TOP pláže Turecka

2014-06-29 10:00:00 |   |    | 

Jedlo, pitie, zábava, dobrodružstvá, ženy, Turci a more. Toto všetko nám prebehne hlavou hneď, ako cez leto započujeme slovo Turecko. Cestovné agentúry chrlia stovky ponúk s možnosťou najlepšej dovolenky, no ak sa chcete dokonale opáliť a využiť všetko, čo more ponúka jednoducho musíte vyraziť na niektorú z pláží, ktoré vám teraz predstavíme.



TOP- Záliv Kabak, Ölüdeniz

Keby prebehla súťaž isto by vyhrala práve táto pláž. Usadili sa na nej prevažne domáci, čo pre znalých cestovateľov znamená, že nie je preplnená a nájdete tu okrem pokoja aj správnu tureckú atmosféru. Na pláži nie sú žiadne turistické atrakcie, takže tí z vás, ktorí hľadajú len zábavu, budú musieť ísť inam.   

Alktinkum, Çesme

Čistučké plytké more isto učarí návštevníkom tohto kraja. Pláž je očarujúca a miestny podnik vám za poplatok ponúkne slnečník, ležadlo a miestne pochúťky na zahryznutie.

Pláž od Olympos po mestečko Çıralı

Pod miestnou horou Olympos sa nachádza ďalšie útočisko pre tichých ľudí. Pláž tiahnuca sa od vidieckeho mestečka až pod tento kopec patrí medzi miesta, kde si oddýchne každý človek. Pri mori si môžete zacvičiť jógu, dať si rybu a len vychutnávať okolie.

Pláž Iztuzu, Dalyan

Eko- pláž! K zátoke s takouto unikátnou plážou sa dostanete prechádzkou z autobusovej zastávky cez prírodnú rezerváciu. Na pláži využijete rôzne aktivity, ktoré ponúkajú miestni, avšak treba byť obozretní, lebo v júny a júli sa tu liahnu malé korytnačky karety oceánskej.

Pláž Mermerli, Antalya

Od centra Antalye kameňom dohodíte na maličkú ukrytú pláž Mermerli. Stačí si zaplatiť vstup do tunajšej reštaurácie a už sa môžete vyvaľovať na piesočnej pláži s drinkom v ruke.

Motýlie údolie, Ölüdeniz

Motýlie údolie leží na úpätí hory Babadag. Pláž, ktorá sa nachádza tu, je ozaj neprekonateľná. Nablízku sa nachádza vodopád a starý domček, kde sa spracovávali čajové lístky. V blízkom bare sa dajú poľahky objednávať miestne špeciality a osviežujúce nápoje.

Pláž Patara, Antalya

Takmer 18 kilometrov neprerušeného letného potešenia. Avšak po západe slnka je ňu vstup zakázaný, ako inak opäť pre korytnačky. Tí, ktorí vedia vystihnúť správny moment, môžu zočiť, ako sa na jednom mieste nad piesočnou dunou naraz stretajú slnko a mesiac. Slnko zapadá a mesiac stúpa na nočnú oblohu.

Pláž Kaputas, Kas

Nepreplnenú pláž nájdete aj na tomto mieste. Nie je čisto piesočná, ale zato plávanie v mori tu je magické. Špecialitou tejto pláže sú domáce palacinky, ktoré tu pripravujú v rodinnom podniku, a rozvoniavajú do ďalekého okolia.

Aydıncık, Mersin

Teplá voda a karamelovo sfarbený piesok sú lákadlom tohto rezortu. Na svoje si tu prídu aj ornitológovia, ktorí môžu zazrieť plameniaky čvachtajúce sa v morskej vode. Ak si potrpíte na krásu, isto vás poteší bahno, ktoré vyviera na pobreží a má údajne liečivé účinky.

Alktinkum, Çesme

Čistučké plytké more isto učarí návštevníkom tohto kraja. Pláž je očarujúca a miestny podnik vám za poplatok ponúkne slnečník, ležadlo a miestne pochúťky na zahryznutie.

Hotel Kum, Saros Bay

Tento hotel sa môže pýšiť prekrásnou plážou s dokonalým pieskom. Veď aj sám názov ukrýva slovo piesok, po turecky „kum.“ Pláž poskytuje aj dostatok priestorov na ukrytie sa pred horúcim tureckým slnkom a príjemný personál vás rád obslúži.

Tip: pozrite si aj iné pláže v Turecku na dovolenka.sme.sk.

Zdroj/autor: theguardian.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa