Top londýnske kokteilové bary

2012-12-01 14:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Synonymom pre Londýn je pivárska kultúra a pinta ležiaka alebo čierneho piva. Zatiaľ čo sa ale momentálne hovorí o úpadku tradičných pivární, pokroková kokteilová scéna prekvitá a začína určovať trend, myslí si Kara Newmanová, autorka knihy Spice & Ice: 60 tongue-tingling cocktails (Korenie a ľad: 60 jazyk-brniacich kokteilov).



Agentúra Reuters preto prináša niekoľko tipov na londýnske bary, ktoré Newmanová v knihe doporučuje.

Alkohol najviac spájaný s britským hlavným mestom je gin, či už chuť konzumenta smeruje k sladšiemu nápoju Old Tom (kokteil Tom Collins) alebo štýlu jalovcového London Dry. Veľa kokteilov s ginom ponúkajú cenovo drahšie bary a nočné kluby v meste.

John Glaser, londýnsky výrobca whisky pre firmu Compass Box, sa podelil o niekoľko obľúbených miest, na ktoré bráva svojich klientov na pohárik, ako napríklad Mark´s Bar. Tu barman čerpá z histórie, aby vytvoril široké spektrum ginových nápojov.

Kokteil, kvôli ktorému stojí za to navštíviť Mark´s Bar, je Artist´s Special pripravený z whisky Peat Monster, Cortado Sherry a domáceho ríbezľového sirupu. Pokiaľ to trochu preženiete, Glaser odporúča posilňujúci kokteil Hix Fix, čerešne naložené v jablkovej brandy Somerset Eau de Vie so šumivým vínom.

Pre tých, ktorí preferujú "drahšie pitie", Glaser odporúča The Coburg Bar v centrálnom Londýne. Tento bar si vypracoval dokonca medzinárodnú reputáciu kvôli hviezdnym kokteilom.

V Coburgu je potrebné požiadať barmana, aby pripravil kokteil na objednávku zo špeciálnej ponuky nápojov aktuálneho večera s príchuťami ako levanduľa, grep alebo zázvor. Ďalšou možnosťou je vytvoriť si svoje vlastné martini z kolujúceho vozíka s martini.

Samozrejme to nie sú jediné bary, ktoré stojí za to v Londýne navštíviť. Zabudnúť sa nesmie na Dukes Bar a American Bar alebo Vertigo 42, ktorý je zameraný na šampanské, ktoré si možno vychutnať vysoko nad Londýnom, odporúča Newmanová.

 

Zdroj/autor: reuters, čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa