Tomu sa vraví úžasný zimný zážitok: Z takejto plavby padne sánka každému (VIDEO)

2021-12-07 07:01:00 |   |    | 

Pohorie Taihang (太行山) patrí k najkrajším prírodným oblastiam v Číne. Od severu na juh meria vyše 400 kilometrov a hory v ňom dosahujú priemernú výšku 1.500 až 2.000 metrov. K tým najpôsobivejším miestam však patrí tiesňava medzi dvomi z nich. Má názov Baquan a plavba v nej vraj patrí k nezabudnuteľným zážitkom – najmä na jeseň a v zime.



 

Čínske pohorie Taihang je skutočne fascinujúce miesto, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť. Môžete v ňom vidieť záhadnú „dedinu na oblohe“, ku ktorej vedie cesta vytesaná v skale alebo cestný úsek s množstvom serpentín a 23 tunelmi. Predovšetkým sem však domácich i cudzincov láka množstvo zaujímavých turistických trás, lanových lávok a prekrásnych vyhliadok na majestátne hory, rieky či pramene.

K tým najväčším zážitkom ale patrí plavba vyhliadkovou loďou po rieke Hai alebo niektorom z jej prítokov. Mimoriadne obľúbená je najmä tiesňava Baquan (Tiesňava ôsmich prameňov), ktorá patrí k desiatke najkrajších v krajine. Má rozlohu 24,11 štvorcových kilometrov, minimálnu nadmorskú výšku 600 a maximálnu 1400 metrov. Turisti sem mieria najmä v období od mája do októbra, práve v zime však dostáva toto miesto skutočne výnimočnú atmosféru.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images,
Video: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa