Zabudnite na syr a šunku: Novým hitom je pizza s marihuanou

2021-12-05 12:00:00 |   |    | 

The Pizza Company, hlavný thajský reťazec rýchleho občerstvenia, priniesol zaujímavú novinku - produkt "Crazy Happy Pizza“ s listom marihuany. Chutí vraj dobre, no do nálady vás nedostane.



 

Crazy Happy Pizza má kombináciu ingrediencií, ktoré sú inšpirované chuťami slávneho thajského jedla Tom Yum Gai, pripomína agentúra AP. Všetkým „kraľuje“ list marihuany, ktorou je ochutená aj syrová kôrka a priložená omáčka.

Pizza s priemerom 23 centimetrov stojí 499 bahtov, teda približne 13 eur. Za príplatok 100 bahtov vám k nej pridajú ďalšie dva alebo tri listy.

Samozrejme, že sa z toho nedá dostať do nálady,“ zdôrazňuje však šéf spoločnosti The Pizza Company Panusak Suensatboon. „Je to len reklamná kampaň - môžete ochutnať konope, no budte z neho maximálne trochu ospalý.“

Hoci je marihuana na rekreačné účely v Thajsku zakázaná a môže ich predajcov dostať do väzenia, lekárske účely sú iný prípad, takže sa dá konope v malom množstve pestovať pre vlastnú spotrebu.

Od februára je jeho použitie povolené aj v jedle a nápojoch. Nesmie však prekročiť povolené množstvo THC - 0,2 percenta celkovej hmotnosti. To síce Crazy Happy Pizza dodržiava, aj tak ju však nesmú predávať deťom do 12 rokov a zakázané sú aj akékoľvek reklamy na tento produkt.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa