Zabudnite na Orient Expres: Horúcim hitom roka je cesta autobusom z Londýna do Dillí

2020-10-18 00:00:00 |   |    | 

Táto cestovateľská éra si vyžaduje nové inovatívne prístupy, ktoré by opäť nalákali ľudí na spoznávanie nových krajín. Koronavírus dostal dovolenkovanie do úplného útlmu, preto musia zamestnanci v cestovnom ruchu hľadať skutočne zaujímavé ponuky, ktorým nikto neodolá. Jednou z nich je spoznávanie sveta z autobusu na trase Anglicko - India.



70 dní a 18 krajín

Indická spoločnosť Adventures Overland prišla so zaujímavým nápadom ako spoznať svet. Svojim zákazníkom ponúkli špeciálnu autobusovú grand tour, ktorá začína v Londýne a končí v Dillí a na k dispozícii je tiež cesta opačným smerom. Dovolenkári počas nej prejdú takmer 20 000 kilometrov, výlet bude trvať sedemdesiat dní a postupne prejde osemnástimi krajinami. Takýmto spôsobom chcú ponúknuť zaujímavú alternatívu tým cestovateľom, ktorí sa obávajú cestovania lietadlom. To je z hľadiska šírenia koronavírusu najrizikovejšie, pretože sa na malej ploche sústreďuje veľa ľudí a navyše aj počas prechodu letiskom stretávate množstvo turistov. Po zakúpení dovolenky od Bus to London budete na palube so skupinou tých istých spolucestujúcich a pred nástupom budete v prípade pretrvávajúcej pandémie navyše testovaní, aby sa odhalili prípadne pozitívni cestujúci a včas sa vyradili zo zájazdu.

 

Koľko to bude stáť?

Svoj prechodný domov v autobuse dočasne nájde len 20 cestujúcich. Keďže bude cesta veľmi dlhá, chceli sa vyhnúť ponorkovej chorobe, ktorá by bola pri vysokých počtoch veľmi problematická a zároveň dvadsiatke vyvolených poskytnúť maximálne pohodlie v sedadlách prispôsobených požiadavkám business class v lietadlách. Taktiež chcú svojim klientom zabezpečiť určitú exkluzivitu, aby sa z podobných výletov nestala bežná záležitosť a oni by tak boli niečím výnimoční. Cena tejto cesty bude 15 000 libier, čiže jeden deň dovolenky vás vyjde v prepočte na približne 214 libier. V tejto sume budete mať zahrnuté všetky poplatky za víza, ubytovanie v hoteloch, v každej destinácii vás bude čakať anglicky hovoriaci sprievodca, ochutnáte lokálne jedlá a v autobuse budete mať neustále k dispozícii občerstvenie, kvalitnú WIFI a televíziu.

 

Zaujímavosti, ktoré čakajú na cestujúcich

Počas dovolenky navštívite Európu, Čínu, juhovýchodnú a centrálnu časť Ázie. Trasa tejto tour prechádza aj popri našich okolitých štátoch, takže cestujúci sa môžu pozrieť aj na krásy Čiech a Poľska. Ak začnete svoju dovolenku v Indii, čaká na vás takýto program:

Týždeň v Mjanmarsku – prvá zastávka vás zavedie do Mjanmarska, ktoré má byť hitom budúcej sezóny. Počas jedného týždňa uvidíte najznámejšie svätyne, dostanete sa k moru a môžete si pozrieť aj nádhernú prírodnú atrakciu v podobe Zlatej skaly.

Týždeň v Thajsku a Laose – nasledujúce dni sa budú niesť v znamení pohody a gurmánskych zážitkov. Po vstupe do Thajska je prvá zastávka v Bangkoku, kde vás okrem iného prevedú miestnymi trhmi s jedlom. Potom už prechádzate cez nádherné prírodné oblasti až do Laosu, kde spoznáte tunajšiu kultúru.

Dvadsať dní v Číne – putovanie Čínou patrí kvôli pestrosti a rozsiahlosti tohto regiónu k najdlhším. Navštívite počas neho tie najhlavnejšie atrakcie ako Čínsky múr a Veľký Budha, dostanete sa na púšť Gobi a jednou z najmilších zastávok je mesto Chengdu s chovnou stanicou pánd.

Po stopách hodvábnej cesty – pomaly sa presuniete do centrálnej Ázie a do krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Tie spája známa hodvábna cesta, ktorá vám ukáže tak nádherné štáty ako Kirgizsko alebo Uzbekistan, v ktorom navštívite jedno z najstarších miest na svete. Z Kazachstanu sa už presuniete až k pohoriu Ural aj k najväčšiemu jazeru na svete - Kaspickému moru.

Päť dní v Rusku – nádherná krajina s pútavými pamiatkami má pre cestovateľov v talóne mnoho, no pre nedostatok času sa presuniete len do hlavných turistických atrakcií v Moskve, kde si pozriete Kremeľ alebo Červené námestie.

Postkomunistické krajiny – posledné dva týždne cesty už strávia cestujúci v Európe. Ich prvé kroky povedú do postkomunistických krajín, kde strávia zväčša po jednom dni. Počas týchto výletov uvidia Lotyšsko, Litvu, Poľsko a Česko.

Záver cesty a smer do Londýna – únavnú cestu plnú zážitkov ukončíte v Nemecku a Belgicku, kde sa môžete tešiť na návštevu stredovekých historických miest. Odtiaľ vás už čaká posledná fáza dovolenky, keď sa pomocou trajektov presuniete do Anglicka, kde váš výlet v Londýne skončí.

 

Záujem, ktorý nedokážu pokryť

Ak nemáte na účte dostatočnú sumu peňazí, môžete si vybrať dovolenku len v niektorých úsekoch tejto tour. Pri objednávke dostanete presný rozpis, podľa ktorého si pripravíte svoj cestovateľský plán. Prvý zájazd by chceli začať v máji budúceho roka. Napriek vysokej cene zaznamenali ihneď po zverejnení ponuky obrovský záujem. Takéhoto pobytu by sa chcelo zúčastniť až 40 000 ľudí. Je preto jasné, že spoločnosť nebude mať núdzu o zákazníkov a už teraz môžu rezervovať niekoľko termínov vopred. Počas zájazdu bude mať každý cestujúci možnosť zúčastniť sa priamo na organizovanej prehliadke, alebo si v danom meste môže urobiť aj vlastný plán. Dovolenkárom tak ponúkajú dostatok slobody, aby si cestovanie mohli prispôsobiť svojim možnostiam a snom.

 

Autor: © ZoznamDavid

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa