s odletom z Košíc a pohodlným prestupom v Istanbule.“  

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Miro Vacula
Zdroj: mik

Hodnotenie článku:
3.8/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa