Najkrajšie pláže na Cypre: Doprajte si na jednej z nich luxusnú dovolenku

2021-06-14 12:01:00 |   |    | 

Cyprus patrí medzi najväčšie dovolenkové hity ostatných rokov. V tej správnej miere kombinuje grécku pohostinnosť s vysokou kvalitou tureckých služieb a u cestovateľov boduje aj vďaka úžasným plážam, ktoré tam nájdete vo viacerých regiónoch.



 

 

Konnos

Najpopulárnejšou plážou na Cypre je nepochybne pobrežie Konnos. Táto pláž je kompromisom medzi kúpaním sa v divokej prírode, ale aj s prídavkom viacerých služieb. Môžete si tam prenajať lehátko, slnečník alebo si kúpiť občerstvenie. V jej okolí sa navyše nachádzajú trávnaté oblasti, takže vďaka tomu je aj vizuálne nádherným miestom, kde sa budete cítiť ako v raji. Veľkou výhodou je príjemná teplá voda, kúpať sa tam môžete už od skorej jari, až do neskorej jesene. Pohodlne sa tam dostanete miestnymi spojmi a nebudete to mať ďaleko ani do obľúbených rezortov. Na pláži je jemný piesok a priezračne čistá voda je ideálna aj pre milovníkov šnorchlovania alebo potápania.

 

Koralové pobrežie

Počas hlavnej sezóny v mesiacoch júl a august patrí Koralové pobrežie k najvyťaženejším plážam na Cypre. Prioritne ho využívajú dovolenkári, ale niektoré tichšie zákutia vyhľadávajú aj domáci obyvatelia. Toto miesto je ideálne pre rodiny s deťmi, pretože máte k dispozícii pestrú paletu služieb a navyše tam neustále organizujú rôzne aktivity, ktoré vám vyplnia voľný čas. Veľkým hitom sú pohodlné ležadlá v štýle postele s baldachýnom, ktoré vám zároveň počas horúcich dní dodajú príjemný tieň. Máte tam tiež ideálne podmienky na vodné športy, vstup do mora je mierny, takže sa tam môžu okúpať aj malé deti alebo neplavci. Pokiaľ sa budete chcieť občerstviť, tak priamo na pláži sa nachádza niekoľko obľúbených barov.

 

Lara

Teraz máme tip pre ľudí, ktorí sa vyhýbajú takýmto preplneným miestam a radšej hľadajú pláže v ich prirodzenej podobe. V tom prípade vás Lara nepochybne chytí za srdce. Domáci dokonca odporúčajú prenajať si terénne auto a vybrať sa tam na také malé safari, ktoré vás prevedie divokým pobrežím. Piesočné lokality striedajú menšie skalné útesy a nechýbajú ani nádherné výhľady na trávnaté oblasti. Perfektné miesto na oddych prináša ešte jeden bonus navyše. Počas leta tam ukladajú morské korytnačky vajcia, preto sa musíte v niektorých lokalitách správať zodpovedne a nerušiť ich. Odmenou pre vás bude, že na vlastné oči môžete pozorovať toto jedinečné prírodné divadlo, ktoré poteší najmä rodiny s deťmi.

 

Nissi

Cyperčania smelo tvrdia, že Nissi je nielen najkrajšou plážou na ostrove, ale dokonca aj na celom svete. Má jemný piesok a viacero zákutí, ktoré dovolenkárom prinášajú viac súkromia. Veľmi obľúbená je medzi mladými ľuďmi. Tí sa tam počas leta často stretávajú a večer si robia veľké party priamo pri mori. I preto toto miesto vyhľadávajú najmä turisti hľadajúci zábavu. Počas dňa sa zase môžete tešiť na množstvo vodných aktivít, ktoré vám ponúka okolie. Vyskúšať môžete paddleboarding, surfovanie i windsurfing. Pozrieť sa môžete aj do podmorského sveta, keďže v týchto končinách žije veľa pestrých morských živočíchov. Nudiť sa tam nebudete ani počas zimných mesiacov. Vtedy sa v zátoke nenachádza toľko vody, takže sa pešo po piesku dostanete až k blízkemu ostrovu Nissi, podľa ktorého dostala svoje pomenovanie aj pláž.

 

Afroditina pláž

Tak ako v blízkom Grécku, aj na Cypre nájdete mnoho magických miest, ktoré sa spájajú s ich mytológiou. Jedno z nich sa nachádza priamo na nádhernej pláži v blízkosti mesta Limassol. Podľa legendy sa práve tam zrodila bohyňa lásky a plodnosti Afrodita. Údajne sa jedného dňa vynorila z bublajúcej morskej peny a vyšla na jednu zo skál. Odvtedy už zostala žiť v našom svete. Táto skala sa dnes hrdo týči v blízkosti pobrežia, takže sa pohľadom na ňu môžete pokochať počas celodenného leňošenia a kúpania v mori. Zároveň je to opustené miesto, ktoré sa nachádza ďaleko od hlavných rezortov, takže tam celoročne panuje veľmi pokojná atmosféra.

 

Mackenzie

Výhodou niektorých pláží je, že sa nachádzajú v blízkosti dovolenkových rezortov alebo miest, takže i keď je tam rušnejšia atmosféra, kompenzujú ju výborné služby. To je aj prípad Mackenzie, kde sa nachádza množstvo podnikov aj požičovní pomôcok na vodné športy. Výhodou sú tiež dobré spoje do okolitých miest, takže sa odtiaľ môžete pohodlne vybrať na výlety. Pláž je ideálna pre rodiny s deťmi, pretože aj 50 metrov od pevniny má dospelý človek vodu iba po pás. Môžete si tam teda užívať letné radovánky bez toho, aby vám niečo chýbalo alebo aby ste striehli na drobcov pri ich šantení v mori.

 

Zlatá pláž

Medzi dovolenkármi je čoraz obľúbenejšia aj severná časť ostrova. Tej dominuje nádherná divoká Zlatá pláž. Svoje pomenovanie dostala podľa ligotavého piesku, ktorý v odrazoch slnka pôsobí ako posypaný zlatým práškom. Prináša vám kombináciu pokojnej atmosféry, nádhernej nedotknutej prírody a vynikajúcich podmienok na kúpanie. Táto pláž patrí k tým dlhším, takže si v podstate kdekoľvek nájdete svoje miesto pre oddych bez toho, aby ste boli rušení inými dovolenkármi. Najlepšie sa tam dostanete pomocou auta či taxíka.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa