Trenčianske Teplice a okolie

2010-11-16 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Trenčianske Teplice sú kúpeľným mestom ležiacim v Trenčianskom kraji.



Trenčianske Teplice majú výbornú polohu, v poslednom čase ešte znásobenú blízkosťou diaľničného spojenia. Za málo viac ako hodinu jazdy autom ste v hlavnom meste Bratislave, do Žiliny je to ešte bližšie, krajské mesto Trenčín je vzdialené iba pätnásť kilometrov.

To, čo nenájdete v samotných Trenčianskych Tepliciach, je dostupné do pol hodiny autom. 

Trenčín s jeho históriou, pamiatkami, ponukou kultúry i voľného času a športu je výbornou zastávkou. V ponuke je taktiež hneď niekoľko pomerne blízkych lyžiarskych centier (Homôlka, Mojtín, Čičmany, Čertov).

Ak chcete mať v Trenčianskych Tepliciach pokoj a nefalšovanú atmosféru oddychu po kúpeľných procedúrach, je tu krásny kúpeľný park s Labutím jazerom, nadväzujúci lesopark s lesníckym náučným chodníkom, ktorý prechádza do rozľahlého lesa, bohatého na zver, huby a lesné plody.

Mesto má niekoľko tenisových areálov (jeden aj so zimnou prevádzkou), tradície a možnosti futbalu, volejbalu, lukostreľby, stolného tenisu, minigolf a požičovňu horských bicyklov, možnosti skalolezenia.

Vonkajší antikorový bazén Grand je celoročne k dispozícii všetkým kúpeľným hosťom i návštevníkom Trenčianskych Teplíc.

Keď sa prezlečiete z turistického či športového úboru do spoločenského oblečenia, môžete si užiť Hudobné leto s tradičným a najstarším stredoeurópskym festivalom komornej hudby a ďalších žánrov od opery až po džez. Záver júna patrí každoročne zase medzinárodnému filmovému festivalu Art Film.

Tým najznámejším ale stále zostáva liečivá voda a tiež jedinečná atmosféra a prostredie Trenčianskych Teplíc a ich okolia.

 

 

Ako sa tam dostanete - Autom  Bratislava - diaľnica D1 (E-75), exit Nemšová - odtiaľ po dopravnom značení 10 km. Vlakom - rýchlikom alebo osobným vlakom sa dopravíte do Trenčianskej Teplej, kde nastúpite na električku do Trenčianskych Teplíc, ktorou sa odveziete až na konečnú zastávku. Vlak InterCity (IC) nemá zastávku v Trenčianskej Teplej, ale v Trenčíne. Lietadlom - najbližšie letisko - Piešťany - ďalej vlakom (smer Žilina), alebo autobusom, resp. taxi 60km.
 

 

Turisticko-informačná kancelária Trenčianske Teplice
17. novembra 32
914 51 Trenčianske Teplice
Tel.: 032/286 14 77
Fax: 032/286 14 78
E-mail: tik@zcrtt.sk
Web: www.turista.teplice.sk

 

Zdroj/autor: trenciansketeplice, drom (pozri aj Galériu)

VIDEO Trenčianske Teplice



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa