McDonald´s nájdete po celom svete: 10 najkrajších budov, kde sa rýchlo najete

2021-04-04 08:01:00 |   |    | 

K skvelej dovolenke nepochybne patrí aj ochutnávanie domácich špecialít. Sú však aj turisti, ktorí sa chcú najesť hlavne rýchlo a lacno. Mnohí tiež radi vyhľadávajú rôzne reťazce, pretože si tam môžu dať to, na čo sú zvyknutí. K symbolom takejto globalizácie nepochybne patrí aj McDonald´s. No hoci ponúka v každej krajine takmer rovnaké menu, s jeho priestormi to tak už nie je. Budete prekvapení, v akých nádherných budovách ponúka svoje hamburgery či hranolčeky!



 

 

1. Bergen, Nórsko

Bergen patrí k najčarovnejším mestám v Škandinávii a jeho panorámu nekazí ani reštaurácia rýchleho občerstvenia. McDonald´s tu totiž sídli v tradičnej drevenej budove s bielou fasádou a okrem obvyklých špecialít tu ponúka aj McLaks – chrumkavý filet z lososa v žemli.

 

2. Budapešť, Maďarsko

Azda najkrajšími priestormi sa môže pýšiť McDonald´s v Budapešti, ktorý nájdete v jednej z budov secesnej stanice Nyugati z roku 1877. Jedná sa o vôbec prvú pobočku tejto siete v Maďarsku, ktorú otvorili už v roku 1988.

 

3. Taupo, Nový Zéland

Špeciality McDonaldu si môžete vychutnať aj na palube lietadla. Na novozélandskom Severnom ostrove totiž zriadili pobočku rýchleho občerstvenia v stroji Douglas DC-3, ktorý v 60. rokoch využívali aerolinky South Pacific.

 

4. Roswell, Spojené štáty americké

V roku 1947 sa vraj v Roswelle zrútili mimozemšťania a odvtedy do tohto mesta v štáte Nové Mexiko prichádza množstvo obdivovateľov vesmírnych civilizácií. Tomu je prispôsobený aj tunajší McDonald´s v budove v tvare UFO s neónovým osvetlením.

 

5. Lijiang, Čína

Počas prechádzky nádherným čínskym mestom Lijiang môžete reštauráciu McDonald´s ľahko prehliadnuť. Sídli totiž v jednej zo stredovekých budov v historickom centre, ktoré je zapísané na Zozname UNESCO.

 

6. Paríž, Francúzsko

V meste na Seine má McDonald´s až 20 pobočiek, tú najkrajšiu nájdete od roku 1998 na Rue Saint-Lazare v 8. obvode. Reštaurácia sídli v len desať metrov širokej budove, ktorú postavili v roku 1892 v alsaskom štýle. Jej fasádu zdobí socha kráľa piva Gambrinusa.

 

7. Porto, Portugalsko

V centre malebného Porta stojí od 30. rokov 20. storočia budova, ktorej vchod stráži bronzová socha orla. Kedysi v nej sídlila kaviareň Imperial Café, po rozsiahlej obnove sa tam usídlila pobočka McDonald´s. Dnes sa tak môžete občerstviť v nádhernom priestore so zrkadlami, lustrami a secesnými vitrážami.

 

8. Bray, Írsko

Výnimočná je tiež pobočka v írskom meste Bray. Budova pochádza z 19. storočia a v 40. rokoch slúžila ako tržnica. Zaujímavé je, že hoci od roku 1997 sídli na prízemí McDonald´s, horné poschodia stále využívajú mestskí poslanci.

 

9. Kristiansand, Nórsko

Do desiatky najkrajších reštaurácií McDonald´s sa dostala ešte jedna nórska pobočka. Táto sa nachádza v meste Kristiansand na juhu krajiny a sídli v budove bývalej banky s nádhernou mramorovou fasádou inšpirovanou klasickou gréckou architektúrou.

 

10. Freeport, Spojené štáty americké

V USA vyzerá väčšina reštaurácií McDonald´s veľmi podobne, predsa sa však nájdu také, ktoré by ste na prvý pohľad ani nespoznali. Patrí k nim aj pobočka vo Freeporte (štát Maine), ktorú môžete od roku 1984 navštíviť v koloniálnom sídle z 19. storočia.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa