Vydajte sa s nami do útrob najluxusnejších hotelov planéty

2012-04-18 16:00:00 |   |    | 

Osobný sluha, súkromná stíhačka alebo rovno celý ostrov… Ak máte na konte pár stoviek tisíc eur navyše, môžete sa nechať rozmaznávať v tých najluxusnejších hoteloch planéty. Najbližšie je to zo Slovenska do Svätého Mórica, najviac by vám kartu prevetral pobyt v Abú Zabí. Rozprávkový týždeň v luxuse tu vyjde 650 tisíc eur!



Hotel Emirates Palace v Abú Zabí na prvý pohľad pripomína rozprávkový palác. Miera luxusu je tu taká vysoká, že sa hotel nevošiel do klasickej päťhviezdičkovej škály a preto ich pri názve hotela svieti rovno sedem. Vraj tu obvykle nocujú štátnici a dôležití politici. Nezostáva než dúfať, že tí naši si pri prípadnej návšteve odpustia ten najluxusnejší balíček služieb.

Týždeň tu totiž môže dvojicu vyjsť i 650 tisíc, denne teda do hotelovej kasy pritečie viac než 80 tisíc eur. Za čo vlastne? „Za let súkromnou stíhačkou do Bahrajnu a Iránu, výrobu vlastného parfumu, pozorovanie západu slnka z helikoptéry…“ vymenováva hovorca hotela.

Pridajte k tomu ešte vylovenie vlastnej perly z dna mora a následnú výrobu zlatého šperku podľa priania klienta, perzský koberec, ďalšie šperky alebo športové zbrane. Toto všetko hotel pribalí ako „drobné pozornosti“ na pamiatku. Len škoda, že priemerný obyvateľ Slovenska na tento pobyt nenašetrí za celý život…

 

  • Ako je to s hviezdičkami?

Najčastejšie sa používa škála hviezdičkového hodnotenia od jednej do piatich hviezdičiek. Existujú síce manuály, ktoré veľká časť hotelov uznáva a podľa ktorých potom prebieha certifikácia, avšak trebárs u nás nie je počet hviezdičiek záväzný a ak sa niekto rozhodne pridať si k názvu ešte jednu, vlastne mu nič a nikto nebráni. Absolútne platná a uznávaná škála proste neexistuje.

Emirates Palace však nie je jediný hotel, ktorý sa hrdí siedmimi hviezdičkami. A navyše nie všade vyjde pobyt také hriešne peniaze. Vôbec prvým „sedemhviezdičkovým“ hotelom sveta bola slávna Veža Arabov - plachetnica Burj al Arab. Ikonu Dubaja potom v roku 2007 doplnil druhý sedemhviezdičkový hotel - The 7 Star Galleria Hotel v Miláne.

Milánskych sedem hviezdičiek nestavia na veľkolepý luxus a interiéry zdobené zlatom, ako je to v dubajskom hoteli. Jeho najväčšou devízou je totiž unikátna atmosféra, interiéry inšpirované talianskou históriou a miesto, kde stojí.

Ak ste niekedy prechádzali slávnou nákupnou galériou Vittoria Emanuela II., kúsok od opery La Scala, potom vedzte, že ste prechádzali práve pod oknami tohto hotela. Možno by sa patrilo skôr povedať „hotelík“, pretože jeho kapacita je len 25 izieb.

Každá z nich je iná, vždy ale zariadená starožitným nábytkom a vyzdobená umeleckými dielami. Žiadna extravagancia a bláznivý dizajn, len mierny luxus a príjemné intímne prostredie. Každý hosť má k dispozícii vlastného komorníka a problémom nie je ani to, ak sa rozhodne vyraziť na nákupy. Do niekoľkých minút mu pristavia luxusné Bentley i s vodičom. Noc tu nestojí ani taký balík, ako by sa mohlo zdať. „Prenocovanie pre jedného je možné zabezpečiť už za 400 eur,“ dočítate sa v brožúre.

 

Útek od reality na Maldivy

Luxusné hotely však nie sú sústredené len vo veľkých mestách. Pravým opakom milánskeho hotela v centre mesta je trebárs stredisko Conrad Maldives Rangali Island na maldivskom atole Ari. Dvakrát za sebou bol zvolený za najlepšie stredisko na planéte a na dvoch súkromných ostrovoch, ktoré k nemu patria, tu vraj trávia dovolenku i hollywoodske hviezdy.

Ubytovať sa tu dá i v rozľahlých vilách vo vnútrozemí ostrova, prípadne vo vodnom bungalove s presklenou podlahou. A keby ste snáď mali vody málo, môžete vyraziť do unikátnej podmorskej reštaurácie. Večera tu síce vyjde jedného na zhruba dvesto eur (a to ešte bez započítania kvalitného vína), ale za ten zážitok, keď vám do taniera cez sklo hrubé 16 milimetrov pozerajú tropické rybky, to vraj stojí.

Samotný pobyt vo vodnom bungalove stojí okolo dvadsať tisíc za jednu noc a častými návštevníkmi sú tu páry na svadobnej ceste - súkromné západy slnka na pláži, do priezračnej vody len pár krokov z postele a ráno trebárs raňajky privezené loďkou až ku schodíkom - to už je poriadna porcia romantiky.

 

Ako je to s luxusom v Spojených štátoch?

Zatiaľ čo Európa sa pýši jedným hotelom so šiestimi a jedným so siedmimi hviezdičkami, Spojené štáty môžu do tohto zoznamu prispieť len jediným objektom. Pri prechádzke hlavným mestom štátu Colorado by ste hotel Marriott asi prehliadli. Jeho exteriér nevybočuje ničím z radu. Vo vnútri však panuje až nepredstaviteľný luxus.

Interiéry sú vybavené moderne, vkusne a človek by sa v nich takmer stratil, keďže sú naozaj veľké. Presklenou stenou je možné pozorovať neďaleké Skalnaté hory alebo panorámu mrakodrapov. Ideálne z kráľovskej postele, ktorá má na výšku niečo vyše metra.

 

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov:

 

  • Emirates Palace, Abú Zabí: Jeden z najluxusnejších hotelov v Spojených arabských emirátoch sa nachádza v Abú Zabí, hlavnom meste krajiny. Hotel sa nachádza priamo pri piesočnej pláži, 90 minút jazdy od medzinárodného letiska v Dubaji.
  • Intercontinental Le Moana, Bora Bora: Luxusné stredisko leží mimo ruchu a zhonu hlavného ostrova Bora Bora na ostrovčeku Motu Piti Aau. Tri reštaurácie, dva bary, vírivka, belostná pláž. Proste dovolenka v raji!

 

 

Zdroj/autor: ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: ESO travel

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.6/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa