Poľsko je všetkým na smiech: Krajinu propagujú fotky slovenských hôr a Prahy

2019-09-19 00:00:00 |   |    | 

Poľsko si vyrobilo poriadnu medzinárodnú hanbu. Na sociálnej sieti sa chváli fotografiami z iných krajín, propagácia nikoho nezaujíma a táto neúspešná kampaň navyše stála daňových poplatníkov obrovské peniaze.



 

Poľsko si najalo americkú reklamnú agentúru, ktorá k propagácii jeho krás používala fotky slovenských hôr a Prahy. Poľská národná nadácia, do ktorej peniaze vložili najväčšie štátne firmy, agentúre White House Writers Group (WHWG) zaplatila podľa poľského portálu onet.pl 5,5 milióna dolárov. Príspevky o Poľsku, ktoré firma zverejňuje na sociálnych sieťach, navyše prakticky nikto nesleduje.

Veľkonočný západ slnka v Poľsku,“ stojí pri snímke z minulej jari s pohľadom na Vltavu a pražské mosty na instagramovom profile heartofpoland, o ktorý sa z poverenia Poľskej národnej nadácie stará americká agentúra. Keď táto firma svetovú verejnosť informovala o úspechoch poľského skokana na lyžiach Kamila Stocha, doplnila svoj príspevok fotografiami akrobatického lyžiara. Na túru do poľských hôr láka fotografia, ktorá podľa poľských médií pochádza zo slovenskej časti Západných Tatier. A Zakopane najnovšie premenovali na Zakapone.

Ľudia na twitterovom účte heartofpoland v reakcii na to začali uvádzať fotografie svetových pamiatok s popiskami poľských miest, prípadne imaginárnych filmových scenérií, napríklad zo série Pán prsteňov. Pláž pri Baltskom mori napríklad ukazuje tropickú pláž s palmami.

Agentúra WHWG vo výročnej správe pre americké úrady uvádza, že v rámci zmluvy s poľskou nadáciou sa stará o propagáciu Poľska na internete. Podľa onet.pl sa ale na jej videá na kanáli youtube takmer nikto nepozerá a profil heartofpoland na Instagrame sleduje len asi 170 užívateľov tejto sociálnej siete. A tak najviac ľudí zabáva Twitter - nie však tak, ako by si zrejme zodpovední predstavovali. Ľuďom je totiž celá kauza poriadne na smiech a s hashtagom #heartofpoland sa takto zabávajú (preklad popiskov je priložený):

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Instagram a Twitter
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa