Predstavili TOP vychytávku na leto: Futuristický slnečník vďaka solárnej energii ochladí vaše nápoje

2021-06-14 12:00:00 |   |    | 

Pozná to azda každý z nás. Prídeme k moru, vrhneme sa do chladivých vĺn a potom sa s radosťou vystavíme horúcim slnečným lúčom. Po chvíli ich však už začne byť akosi priveľa, a tak zatúžime po tieni a studenom nápoji. To prvé zoženieme pomerne ľahko, tekuté ľadové osvieženie však často zostáva len v podobe nesplniteľného sna. Prelomová novinka talianskeho výrobcu by mala všetko zmeniť.



 

Popredný taliansky výrobca zmrzliny a mrazených dezertov Sammontana spojil sily s medzinárodnou dizajnérskou a inovačnou firmou CRA-Carlo Ratti Associati a architektom Italom Rotom a výsledkom je slnečník, ktorý využíva solárnu energiu k prevádzke minichladničky.

Tvorcovia sa pri dizajne 2,5 metra vysokého slnečníka inšpirovali origami a solárnymi systémami na vesmírnych staniciach NASA. Po rozložení vznikne plocha s priemerom 3,2 metra, kde sú umiestnené fotovoltaické panely.

Novinka bude od 12. júna do 8. augusta vystavená v Miláne (v BAM-Biblioteca degli Alberi Milano Park), kde si môže ktokoľvek bezplatne pozrieť nielen jej samostatnú verziu, teda jeden slnečník s minichladničkou, ale tiež alternatívu s jedenástimi slnečníkmi, ktorých kumulovaná energia poháňa veľkú mrazničku.

Výrobcovia dúfajú, že postupne sa slnečníky stanú bežnou súčasťou plážových rezortov. Možno ich pri najbližšej dovolenke využijete aj vy.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: CARLO RATTI ASSOCIATI

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa