Tomáš Petreček o vybavení na expedíciu Gašerbrum + SÚŤAŽ o špičkové goretexové nohavice Salomon

2016-02-03 08:00:00 |   |    | 

Český horolezec Tomáš Petreček v lete pri pokuse o výstup na osemtisícový Gašerbrum I vyskúšal aj niekoľko nových produktov. Pretože zlé počasie Tomáša a Máru Holečka držalo niekoľko dní v zóne smrti nad 7000m n. m., poprosili sme Tomáša o hodnotenie niektorých vecí, ktoré mal so sebou.



 

Tomáš Petreček vlastnými slovami

 

Na expedícii, v rámci ktorej sme sa s Marekom Holečkom pokúšali o prvovýstup na pakistanskú „osemtisícovku“ Gašerbrum I, som otestoval novú kolekciu Salomon S-LAB X Alp. Vybavenie obstálo aj v tých najextrémnejších podmienkach, ktoré sú vo vysokých horách bežné. Pri pokuse o prvovýstup nás zradilo počasie, fúkal silný vietor, snežilo a teploty klesali hlboko pod nulu, až k mínus tridsať.

 

Hrošia koža

 

V týchto podmienkach som používal bundu Salomon S LAB X ALP PRO M. Keď som ju práve nemal na sebe, bola vždy zbalená v batohu. Bunda je ušitá z materiálu Gore-Tex Pro. Niekoľkokrát som o ňu zavadil cepínom, skrutkou do ľadu a často ňou „škriabal“ o skalu. Bunda odolala, nenašiel som žiadne väčšie poškodenie, je teda mechanicky veľmi odolná. V prednej časti sú dve veľké vrecká, do ktorých bez problémov zmestia rukavice, čiapka, skialpinistické pásy a ďalšie veci, ktoré v horách potrebujete mať pri sebe. Pod kapucňu sa zmestí prilba.

Bunda je technicky prepracovaná, pri lezení nikde neprekáža a dá sa v nej ľahko pohybovať - ​​vďaka technológii Motion Fit je pohodlná. Nemá žiadne zbytočné prvky, ktoré by prekážali a pri aktívnom pohybe boli na ťarchu. Bunda sa vyrába v dvoch farebných variantoch - žltej a čiernej. V Pakistane som so sebou mal žltú - v horách je dobre vidieť a dá sa zladiť k nohaviciam a ďalšiemu vybaveniu z rovnakej kolekcie Salomon X Alp.

 

Aby bolo teplo

 

Ďalšie vybavenie, ktoré som z kolekcie X-Alp používal, bola ľahká páperová bunda Salomon S-LAB X ALP M, veľmi hrejivá páperová bunda Salomon S-LAB X ALP BAFFLED M, goretexové technické nohavice Salomon S-LAB X ALP PRO M a nohavice Salomon s-LAB X ALP M. Kolekcia S-LAB X Alp je presne to, čo potrebujem, to znamená oblečenie technicky prepracované z kvalitných materiálov a pritom s nízkou hmotnosťou.

 

Súťaž o goretexové technické nohavice Salomon S-LAB X ALP PRO M

 

Chcete si sami vyskúšať to najlepšie, čo sa zrodilo v laboratóriu Salomonu? Stačí sa zúčastniť súťaže na www.SvetBehu.cz/salomon a môžete vyhrať špičkové goretexové technické nohavice Salomon S-LAB X ALP PRO M.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa