5 vecí, ktoré ti v batohu na cestách nesmú chýbať

2018-07-16 12:00:01 |   |    | 

Hovorí sa, že pri cestovaní neexistuje nepríjemná situácia, len nepripravený cestovateľ. Aj preto mnohí milovníci dobrodružstva investujú do outdoorovej výbavy sumy, za ktoré by sa od hlavy po päty obliekla celá partia kaviarenských vysedávačov či diskotékových donjuanov. Niekedy aj malá vecička môže veľmi ovplyvniť, ako si vaše dobrodružstvo (ne)užijete. Aké vychytávky by vo vašej výbave určite nemali chýbať?



 

Ľahká softshellová bunda

Je vôbec nejaký dobrodruh či cestovateľ, ktorý ju nemá? Táto bunda je jednoducho must have. Ochráni pred vetrom, ale aj pred ľahkým dažďom. Je odolná a nemusíte sa báť, že sa roztrhne pri prvom zachytení o konár. Podľa toho, ako sa navrstvíte pod ňu, je využiteľná takmer v každom ročnom období. Navyše je ľahká a skladná, vojde aj do horného či bočného vrecka ruksaku.

 

Kvalitná čelovka

Asi nemusíme vysvetľovať, aké praktické je mať v noci pri stavaní stanu dostatok svetla a pritom obe ruky voľné. Panický strach z toho, že sa z túry nestihnete vrátiť do západu slnka, tiež nepoznáte, ak máte v batohu čelovku. Kvalitné čelovky sú navyše aj vodeodolné (nemýliť s vodotesné), čo znamená, že o svetlo vás nepripraví ani slabší dážď či spŕška z vĺn rozbíjajúcich sa o útesy.

 

Malá nafukovacia karimatka

Kvalitný spánok je pre cestovateľa vzácny, ale veľmi dôležitý – dodáva mu energiu na nové dobrodružstvá. Chcete preto niečo, čo pri spánku zabezpečí pohodlie a zároveň ochranu pred chladom zo zeme. Ako však príliš nenavýšiť váhu ruksaku? Dobrou správou je, že technológie aj v tomto smere mimoriadne pokročili. Dnes už kúpite karimatky aj do 100 eur, na ktorých sa vyspíte ako vo vlastnej posteli, pritom vážia len okolo 500 gramov a zložené nie sú väčšie ako litrová fľaša.

 

Outdoorová fľaška

Ako milovník prírody určite nechcete na každý výlet či túru kupovať vodu v plastovej fľaši. Každý správny dobrodruh má preto fľašu, bez ktorej sa ani nepohne z domu. Štandardom pri outdoorových a športových fľaškách už začína byť uško, vďaka ktorému ju viete karabínkou či popruhmi jednoducho prichytiť o batoh. Samozrejmosťou by mal byť výber fľaše, ktorej materiál neobsahuje bisfenol.

 

Zubná pasta stvorená na cesty

Cestovanie je spojené s poznávaním nových ľudí. A na tých chcete určite spraviť dobrý prvý dojem. Preto, aj keď sa zobudíte v stane bez vody či na pláži, zubná pasta je často to prvé, po čom siahate. Zubná pasta BE YOU Explorer od CURAPROX vás na cestách poteší dobrodružnou kombináciou jablka a aloe vera. Navyše pasta obsahuje špeciálnu technológiu mentolových perličiek, vďaka ktorým sa sviežosť uvoľňuje ešte aj desiatky minút po čistení zubov. Aj keď si doprajete i tie najodvážnejšie gastronomické úlety, s BE YOU Explorer vás bude na cestách sprevádzať svieži a príjemný dych.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Curaprox
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa