Prieskum v Británii: Toto je 10 najkrajších výhľadov v krajine

2017-04-12 12:00:00 |   |    | 

Výhľad z vrcholu hory Snowdon smerom k jazeru Llyn Llydaw bol zvolený v prieskume verejnej mienky za najkrajšiu scenériu v Británii. Ani ostatné však za ním v kráse veľmi nezaostávajú. Pokochajte sa pohľadom na najlepšiu desiatku.



 

Túto prírodnú lokalitu respondenti uprednostnili aj pred takými ikonickými miestami, akým je trojvršie Three Sisters v škótskom údolí Glencoe (druhé miesto) či Stonehenge v anglickom grófstve Wiltshire (tretie miesto).

Za najdôležitejší atribút výhľadu zo Snowdonu, najvyššieho vrchu Walesu s nadmorskou výškou 1085 metrov, na jazero Llyn Llydaw, ktoré je spojené s legendou kráľa Artuša, jeho meča Excalibur a jazernej dámy, označili respondenti v telefonickom prieskume realizovanom spoločnosťou Samsung zvlnenú krajinu, informovala spravodajská stanica BBC.

V prvej desiatke najmalebnejších panoramatických lokalít sa umiestnili záliv St Ives v grófstve Cornwall, priesmyk Cheddar v grófstve Somerset, škótske jazero Loch Ness od obce Dores, jazero Buttermere na severozápade Anglicka, budova britského parlamentu v Londýne, oblasť Giant's Causeway v Severnom Írsku a jazero Loch Lomond z vrchu Conic Hill.

Toto je celý rebríček:

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: SITA, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa