Sedem najtajomnejších miest na svete: Poďte sa krásne báť

2021-10-27 12:01:00 |   |    | 

Aké prehliadky máte najradšej? Chcete sa túlať so sprievodcom a počúvať často nudné opakujúce sa výklady? Alebo radšej idete na vlastnú päť a spoznávate doteraz neznáme a niekedy aj záhadné informácie? Tieto miesta patria k tým najtajomnejším na svete a často nám so svojimi tajomstvami nedajú ani spávať.



 

Bermudský trojuholník, Atlantický oceán

Dnes sa už na Bermudský trojuholník nepozerá s takou obavou ako v minulosti. Nachádzajú sa tam totiž také exotické krajiny ako Turks a Caicos, ktoré lákajú mnohých dovolenkárov. Každopádne je na tomto mieste niečo tajuplné. Stovky rokov sa tam skutočne strácali lode a neskôr i lietadlá. Doteraz nikto neprišiel na to, čo stojí za týmto zvláštnym úkazom. Podľa niektorých sú tam silné magnetické vlny, ktoré zničili kompasy a kvôli tomu plavidlá zablúdili. Námorníci už nedokázali doplávať k pevnine a na šírom oceáne zomreli. Taktiež sa za tým môžu skrývať silné tropické cyklóny, ktoré náhle zmietli lode i lietadlá. Mnoho ľudí sa kvôli tomu Bermudskému, v minulosti nazývanému Diablovmu trojuholníku, vyhýba.

 

Hotel Banff Springs, Kanada

Strašidelné historky, ale aj svedectvá niektorých hostí pridávajú hotelu Banff Springs na popularite. Ľudia totiž nič nemilujú viac ako záhady, ktoré chcú sami vyriešiť a zažiť na vlastnej koži. Preto i počet zákazníkov tohto ubytovacieho zariadenie naďalej utešene rastie. Jeho priestory dokonca vystupujú v jednej z kníh od Stephena Kinga, čo im opäť pridalo na atraktivite. Niektorí hostia sa dušujú, že videli v pár miestnostiach duchov. Podľa legendy údajne na tomto mieste v 9. storočí vyvraždili celú rodinu a ich nepokojné duše tam chodia mátať. Nádherná stavba v škótskom šľachtickom štýle dodáva týmto historkám potrebnú atmosféru.

 

Les krivých stromov, Poľsko

Blízko mesta Štetín sa nachádza jeden z najtajomnejších lesov na svete. Nepanuje v ňom zlá energia duší zosnulých ľudí a nestali sa tam ani žiadne krvavé historky. Pozornosť odborníkov však púta kvôli zvláštne tvarovaným stromom. V blízkosti nemeckých hraníc totiž vyrastajú stovky borovíc, ktoré majú veľmi zvláštne tvarované kmene. Tie začínajú rásť v 90 stupňovom uhle a až neskôr sa v oblúku opäť vrátia do zvislej polohy. Z diaľky tak vyzerajú ako veľké drevené háčiky. Odborníci doteraz neprišli na to, čo by mohlo spôsobovať tento nezvyčajný jav. Podľa niektorých teórií by sa za tým mohla skrývať veľká nádielka snehu, ktorá ich takto vytvarovala, alebo tam pred mnohými rokmi zasiahli do ich vývoja drevorubači, ale nepodarilo sa o tom uchovať žiadnu zmienku.

 

Pevnosť Bhangarh, India

Jedna z legiend hovorí o tom, že na tomto mieste kedysi žila nádherná princezná. Do tej sa zamiloval panovník, ktorému však neopätovala jeho lásku. Kvôli tomu sa rozhodol použiť na ňu čary a požiadal svojho čarodejníka, aby jej uvaril nápoj lásky. Kráska však túto lesť odhalila a mága dala zabiť. Ten pred smrťou pevnosť preklial a kvôli tomu sa tam odvtedy dejú zvláštne veci. Bhangarh je dlhé roky opustená a domáci tam často nachádzali mŕtvych ľudí. Ich smrť si doteraz nedokázal nikto vysvetliť. Kvôli tomu sa k tejto historickej stavbe nikto nepribližuje najmä v nočných hodinách, keď údajne patrí duchom.

 

Vodopád s večným plameňom, USA

Dá sa spojiť oheň s vodou, aby sa vzájomne nepohltili a vytvárali večnú symbiózu? Príroda má takú moc, že dokáže vytvoriť aj nemožné. Dôkazom je americký vodopád v parku Chestnut Ridge, uprostred ktorého horí večný plameň. Toto miesto pôsobí magicky a vytvára mystickú atmosféru. Podľa niektorých ľudí ide o trik diabla, ktorý chce takto upútať vašu pozornosť. Vedci sa zatiaľ nezhodli na tom, aký je presný pôvod tejto prírodnej zaujímavosti. Zrejme tam dochádza k úniku prírodných plynov, ktoré sa vzápätí vznietia.

 

Kresby na planine Nazca, Peru

V Peru nájdeme hneď niekoľko miest s nevysvetlenou históriou. Stačí si spomenúť na Machu Picchu a doteraz neobjasnenú záhadu kmeňov, ktoré žili v týchto končinách. Okrem neho patria k záhadám aj čiary a kresby na planine Nazca. Odborníci dodnes lúštia záhadnú symboliku tejto lokality a premýšľajú o tom, kto ju mohol vytvoriť. Pravidelné obrovské obrazce vyzerajú, akoby ich namaľovali tajomné bytosti. Majú tak precízne tvary a sú tak dokonale naplánované, že to aj z hľadiska ich veku a možností peruánskych predkov predstavuje obrovskú záhadu.

 

Cintorín Highgate, Anglicko

S cintorínmi sa vo všeobecnosti spájajú rôzne tajuplné historky. Highgate v Londýne láka milovníkov záhad a dobrodružstiev aj vďaka svojmu vzhľadu. Hrobky obrastené machom a popínavými rastlinami, desiatky sošiek anjelov a starobylé náhrobné kamene sú pre mnohých skvelou kulisou na fotenie. No hneď ako padne na hroby tma, všetci odtiaľ utekajú preč. Podľa lovcov záhad je tam totiž vysoká frekvencia duchov pochovaných ľudí. Navyše v minulosti verili, že sa na tomto mieste stretávajú upíri.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images, Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa