Čína pritvrdzuje v boji o turistov: Chystá záchodovú revolúciu

2017-11-28 00:00:01 |   |    | 

Čína sa musí snažiť o "revolúciu" aj v sektore sanitárnych zariadení, ak chce zlepšiť kvalitu života v krajine a urobiť ju príťažlivejšou pre turistov. Pre štátne médiá to podľa agentúry Reuters uviedol čínsky prezident Si Ťin-pching.



 

Čínska štátna správa cestovného ruchu nedávno oznámila, že v rokoch 2018-20 má v pláne postaviť alebo zlepšiť stav 64.000 toaliet. Agentúra Sinchua v tejto súvislosti dodala, že rekonštruovanie toaliet je viac ako iba spríjemňovanie dovolenky turistom: ide aj o vytváranie civilizovanejšej spoločnosti.

Od svojho nástupu do funkcie v roku 2012 Si Ťin-pching často navštevuje vidiek a zisťuje, či miestni ľudia stále používajú suché záchody. Aj na základe svojich zistení preto kladie dôraz na to, aby modernizácia obcí zahŕňala aj budovanie splachovacích WC.

Vo svojom prejave na nedávnom zjazde komunistickej strany, v ktorom naznačil ďalšie smerovanie krajiny, Si vyhlásil, že v Číne je potrebný nielen rýchlejší rast, ale aj rast rovnaký pre všetkých, aby sa uspokojila túžba ľudí po slušnom a dôstojnom živote.

Podľa agentúry Sinchua správa cestovného ruchu za posledné tri roky v Číne vylepšila 68.000 záchodov, čím splnila okolo 19 percent konečného cieľa v "univerzálne vítaných" renováciách.
 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa